تب داغ بیماری آنفلوانزا در فصول سرد سال

آنفلوانزا یکی از بیماری‌های شایع است که هر سال به ویژه در فصول سرد سال، میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را مبتلا می‌کند و حتی می‌تواند افرادی را به کام مرگ بکشاند، از همین رو افزایش آگاهی عمومی نسبت به این بیماری می‌تواند خطر ابتلا به آنفلوانزا یا درگیر شدن با عوارض جدی آن را کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آنفلوانزا یکی از بیماری‌های شایع و عفونی است که توسط ویروس آنفلوانزا ایجاد می‌شود و سالانه افراد بسیاری را در سراسر جهان مبتلا می‌کند، این ویروس بیشتر از طریق ذرات معلق در هوا که هنگام سرفه، عطسه یا صحبت کردن از فرد مبتلا خارج می‌شود، انتقال می‌یابد و تماس با سطوح آلوده به ویروس و سپس لمس دهان، بینی یا چشم‌ها نیز می‌تواند باعث انتقال بیماری شود.

با توجه به قدرت انتقال بالای ویروس آنفلوانزا، این بیماری به سرعت می‌تواند گسترش یابد؛ علائم بیماری آنفلوانزا به طور معمول به طور ناگهانی شروع می‌شود و شامل تب بالا، سردرد، درد عضلانی، خستگی شدید، سرفه خشک، گلودرد و گرفتگی یا آبریزش بینی است، در بعضی موارد و به ویژه در کودکان علائمی مانند اسهال و استفراغ نیز ممکن است مشاهده شود؛ علائم این بیماری به شدت زندگی روزمره فرد را تحت تأثیر قرار دهد و باعث کاهش قابلیت‌های او می‌شود.

آنفلوانزا به طور معمول در افراد سالم بهبود پیدا می‌کند، اما می‌تواند برای گروه‌های آسیب‌پذیر مانند سالمندان، کودکان خردسال، زنان باردار و افرادی که دارای بیماری‌های مزمن مانند دیابت، بیماری‌های قلبی و بیماری‌های تنفسی هستند، بسیار خطرناک باشد؛ در این افراد، آنفلوانزا می‌تواند منجر به عوارض جدی مانند پنومونی، عفونت گوش، التهاب سینوس‌ها و تشدید بیماری‌های مزمن موجود شود.

برای پیشگیری از ابتلاء به بیماری آنفلوانزا، واکسیناسیون اهمیت بالایی دارد؛ هر سال ترکیب واکسن آنفلوانزا بر اساس پیش‌بینی‌های متخصصان در مورد شیوع ویروس‌های مختلف تنظیم می‌شود و واکسن آنفلوانزا می‌تواند از بروز بیماری جلوگیری کند یا شدت علائم را کاهش دهد؛ علاوه بر واکسیناسیون، رعایت بهداشت فردی مانند شست‌وشوی منظم دست‌ها، استفاده از دستمال هنگام سرفه و عطسه و اجتناب از تماس با افراد بیمار می‌تواند به پیشگیری از انتشار ویروس کمک کند.

درمان آنفلوانزا در بیشتر موارد به استراحت، مصرف مایعات گرم و استفاده از داروهای ضددرد و تب‌بر محدود می‌شود و در بعضی موارد نیز ممکن است پزشکان داروهای ضدویروسی تجویز کنند که می‌تواند شدت و مدت علائم را کاهش دهد، داروهای تجویزی باید در اوایل شروع علائم مصرف شوند تا مؤثر باشند و در موارد شدید یا پرخطر، بستری شدن در بیمارستان و مراقبت‌های ویژه نیز ممکن است نیاز باشد.

تب داغ بیماری آنفلوانزا در فصول سرد سال

سرماخوردگی و آنفلوانزا چه تفاوتی دارد؟

محسن رئیسی، فوق تخصص ریه کودکان با اشاره به تفاوت بیماری‌های سرماخوردگی و آنفلوانزا به خبرنگار ایمنا می‌گوید: آنفلوانزا یک ویروس تنفسی است که قدمت بالایی به اندازه عمر بشر دارد و بیشتر جوامع با آن درگیر هستند، بعضی از علائم ابتلاء به آنفلوانزا و سرماخوردگی مشابه است، اما بعضی از علائم آنفلوانزا نسبت به بیماری سرماخوردگی شدیدتر خواهد بود.

وی می‌افزاید: در سرماخوردگی، تب خفیف است یا حتی وجود ندارد، اما تب در آنفلوانزا می‌تواند بسیار شدید باشد که حتی تب بالای ۴۰ درجه نیز در ابتلاء به این بیماری گزارش شده است، همچنین لرز از جمله علائمی است که در آنفلوانزا بیشتر نمود می‌کند و بدن درد، دردهای عضلانی و دردهای مفاصل نیز از جمله علائمی است که دال بر ابتلای افراد به آنفلوانزا دارد.

