تقویت جایگاه اصفهان در عرصه بین‌الملل با میزبانی از بیست‌ویکمین اجلاس شهرهای تاریخی جهان

سخنگو و مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان گفت: میزبانی اصفهان از بیست‌ویکمین اجلاس شهرهای تاریخی جهان می‌تواند منجر به تقویت جایگاه اصفهان در عرصه بین‌الملل، رونق گردشگری و توسعه پایدار این کلان‌شهر شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سیدعلی معرک‌نژاد شامگاه سه‌شنبه _بیست‌ونهم آبان_ در فصل دوم برنامه تلویزیونی «اصفهان من» اظهار کرد: شهر اصفهان عضو ۱۵ سازمان بین‌المللی است که هر یک از این سازمان‌ها وظایف، اهداف و فعالیت‌های بین‌المللی مشخصی دارند.

وی افزود: در دوره‌های مختلف مدیریت شهری، بسته به سیاست‌های حاکم، توجه به بعضی از این سازمان‌ها افزایش یا کاهش پیدا کرده است؛ به‌عنوان مثال در دوره‌ای تمرکز ویژه‌ای بر حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس وجود داشت و برنامه‌های متعددی در شهر اصفهان از جمله جلسات، کنگره‌ها و رویدادهای برگزار شد که فرصت‌هایی برای تبادل دانش و تجارب بین‌المللی به‌وجود آورد.

سخنگو و مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان تصریح کرد: در دوره مدیریت شهری ششم تمرکز روی شبکه شهرهای خلاق یونسکو قرار گرفته است؛ شبکه‌ای که به‌دلیل توجه ویژه اصفهان به صنایع‌دستی و میراث فرهنگی، جایگاه ویژه‌ای در برنامه‌ها دارد؛ عضویت در این سازمان‌ها مستلزم پرداخت حق عضویت به‌صورت دلاری است که چالشی برای شهر محسوب می‌شود و مدیریت شهری باید اولویت‌هایی را انتخاب کند.

معرک‌نژاد با بیان اینکه یکی دیگر از محورهای فعالیت‌های بین‌المللی شهر اصفهان حضور در اتحادیه شهرهای تاریخی جهان است، ادامه داد: اصفهان از زمان تأسیس این اتحادیه عضویت و در هفت دوره مختلف حضور فعال داشته است؛ نخستین‌بار سال ۱۳۸۲ هیئتی از اصفهان در این اجلاس شرکت کرد.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر برای نخستین‌بار اصفهان درخواست میزبانی بیست‌ویکمین اجلاس شهرهای تاریخی جهان را ارائه کرد؛ در اجلاس اخیر که در لیوبلیانا، پایتخت اسلوونی برگزار شد، هیئتی از اصفهان حضور پیدا کرد و با رقابت شدید با شهرهای دیگر از جمله هیمه‌جی و دیگر شهرها موفق شد میزبانی سال ۲۰۲۷ را به‌دست آورد.

سخنگو و مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان بیان کرد: یکی از دلایل اصلی موفقیت اصفهان، فعالیت‌های برجسته در بافت تاریخی از جمله نورپردازی میدان امام (ره)، بازسازی محور حاج نورالله نجفی و پروژه‌های باستان‌شناسی بوده است که مورد تحسین هیئت‌مدیره اتحادیه قرار گرفت.

معرک‌نژاد خاطرنشان کرد: هیئت‌مدیره این اتحادیه به‌صورت ثابت شامل شهردار کیوتوی ژاپن به‌عنوان رئیس و شهرداران شیان و قونیه به‌عنوان نایب‌رئیس است؛ البته شهر شیراز نیز به‌عنوان یکی از اعضای هیئت‌مدیره انتخاب شده است.

وی با اشاره به اینکه در جریان اجلاس اخیر اتحادیه شهرهای تاریخی جهان، جدول اعضا و هزینه‌های مرتبط با این اتحادیه نیز مورد توجه قرار گرفت، گفت: بر اساس گزارش‌های موجود تا پیش از این اجلاس، ۱۲۹ عضو در اتحادیه حضور داشتند و هر عضو ملزم به پرداخت سالانه ۱۰۰ دلار به‌عنوان حق عضویت است، همچنین برای هر شهر میزبان، مبلغ پنج هزار دلار به‌عنوان یارانه و سوبسید برای برگزاری کنفرانس در نظر گرفته می‌شود؛ این در حالی است که هزینه‌های اسکان و اقامت توسط شهرهای حاضر پوشش داده می‌شود.

سخنگو و مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان با بیان اینکه میزبانی این اجلاس در سال ۲۰۲۷ در اصفهان، فرصتی بسیار ارزشمند به‌شمار می‌رود، تاکید کرد: سال ۲۰۲۶ نیز اصفهان میزبان اجلاس هیئت‌مدیره اتحادیه خواهد بود که برنامه‌ها و رویدادهای مرتبط با آن می‌تواند شامل فعالیت‌های عمرانی، بهسازی، پژوهشی و دیگر اقدامات باشد؛ چنین فرصت‌هایی اصفهان را به سمت تبدیل‌شدن به مرکز تبادل تجربیات و ایجاد زیرساخت‌های پایدار هدایت می‌کند.

معرک‌نژاد با بیان اینکه اجلاس سال ۲۰۲۷ فرصت مهمی برای معرفی ظرفیت‌های اصفهان به‌عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران خواهد بود و می‌تواند به تقویت جایگاه فرهنگی و اقتصادی شهر اصفهان کمک کند، افزود: از دیگر مزایای میزبانی، تعامل بیشتر با ۱۳۵ شهر عضو این اتحادیه است که همکاری‌های مشترک در حوزه گردشگری، اقتصادی و فرهنگی را تسهیل می‌کند؛ علاوه بر آن ۹ شهر از ایران نیز عضو این اتحادیه هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به شیراز، یزد، سمنان و مشهد اشاره کرد.

وی گفت: این همکاری‌ها می‌تواند به رونق گردشگری و توسعه پایدار منجر شود و فرصت‌های اقتصادی بی‌نظیری را برای اصفهان ایجاد کند، بنابراین شهروندان باید به‌عنوان سرمایه‌گذاری به این موضوع نگاه کنند.

سخنگو و مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری اصفهان بیان کرد: برای بهره‌برداری بیشتر از این فرصت باید برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد و نقش هر بخش از جمله بخش خصوصی و حوزه‌های دولتی به وضوح مشخص شود.

معرک‌نژاد عنوان کرد: با توجه به فاصله یک‌ساله تا اجلاس هیئت‌مدیره و دوساله تا اجلاس اصلی، برنامه‌ریزی‌های دقیق و عملیاتی می‌تواند منجر به تحولات مثبت در بافت تاریخی و زیرساخت‌های شهری شود و به‌طور هم‌زمان، آورده‌های اقتصادی و گردشگری قابل‌توجهی به همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه مردم به‌ویژه فعالان بخش خصوصی، حوزه‌های فرهنگی، میراثی و گردشگری می‌توانند در این مسیر سهم خود را ایفا کنند، تاکید کرد: ایجاد دبیرخانه‌ای برای سامان‌دهی و برنامه‌ریزی نقش‌آفرینی مردم در این رویداد، فرصتی استثنایی برای مشارکت گسترده جامعه و تقویت جایگاه اصفهان در عرصه بین‌المللی به‌شمار می‌رود.

کد خبر 812161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.