به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد اسلامی امروز _پنجشنبه بیستوچهارم آبان_ پس از دیدار و رایزنی با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست مطبوعاتی مشترک اظهار کرد: تعاملات ایران و آژانس بر اساس چارچوب ان پی تی پیوسته برقرار بوده و سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران بر این مساله اهتمام ویژه دارد. تماسهای ما همواره سازنده بوده و در این سفر هم گفتوگوهای خوبی داشتیم.
وی ادامه داد: ملاقات امروز در این مقطع زمانی که نظام استکباری بدون قید و شرط از نسل کشی رژیم صهیونیستی حمایت میکند از اهمیت زیادی برخوردار است؛ به ویژه که با رفتار رژیم و حمایت رسانهای و عملیات روانی مورد حمایت صهیونیستها حیثیت و اعتبار سازمانهای بین المللی در حال خدشهدار شدن است. بنابراین سازمان ملل و نهادهای تابعه مثل آژانس اهمیت زیادی دارد که مدیرکل گامهای مؤثری بردارد که با صدور قطعنامههای مداخلهجویانه نتوانند روابط ایران و آژانس را تحت تأثیر قرار دهند.
اسلامی افزود: هرگونه قطعنامه در امور هستهای ایران با پاسخ فوری ایران روبرو خواهد شد و آنها بارها تجربه کردند ایران تحت تأثیر فشارها قرار نخواهد گرفت و برنامه خود را در چارچوب منافع ملی خود پیش خواهد برد.
وی تاکید کرد: صدور قطعنامه به طور طبیعی این حق را ایجاد خواهد کرد که اقدامات متقابلی داشته باشیم. موضوع اصلی این است که اگر مسیر تقابل و قطعنامه و اخلال در برابر ایران توسط طرف مقابل اتخاذ شود پاسخ متقابل خواهد گرفت. اقدامات لازم رو انجام خواهیم داد.
معاون رئیس جمهور افزود: ایران مسیر تعامل را همواره طی کرده است، ایران یک و نیم سال تمام تعهدات را در برجام انجام داد اما طرف مقابل از توافق خارج شد و نه تنها به تعهدات خود عمل نکرد بلکه تحریمهای شدیدتری هم وضع کرد. اگر مسیر تعامل را در پیش بگیرند ایران هم اهل تعامل است اما اگر مسیر دیگری برگزینند ایران هم تصمیمات لازم را خواهد گرفت.
اسلامی بیان کرد: وجه تفاوتی که بین ایران و سایر کشورها وجود در بحث هستهای وجود دارد بهانهای بوده است که بر مبنای آن بهانه ایران تحت تحریمهای شدید و به قول خودشان فلج کننده قرار گرفته است. طبیعی است وقتی که شما تحت تحریم هستید کشورهایی که میتوانند با شما همکاری کنند همکاری نمیکنند. در این شرایط جمهوری اسلامی ایران با تحقیقات درون زا تونست خودش را به این تراز برساند و این نکته بسیار مهم و کلیدی است.
رئیس سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: رسیدن به این تراز و به این قابلیت برای کشورهایی که با منافع ما ناسازگاری نشان میدهند پذیرفتنی نیست به همین دلیل به پرونده سازی هایی از این دست که در ۲۰ سال گذشته آن را شاهد بودیم دست زدند.
وی تاکید کرد: برای مقابله با این برنامه صلحآمیز، هم فشار آژانس، هم اقدامات تروریستی که مرتکب شدند، ترور دانشمندان، انفجار، خرابکاری صنعتی و… را در این ۲۰ سال گذشته رقم زدند. همه این اقدامات رو انجام دادند که جمهوری اسلامی ایران به این ظرفیت نرسد ولی امروز رسیده است.
اسلامی تصریح کرد: این حقیقت برای آژانس و برای دنیا کاملاً روشن است که جمهوری اسلامی ایران صاحب فناوری دانش است که از جایی آن را نگرفته و کسی به ایران کمک نکرده و تحت نظارت آژانس هم همه فعالیتها صورت گرفته است.
نظر شما