واکنش ایران به قطعنامه شورای حکام به خوبی طراحی شده است

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: اقدامات ما در واکنش به قطعنامه شورای حکام به‌خوبی طراحی شده است و کار را شروع کرده‌ایم، به‌طور قطع فاز به فاز اقداماتی را انجام می‌دهیم که واکنشی به اقدامات تحریمی و فشار طرف مقابل باشد.

ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خصوص هدف اصلی سفر اخیر گروسی به ایران اظهار کرد: سفر گروسی به ایران مأموریتی بود که به او داده بودند و او به‌عنوان یک مدیرکل مستقل آژانس که برای کار فنی سفر می‌کند، به ایران نیامده بود، بلکه آمده بود تا بتواند زمینه را برای تعامل با ایران باز کند، خواسته‌هایی را مطرح کند و گزارشی هم بنویسد، اما پیش از آنکه گزارش او خوانده شود، بریتانیا پیش‌نویس قطعنامه را کامل کرده بود تا با همکاری دو کشور دیگر عضو ۴+۱ یعنی آلمان و فرانسه قطعنامه را با پشتیبانی آمریکا به رأی بگذارند.

وی افزود: همان‌طور که قابل پیش‌بینی بود این قطعنامه در پنج بند علیه ایران تصویب شد و وارد فاز راهبردی و استراتژیک شدیم، یعنی برنامه‌ای را تنظیم کردند که تا پیش از ورود به سال ۲۰۲۵، بتوانند پرونده ایران را مجدد در شورای امنیت باز کنند و مانع عادی شدن پرونده ایران شوند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه نوعی تقسیم کار صورت گرفته است، گفت: این قطعنامه بسترساز رفت‌وآمد گروسی به تهران و آژانس خواهد بود که تا آخر اردیبهشت باید گزارش نهایی را به شورای حکامی که اول خرداد تشکیل می‌شود بدهد و به‌طور قطع آن زمان گروسی می‌گوید پنج محوری که مشخص شده بود، در ایران اجرایی نشده است و شورای حکام هم پرونده ایران را به شورای امنیت می‌فرستد تا در آنجا بتوانند مکانیزم ماشه را فعال کنند و مانع عادی شدن پرونده ایران تا اکتبر شوند.

واکنش ما به قطعنامه شورای حکام به خوبی طراحی شده است

ظهره‌وند تصریح کرد: هدف این است که بازی فشار هسته‌ای و تحریمی را روی ایران حفظ کنند، البته خودشان هم می‌دانند اسنپ‌بک بدون حضور آمریکا نمی‌تواند فعال شود و این یعنی پرونده ما نمی‌تواند در شورای امنیت باز شود، زیرا ذیل برجام بوده است و تمام این قطعنامه شورای حکام بر پایه احیا کردن برجام است، در حالی که برجام امروز مرده است و تنها با آمدن آمریکا احیا می‌شود و ما نباید اجازه بدهیم آمریکا به برجام برگردد، مگر اینکه کل تعهداتش را نسبت به ایران اجرا کند و خسارت‌های ما را هم جبران کند که این امر محال است.

وی درباره واکنش ایران به این قطعنامه خاطرنشان کرد: اقدامات ما به‌خوبی طراحی شده است و کار را شروع کرده‌ایم، به‌طور قطع فاز به فاز اقداماتی را انجام می‌دهیم که واکنشی به اقدامات تحریمی و فشار طرف مقابل باشد.

خروج از ان‌پی‌تی گام نهایی ما است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره احتمال خروج ایران از ان‌پی‌تی گفت: این اقدام یا خروج از برجام، گام نهایی ما است، بنابراین در حال حاضر مسیر خودمان را می‌رویم و اجازه نمی‌دهیم که ظرفیت‌های اصلی ما را به باد دهند و همچون برجام سر ما کلاه برود؛ اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی مانع این اتفاق شده است و خواهد شد.

ظهره‌وند درباره آغاز دور جدید مذاکرات بیان کرد: غربی‌ها خواستار همین کار هستند، اما با دست پس می‌زنند و با پا پیش می‌کشند! آن‌ها می‌خواهند ایران را پای میز مذاکره بکشانند تا بدون اینکه مطالبات و خسارات خود را بگیرد، بازهم با آمریکایی‌ها مذاکره کند و در برابر اندک امتیازی، آمریکا را دوباره وارد برجام کنند.

بازگشت آمریکایی‌ها به برجام خسارت‌بار خواهد بود

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس افزود: بازگشت آمریکایی‌ها به برجام برای ما خسارت‌بار خواهد بود و موجب اجرا شدن سناریو شورای حکام برای ایران می‌شود و ما نباید اجازه چنین چیزی را بدهیم.

وی با تاکید بر اینکه ما مخالف ساخت بمب اتم هستیم، گفت: قرار گرفتن در آستانه، برای ما کفایت می‌کند و بازدارنده خواهد بود و دشمن باید بداند که اگر قرار باشد به ما ضربه بزند، ما هم به او ضربه هسته‌ای می‌زنیم، اما نمی‌خواهیم بمبی بسازیم، بلکه باید اراده و توانایی ساخت بمب را داشته باشیم، زیرا ما پرچمدار جهان عاری از سلاح کشتارجمعی از جمله سلاح هسته‌ای هستیم.

کد خبر 813243

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.