به گزارش خبرگزاری ایمنا، پرستاران گنجینههای انسانی و فرشتگان زمینی هستند که هر روز و شب با مهربانی و فداکاری بر بالین بیمار حاضر میشوند و با چشمانی پر از محبت و دستانی که همیشه برای یاری آماده است، در هر شرایطی از بیماران مراقبت میکنند و حرفه آنها نه تنها یک وظیفه، بلکه یک مأموریت الهی است.
زمانی که بیماران در چالشهای جسمانی و روانی غرق هستند، پرستاران با لبخندهای گرم و کلمات آرامشبخش، چشمان آنها را با برق نوری از امید روشن میکنند و با دلسوزی و عشقی بیپایان، زخمها را التیام میبخشند و دردها را کاهش میدهند.
پرستاران قهرمانان بینام و نشانی هستند که با دلسوزی و مهری وصف نشدنی، بیماران را تیمار میکنند؛ این فرشتگان زمینی با نگرانیهای شبانه بیدار میمانند و در لحظات بحرانی و دشوار، این پرستاران هستند که با ارادهای قوی، در کنار بیماران میایستند و امید را زنده نگه میدارند.
پرستاران نه تنها از جسم و تن بیماران مراقبت میکنند، بلکه با دلسوزی و توجه، به روح و روان بیماران را نیز جلا میدهند، آنها با نگاهی پر از شفقت، به بیماران امید میبخشند و به خانوادهها آرامش میدهند تا سپری شدن روزهای سخت بیماری را سهلتر کرده باشند.
ساعات بیشمار و بیپایانی که پرستاران به مراقبت از بیماران مشغول هستند، نشان میدهد که فداکاری، دلسوزی، مهر و عشق میتواند در یک جسم زمینی جای گیرد و هر روزی که پرستار به کار خود ادامه میدهد، دنیایی از مهر و محبت به ارمغان میآورد؛ پرستاران با لبخندهای گرم و دستان مهربان خود، یادآوری میکنند که امید و ایثار هنوز زنده است.
داستان زندگی هر پرستار، سرشار از فداکاری، عشق و تعهدی شنیدنی است و آنها قهرمانانی هستند که در سکوت فعالیت میکنند، اما اثری عمیق و ماندگار در زندگی بیماران برجای میگذارند؛ پرستاران قلب تپنده هر بیمارستان هستند و بدون حضور آنها، امیدی در روزهای دشوار و سخت زندگی بیماران دیده نمیشود.
نقش ارزنده پرستاری در مسیر سلامت جوامع
اصغر جمشیدیان، کارشناس ارشد مراقبتهای پرستاری و مدیر پرستاری مرکز آموزشی درمانی شهید چمران با بیان اینکه پرستاری یک حرفه در نظر گرفته میشود، به خبرنگار ایمنا میگوید: در واقع پرستاری حرفهای پویا و حمایتگر است که از قوانین اخلاقی خاصی پیروی میکند و ریشه آن در مراقبت از بیمار است.
وی با بیان اینکه پرستاری به عنوان عضوی مهم در تیم مراقبتهای بهداشتی و درمانی حضور و نقش ارزندهای در موارد مختلف از جمله پذیرش، آمادهسازی و مراقبتهای جسمی، روحی و اجتماعی بیمار دارد، میافزاید: مطالبات حرفه پرستاری چندین سال است که بر زمین مانده و کمتر به آنها توجه شده است.
کارشناس ارشد مراقبتهای پرستاری و مدیر پرستاری مرکز آموزشی درمانی شهید چمران با بیان اینکه مشکلات موجود و کم توجهی به مطالبات پرستاران منجر به جدا شدن برخی افراد از این حرفه شده است، تصریح میکند: کمبود شدید نیروی پرستاری از جمله چالشهایی است که نیاز به توجهی ویژه دارد و انتظار میرود این موضوع بسیار مهم در راستای رفع کمبود نیروی پرستاری حرفهای مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گیرد.
مسیری پرفراز و نشیب که بدون همراهی خانواده طی نمیشود
جمشیدیان ادامه میدهد: طبق استانداردها، حداقل به ازای هر بیمار در طول ۲۴ ساعت باید دو نیروی پرستار وجود داشته باشد، اما در حال حاضر ضریب پرستار به بیمار در طول هر ۲۴ ساعت، ۱.۹ است و این موضوع باعث میشود بار کاری بسیاری به پرستاران وارد شود و به واسطه اینکه پرستاران شیفتهای اضافه بسیاری دارند، بیمار نیز متضرر خواهد شد.
وی با بیان اینکه نادیده گرفته شده قانون ارتقای بهرهوری از دیگر مشکلات پرستاران است، میگوید: نرخ تعرفههای پرستاری با وجود بهبود یافتن، به نسبت تورم سالانه قابل قبول نیست، پدیده اضافه کار اجباری نیز در سیستم پرستاری بسیار دیده میشود و این موضوع به کم بودن میزان استخدامیهای پرستاری نسبت به نیاز موجود است، همچنین باید فرمول محاسبه اضافه کاری پرستاران اصلاح شود.
کارشناس ارشد مراقبتهای پرستاری و مدیر پرستاری مرکز آموزشی درمانی شهید چمران با اشاره به همراهی همسر خود در مسیر پرفراز و نشیب پرستاری اضافه میکند: داشتن همراه و هممسیر از بزرگترین نعمتهایی به شمار میرود که خداوند به من عطا کرده است و اگر از همراهی همسرم در این مسیر برخوردار نبودم، متحمل سختیها و مشکلات بسیاری میشدم.
