علی حاجیان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بهطور میانگین روزانه بین ۱۸ تا ۲۰ متوفی در باغ رضوان به خاک سپرده میشوند که تغسیل و تدفین آنها در آرامستان انجام میشود.
وی با بیان اینکه در باغ رضوان قطعات ایثارگران (خانواده شهدا)، نامآوران (مشاهیر و هنرمندان)، احیاگران (اهداکنندگان عضو) و قطعه اتباع که بیشتر مربوط به افاغنه ساکن شهر اصفهان است و به دو قسمت شیعه و سنی تقسیم شده است، وجود دارد، افزود: فاز یک باغ رضوان از قطعات یک تا ۴۵، فاز دو از قطعه ۵۰ تا ۶۶ و فاز سوم از قطعه ۷۰ تا ۸۹ را شامل میشود.
مدیرعامل سازمان آرامستانهای شهرداری اصفهان ادامه داد: تمام هزینهها در آرامستان باغ رضوان بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر است و قطعات نیز عمومی محسوب میشود و مربوط به تمام مردم است؛ در آرامستان باغ رضوان قبر لوکس نداریم.
حاجیان خاطرنشان کرد: فاز چهارم آرامستان باغ رضوان در دست طراحی است، بنابراین تا حدود ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن اموات نداریم، اما هزینههای توسعه بسیار بالا است و مقداری در زمینه فضای سبز اختلاف سطح داریم.
وی گفت: طی دو سال گذشته وضعیت ۱۲۰۶ مزار رزروی ثبتشده بلاتکلیف در سیستم جامع آرامستان باغ رضوان از سال ۱۳۶۳ تا سال ۱۴۰۰ بررسی، ۱۲۰۶ مزار تعیین تکلیف و ۹۵۰ مزار پس از تعیین تکلیف برای استفاده مردم آزادسازی شده است.
وی افزود: با توجه به گذشت بیش از ۴۰ سال از آغاز بهکار آرامستان باغ رضوان و دفن فوتشدگان در این آرامستان، پس از مراجعات متعدد مردمی، دستورالعمل استفاده مجدد از قبور دارای متوفی با قدمت بالای ۳۰ سال شمسی و قمری تدوین، تصویب و به اجرا درآمده است که این اقدام بهطور کامل اختیاری است و فقط با تقاضا و درخواست بستگان قانونی فرد خاکسپاریشده انجام میشود و فواید بسیاری دارد؛ با این اقدام تا ۵۰ سال آینده مشکلی برای دفن در باغ رضوان وجود ندارد.
نظر شما