مانیتورینگ آب و هوای فضایی با همکاری میلیون‌ها گوشی هوشمند

کاربران تلفن‌های هوشمند در سرتاسر جهان به ایجاد یک شبکه حسگر جهانی برای نظارت بر وضعیت یونوسفر و بهبود دقت موقعیت‌یابی ماهواره‌ها کمک می‌کنند، در حالی که درس‌های مهمی از رویدادهای فضایی همچون طوفان خورشیدی می‌آموزند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از نیچر، کاربران تلفن‌های هوشمند در سرتاسر جهان در حال همکاری برای ایجاد یک مانیتور فضایی آب و هوایی هستند که به بهبود درک ما از فیزیک جو فوقانی یونیزه زمین کمک می‌کند و دقت موقعیت‌یابی ماهواره‌ها را افزایش می‌دهد.

در فوریه ۲۰۲۲، یک طوفان خورشیدی موجب از بین رفتن ۳۸ ماهواره Starlink شد. این طوفان با افزایش چگالی اتمسفر بالایی زمین، جریان‌های الکتریکی را تحت تأثیر قرار داد و سرعت ماهواره‌ها را کاهش داد که در نهایت موجب خروج آن‌ها از مدار شد. این رویداد اهمیت نظارت بر وضعیت یونوسفر زمین را نشان می‌دهد؛ منطقه‌ای از جو فوقانی که در آن برخی اتم‌ها و مولکول‌ها به واسطه تشعشعات خورشیدی و ذرات پرانرژی یونیزه می‌شوند.

آب و هوای فضایی می‌تواند باعث اختلال در ارتباطات، ناپایداری خدمات موقعیت‌یابی و القا جریان‌های مضر در خطوط برق شود. در این راستا، پژوهشگران به رهبری اسمیت در مقاله‌ای که در نشریه Nature منتشر شده، از یک شبکه حسگر جهانی خبر داده‌اند که قابلیت پیش‌بینی و نظارت بر این وضعیت‌ها را دارد.

اگر شما هم یک گوشی هوشمند دارید، شاید در حال حاضر بخشی از این راه‌حل باشید. این ابتکار از طریق جمع‌آوری داده‌ها و به اشتراک‌گذاری اطلاعات از دستگاه‌های مختلف، به بهینه‌سازی و پیش‌بینی وضعیت آب و هوای فضایی کمک خواهد کرد و به این ترتیب امنیت و کارآمدی سیستم‌های ارتباطی و ناوبری را افزایش می‌دهد.

کد خبر 811616

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.