دانشمندان به دنبال تولید انرژی از اختلاف دمای مریخ هستند

پژوهشگران دانشگاه بریتیش کلمبیا (UBC) در حال بررسی روشی برای تولید برق در سیاره مریخ با استفاده از ژنراتورهای ترموالکتریک هستند، این پژوهش به دنبال امکان بهره‌برداری از اختلاف دمای قابل‌توجه سطح این سیاره برای تأمین انرژی مورد نیاز است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محققان معتقدند ژنراتورهای ترموالکتریک که با اختلاف دمایی متوسط عمل می‌کنند، می‌توانند در تبدیل دی‌اکسید کربن به مواد مختلف مؤثر باشند، پژوهشگران جذب پتانسیل استفاده از این روش در مریخ شده‌اند، چرا که جو این سیاره حاوی ۹۵ درصد دی‌اکسید کربن است.

دمای مریخ از ۲۰ درجه سانتی‌گراد تا منفی ۱۵۳ درجه سانتی‌گراد در نوسان است که استفاده از انرژی ترموالکتریک را پیچیده‌تر می‌کند. برای دستیابی به شرایط مناسب، باید یک گنبد زیستی ایجاد شود که دمای داخلی آن مشابه دمای اتاق باشد، ژنراتورهای ترموالکتریک مستقر بر روی سطح این گنبد، با بهره‌گیری از اختلاف دمای درون و بیرون، انرژی لازم را تولید خواهند کرد.

این فناوری نه‌تنها برای تولید انرژی در مریخ مؤثر است، بلکه می‌تواند دی‌اکسید کربن موجود در جو آن را به محصولات کربنی مانند سوخت‌ها و مواد شیمیایی تبدیل کند. چنین دستاوردی می‌تواند در آینده به تأمین منابع مورد نیاز برای زیستگاه‌های انسانی در مریخ کمک کند.

این روش نوآورانه می‌تواند گامی مؤثر در جهت تسهیل اقامت انسان در سیاره سرخ و بهره‌برداری از منابع طبیعی آن برای تأمین انرژی باشد.

کد خبر 811586

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.