جمشیدیان نجات جان یک مادر باردار و فرزند او از یک شرایط تهدیدکننده حیات را از شیرینترین خاطرات سالهای پرستاری خود میداند و میگوید: تلخترین خاطرهای که در این دوران به یاد دارم، از دست دادن همکاری ارزشمند، شهید مدافع سلامت علی برجیس بود که در دوران همهگیری بیماری کرونا جان خود را از دست داد و تبدیل به یاد و خاطرهای ماندگار در قلب، ذهن و روح همکاران خود شد.
مشکلات و دغدغههایی که بر خستگیهای پرستاران میافزاید
امیرمحسن فیوج، کارشناس پرستاری و مسئول گروه جهادی پزشکی امام علی (ع) که پرستاری را جز عشق و امید نمیداند، به خبرنگار ایمنا میگوید: پرستاری فعالیتی خداپسندانه به منظور خدمترسانی به افراد است که در طول شبانه روز و ایام سال هیچ ساعت تعطیلی ندارد و در این میان، مشکلاتی از جمله ساعات و مبلغ اضافه کاری، پرداخت نشدن معوقات و شیفتهای اضافی اجباری، بر خستگیهای این قشر افزوده است.
وی انتخاب پرستاری به عنوان حرفه خود را انتخابی همیشگی و بدون پشیمانی میداند و میافزاید: پرستاری با تمام سختیها و خستگیهای که به همراه دارد، لذتی بیانتها است و دعایی که بیماران پس از بهبود وضعیت خود برای پرستاران میکند، خستگی کار را از تن پرستاران میزداید.
کارشناس پرستاری با اشاره به فعالیتهای خداپسندانه و جهادی تصریح میکند: گروه جهادی امام علی (ع) از گروههای جهادی دارای فعالیتهای بیشمار است که خدمات پزشکی، دندانپزشکی، رادیولوژی و پرستاری به گروههای هدف ارائه میکند و افراد حاضر در این گروه جهادی از سال ۱۳۹۸ تاکنون با عشق و مهری بیانتها برای خدمترسانی به جامعه فعالیت میکنند.
مالیاتهای سنگینی که کمرشکن است / پرستاران در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا
فیوج به ایستادگی سنگربانان عرصه سلامت در برابر بیماری کرونا اشاره میکند و ادامه میدهد: آغاز همهگیری بیماری کرونا که یک بیماری ناشناخته بود، با هراس بسیاری برای تمام افراد همراه شد و در این میان پرستاران تنها افرادی بودند که به عرصه نبرد با این بیماری وارد شدند و تمام سختیها را تحمل کردند تا گزندی به جان دیگر افراد وارد نشود.
وی میگوید: پرستارانی بودند که در دوران بیماری کرونا، روزهای بسیاری از دیدن خانواده خود محروم بودند و که بسا همکارانی که در مسیر پاسداری از جان دیگر افراد جان خود را از دست دادند و به عنوان شهیدان سلامت ماندگار شدند، برخی دیگر از پرستاران نیز در این مدت به بیماری کرونا مبتلا شدند و همچنان عوارض آن را تجربه میکنند.
مسئول گروه جهادی پزشکی امام علی (ع) با بیان اینکه با بیان اینکه اعلام کردن خبر فوت افراد به همراهان او از سختترین لحظاتی است که یک پرستار آن را تجربه میکند، اضافه میکند: مطالبات پرستاران، مطالباتی به حق است و یکی از مشکلاتی که پرستاران آن را تجربه میکنند، سازگاری نداشتن مقدار دریافتی آنها با شرایط کاری است.
فیوج با بیان اینکه اضافهکار پرستاران در ماه، اضافه کاری اجباری است، میافزاید: فوقالعاده خاص پرستاری، تنها دو یا سه ماه اجرا شد و پس از آن متوقف شد، همچنین تعرفههای پرستاری همچنان سامان نیافته است و موضوعات بیان شده از مطالباتی هستند که انتظار میرود مسئولان مربوطه نسبت به آنها دیدی ویژه داشته باشند.
وی با بیان اینکه مالیاتهای سنگینی که گاهی برای پرستاران در نظر گرفته میشود، به نوعی کمرشکن است، تصریح میکند: همراهی خانواده با پرستاران در میان سختیها و دشواریها، همانند دلخوشی است، یک پرستار مدت زمان اندکی برای خانواده خود دارد و درک خانواده و حمایت آنها با پرستار، او را در مسیر پیشرفت و موفقیت همراهی میکند.
روز پرستار، فرصتی است تا از پرستاران، این قهرمانان بینام و نشان تجلیل کنیم و زحمات بیپایان آنها را به یاد آوریم؛ پرستاران با صبر و شکیبایی برای حفظ جان و بازگرداندن نعمت سلامتی به بیماران تلاش میکنند و با قلبهای مملو از دلسوزی، به بیماران امید میدهند.
پرستاران، با حضور بیوقفه و حمایت بیپایان خود، قهرمانان واقعی هستند که هر روز برای عشق، ایثار، فداکاری و حیات تلاش میکنند و هر قدمی که آنها برمیدارند، هر لبخندی که بر لب میآورند و هر کلمهای که به زبان میآورند، نوری است که به زندگی بیماران تابانده میشود و در جهانی پر از چالش و مشکلات، پرستاران یادآوری میکنند که هنوز افرادی هستند که با عشق و محبت بیپایان از دیگران مراقبت میکنند.
آنها نماد امید و انسانیت هستند این قهرمانان خاموش و بینام، با قلبهای بزرگ و دستانی پر از محبت، هر روز به ما نشان میدهند که عشق و مهر تا چه میزان قدرتمند و زیبا است.
نظر شما