به گزارش خبرگزاری ایمنا، برای استفاده از خواص گیاهان و میوهها میتوانیم از دمنوش استفاده کنیم. دمنوش ها هم به عنوان یک نوشیدنی سالم و گوارا و هم به عنوان درمان طبیعی بسیاری از بیمارها مورد استفاده قرار میگیرند.
دمنوش چیست؟
دمنوش نوشیدنی است که در آن جزئی از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوستِ میوه یا اجزای دیگر گیاهان دارویی که قابل حل در آب است، به صورت خشک یا تازه مورد استفاده قرار میگیرد. دم کردن یا گرفتن عصاره به وسیله آب متداولترین و قدیمیترین روش به کار بردن داروهای گیاهی است. روش تهیه به این صورت است که ابتدا گیاه را که به طرز صحیحی خرد شده در آب جوش میریزند، سپس آن را به مدت ۵–۳ دقیقه در یک ظرف در بسته شیشهای یا چینی میگذارند و گاهی آن را هم میزنند و سپس مایع را از کاغذ صافی یا الک با شبکه ریز عبور میدهند.
انواع دمنوش های پرطرفدار
دمنوش بهارنارنج
دمنوش بهار نارنج به عنوان یک نوشیدنی پرمصرف و پرخاصیت، باعث شادی و افزایش انرژی در شما میشود. نوشیدن یک فنجان از این دمنوش خوشعطر و دلنشین، سبب برقراری آرامش و رفع بیحالی و خستگی شما میشود. دمنوش بهارنارنج اشتها را زیاد میکند و به عنوان یک داروی تقویتی برای مغز و اعصاب بسیار مفید است.
دمنوش زنجبیل
دمنوش زنجبیل نیز یکی دیگر از پرمصرفترین و پرطرفدارترین نوشیدنیهاست که برای سلامتی و درمان بیماریها بسیار مفید است. از دمنوش زنجبیل میتوان به عنوان دارویی برای دیابت، مشکلات قلبی، سرطان، آلزایمر، درد معده، درمان عفونت و کاهش درد مفاصل استفاده کرد. زنجبیل طبیعتی گرم دارد و سبب افزایش سریع فشارخون میشود. بنابراین کسانی که مبتلا به فشار خون بالا هستند باید آن را با احتیاط بیشتری مصرف کنند.
دمنوش گل گاو زبان
یکی از معروفترین دمنوش های آرامش بخش دمنوش گل گاوزبان نام دارد. این دمنوش با طعم مطبوع و عطر و رنگ بینظیرش، برای از بین بردن اضطراب و استرس به شدت مفید است. اگر در زمان دم کردن گل گاو زبان، مقداری هم به آن گیاه سنبل الطیب اضافه کنید خاصیت آن دو چندان میشود.
دمنوش بابونه
یکی دیگر از مفیدترین و پرمصرفترین دمنوشها، دمنوش بابونه است که جنبهی درمانی بالایی دارد. این دمنوش به شدت سیستم ایمنی بدن را بالا برده و از ابتلاء به امراض عفونی مانند سرماخوردگی جلوگیری و اگر این دمنوش، ناشتا نوشیده شود، سبب مداوای زخم، درد و ورم معده میشود.
دمنوش آویشن
یکی دیگر از دمنوش های پرطرفدار، دمنوش آویشن است. زمانی که دچار سرماخوردگی و سرفه شدید هستید میتوانید از دمنوش آویشن استفاده کنید. این دمنوش خاصیت خلطآوری داشته و در درمان سرماخوردگی مفید است. این دمنوش با توجه به قرار گرفتن در دسته گیاهان دارویی ادرار آور در درمان سنگهای کلیوی کاملاً مفید و مؤثر است.
چای ترش
این دمنوش به دلیل طعم و مزه ترشش، طرفداران زیادی دارد. از خواص بینظیر این دمنوش میتوان به مواردی از جمله کاهندهی فشار خون و وزن بدن، بهبود متابولیسم بدن، درمان التهاب دستگاه گوارش، درمان مشکلات کبدی و صفراوی اشاره کرد. با مصرف دمنوش چای ترش به کاهش چربی و فشار خون بدن کمک زیادی خواهید کرد. علاوه بر اینها این دمنوش سرشار از مواد معدنی، ویتامین C و آنتی اکسیدان است که سبب سلامتی بدن میشود.
دمنوش به لیمو
دمنوش به لیمو علاوه بر طعم و عطر دلنشینی که دارد، خواص درمانی و معجزهآسای زیادی از جمله کاهش اضطراب، خاصیت ضد نفخ بودن، کاهش درد معده، بالا رفتن متابولیسم و سوخت و ساز بدن و لاغری دارد.
دمنوش اسطوخودوس
اسطوخودوس به شکل سنبله و با رنگ بنفش یا قهوهای در طبیعت و به شکل بوته رشد میکند. این دمنوش پرطرفدار به طور مؤثر سبب کاهش سردردهای میگرنی و شدید میشود. اسطوخودوس برای بیماریهای تنفسی نظیر آسم، بسیار مفید است. خاصیت مفید دیگر این دمنوش، آرامش بخش بودن آن است. همین امر سبب کاهش هیجانات مضر و استرس میشود.
دمنوش نعناع
یکی دیگر از گیاهانی که دارای خواص بیشمار است نعنا نام دارد. نعنا حتی در غذاهای روزمرهای که ما استفاده میکنیم هم کاربرد زیادی دارد. دمنوش نعنا برای درمان درد کبد، درد معده و در کل برای مشکلات سیستم گوارشی بدن بسیار نافع و مناسب است. ضمناً نوشیدن مرتب آن سبب از بین رفتن ضعف و سستی بدن میگردد. این دمنوش برای سرماخوردگی کودکان نیز مفید واقع میشود؛ زیرا باعث بالا رفتن ایمنی بدن در برابر بیماریها میشود.
دمنوش بادرنجبویه
نوشیدنی بادرنجبویه عطر و طعمی دلچسب، مشابه مرکبات دارد. ترکیب این دمنوش با عسل طعمی بسیار دلنشین و عالی به شما میدهد. این دمنوش در پیشگیری از مشکلات قلبی و بهبود حافظه و تقویت روحیه بسیار مفید است. بادرنجبویه به دلیل آنتیاکسیدان زیادی که دارد سبب سم زدایی بدن میشود. این آنتی اکسیدانها با از بین بردن رادیکالهای آزاد در بدن، مانع بروز بیماریهای مختلف میشوند. همچنین نوشیدن این دمنوش، سبب کشیدگی و تقویت پوست میشود که همین امر سبب جلوگیری از پیری زودرس میشود.
نظر شما