فوق تخصص ریه کودکان تصریح می‌کند: آنفلوانزا بیشتر به صورت سرماخوردگی شدید تظاهر می‌کند و علائمی از جمله تب بالا، لرزهای ناگهانی، دردهای عضلانی و گاهی اوقات علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ، دارد که به طور معمول تظاهر اسهال و استفراغ در ابتلاء به بیماری سرماخوردگی وجود ندارد.

پیک نخست آنفلوانزا تا زمستان ادامه دارد

رئیسی ادامه می‌دهد: آنفلوانزا دو پیک فصلی دارد که پیک نخست آن از فصل پاییز آغاز می‌شود و تا زمستان ادامه دارد و پیک دوم این بیماری اواخر زمستان احساس می‌شود، پیک نخست این بیماری طولانی‌تر و دارای علائم شدیدتر است و پیک دوم آنفلوانزا طولی کوتاه‌تر و علائمی خفیف‌تر دارد.

وی با بیان اینکه در فصول بهار و تابستان نیز آنفلوانزا به صورت مقطعی دیده می‌شود، می‌گوید: سرماخوردگی به طور معمول عارضه حادی ایجاد نمی‌کند، اما آنفلوانزا می‌تواند تمام سلول‌های بدن را درگیر کند و التهاب مغز، التهاب ریه، عفونت‌های اولیه و ثانویه ریه، درگیر شدن دستگاه گوارش و کبد، دردهای عضلانی بسیار شدید و التهاب عضله از جمله عوارض این بیماری محسوب می‌شود.

فوق تخصص ریه کودکان با اشاره به اینکه به طور معمول دوره ابتلاء به بیماری آنفلوانزا هفت روز است، اضافه می‌کند: افرادی که در محیط‌های شلوغ و پرترافیک ساکن هستند یا تردد دارند و افرادی که دخانیات به ویژه سیگار مصرف می‌کنند، بیشتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری آنفلوانزا قرار دارند.

تزریق واکسن آنفلوانزا برای چه افرادی لازم است؟

رئیسی با بیان اینکه تمام سنین می‌توانند درگیر بیماری آنفلوانزا شوند و این بیماری ممکن است حتی نوزادان را نیز مبتلا کند، می‌افزاید: اثرات واکسن آنفلوانزا در پیشگیری از ابتلای افراد به این بیماری اثبات شده است و این واکسن میزان مرگ‌ومیر ناشی از آنفلوانزا را نیز به شدت کاهش می‌دهد.

وی با بیان اینکه در صورت ابتلای برخی افراد به این بیماری انتظار می‌رود علائم بیماری در آنها شدیدتر باشد و حتی خطر مرگ‌ومیر این افراد بر اثر بیماری بیشتر است، تصریح می‌کند: نخستین گروهی که آسیب‌پذیری بالایی در برابر این بیماری دارند شامل شیرخواران و کودکان زیر شش سال و گروه دوم آسیب‌پذیر در برابر این بیماری، سالمندان بالای ۶۰ سال هستند.

فوق تخصص ریه کودکان با بیان اینکه افراد درگیر با بیماری‌های زمینه‌ای از جمله دیابت و بیماری‌های قلبی نیز در برابر آنفلوانزا ضعیف‌تر هستند، ادامه می‌دهد: با توجه به خطرات بیماری آنفلوانزا، تزریق واکسن این بیماری برای سه گروه بیان شده توصیه می‌شود و سایر افراد نیز در صورت داشتن تمایل می‌توانند نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند.

تب داغ بیماری آنفلوانزا در فصول سرد سال

در نهایت، آنفلوانزا یک بیماری جدی و گسترده است که نیازمند توجه و پیشگیری مناسب است و با رعایت اصول بهداشتی، واکسیناسیون منظم و اطلاع‌رسانی مؤثر می‌توان از شیوع گسترده این بیماری جلوگیری کرد و سلامت جامعه را بهبود بخشید، توجه به نکات ساده‌ای مانند شست‌وشوی دست‌ها، استفاده از ماسک در اماکن شلوغ و مراقبت از خود و دیگران می‌تواند به کاهش بار این بیماری کمک و جامعه‌ای سالم‌تر و ایمن‌تر را برای همه فراهم کند.

به طور کلی هنگام ابتلاء به بیماری‌هایی مانند آنفلوانزا و سرماخوردگی، مصرف آب و مایعات کافی از اهمیت بالایی برخوردار است و افراد می‌توانند به منظور پیشگیری از کم آبی بدن، از آب، آب نارگیل، چای گیاهی، آبمیوه تازه، سوپ آب گوشت یا سوپ مرغ و میوه و سبزیجات خام استفاده کنند، همچنین افراد در صورت ابتلاء به آنفولانزا باید استراحت کافی داشته باشند و مراجعه به پزشک را فراموش نکنند.

کد خبر 807696

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.