ماه در اوج زمینی قرار می‌گیرد

ماه نهم آبان به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به زمین خواهد رسید و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه چهارشنبه -نهم آبان- به دورترین نقطه در امتداد مدار خود به زمین خواهد رسید و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد؛ فاصله ماه از زمین متفاوت است، زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست، کمی بیضی شکل است و یک مسیر بیضوی را طی می‌کند؛ همان‌طور که ماه هر ۲۹.۵ روز یک‌بار این مسیر بیضی شکل را به دور زمین طی می‌کند. فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض (نزدیک‌ترین فاصله به زمین) و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج (دورترین فاصله از زمین) تغییر می‌کند.

اندازه زاویه‌ای ماه نیز با همان فاکتور بین ۲۹.۴ و ۳۳.۵ دقیقه قوسی متفاوت است و روشنایی آن نیز تغییر می‌کند. البته تشخیص این اتفاق در عمل دشوار است زیرا فازهای آن نیز هم‌زمان در حال تغییر است.

سیاره زهره در اوج خورشیدی

سیاره زهره چهارشنبه -نهم آبان- در مدار ۲۲۵ روزه خود به دور خورشید، به دورترین نقطه خود از خورشید (اوج خورشیدی) در فاصله ۰.۷۳ واحد نجومی خواهد رسید؛ فاصله مدار سیاره زهره از خورشید حدود ۱.۵ درصد بین حضیض و اوج متفاوت است، این باعث می‌شود که این مدار کاملاً دایره‌ای‌تر از دیگر سیارات منظومه شمسی باشد، در نتیجه سطح آن در زمان حضیض خورشیدی (نزدیک‌ترین فاصله به خورشید) و اوج (دورترین فاصله از خورشید) تقریباً میزان برابری انرژی از خورشید دریافت می‌کند.

سیاره زهره از اصفهان حوالی ساعت ۱۷:۲۹ حدود ۱۷ درجه بالاتر از افق جنوب غربی قابل مشاهده است، سپس به سمت افق فرو می‌رود و دو ساعت و سه دقیقه بعد از خورشید، ساعت ۱۹:۱۶، غروب می‌کند.

کد خبر 805821

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.