محمدعلی ایزدخواستی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: شهرهای تاریخی گنجینهای ارزشمند از میراث ملموس و ناملموس تاریخی بشر بوده و برای شهروندان خود نهتنها متضمن حفظ و استمرار هویت تاریخی هستند، بلکه ظرفیتهای بسیاری را در حوزههای توسعه اقتصادی و اجتماعی بهویژه در گستره گونههای مختلف گردشگری فراهم میکنند.
وی افزود: بافت شهرهای تاریخی بخشی از سرمایههای ملی و فرهنگی است که نهتنها به لحاظ زیباییشناسی، تداوم خاطرات جمعی و هویت بخشی شهرها ارزشمند است، بلکه محل سکونت و معیشت میلیونها نفر است، بنابراین احیا، حفاظت، حراست، مرمت و بهرهبرداری از این میراث تاریخی دارای اهمیت و ارزش ویژهای است.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: صیانت از این گنجینههای ارزشمند، نگاه جامع و مسئولانه مدیریت یکپارچه و منسجم و کارآمد را خواستار است، از اینرو در راستای تحقق این مهم و بهمنظور افزایش تعامل، همافزایی و دستیابی به اتحاد در شیوه مداخله در این بافتها در بین متولیان امر در شهرهای تاریخی ایران، شکلگیری یک مجمع ضروری است.
ایزدخواستی گفت: بدین منظور و در راستای اجرای بندهای ۵ و ۹ سیاستهای کلی نظام در بخش شهرسازی ابلاغی مقام معظم رهبری مورخ بیستونهم بهمن سال ۱۳۸۹ بند ۶ ماده ۶ اساسنامه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و مواد ۹، ۱۴ و ۱۶ قانون حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی و فرهنگی مصوب دوازدهم تیر ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی، شهرداری اصفهان پیشنهاد تشکیل «مجمع شهرهای تاریخی ایران» را مطرح کرد و با توجه به نامه شماره ۵۳۳۶۲ مورخ بیستوهفتم آذر ۱۴۰۱ سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، دبیرخانه دائمی آن به شهرداری اصفهان واگذار و راهاندازی شد.
وی ادامه داد: مجمع شهرهای تاریخی ایران آوردگاه مدیریت شهری شهرهای تاریخی ایران و محل به اشتراکگذاری دانش و تجارب در حوزه رویارویی با مسائل چالشهای مشترک شهرهای تاریخی بوده و بر آن است تا با تجمیع توان و همافزایی مادی و معنوی شهرداریهای شهرهای تاریخی ایران اقدامات شایسته و فعالیتهای بایستهای را در راستای حفظ، بازآفرینی و بهرهبرداری اصولی از بافت و بناهای تاریخی و سایر ظرفیتهای شهرهای تاریخی ایران به انجام رساند.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: نخستین اجلاس مجمع شهرهای تاریخی ایران فردا _پنجشنبه دهم آبان_ سال جاری در اصفهان برگزار خواهد شد؛ این مجمع به ابتکار شهرداری اصفهان و با همراهی بعضی از شهرهای تاریخی سیاستگذاری و تنظیم شده است تا نقطهای برای گردهم آمدن مدیران شهرهای تاریخی در کشور باشد.
ایزدخواستی گفت: جلسات متعددی در وزارت کشور و سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برگزار و در نهایت این نتیجه حاصل شد که شهرهای تاریخی از وحدترویه در حوزه دادهها و اطلاعات برخوردار نیستند و برای حل مسائل جایگاه متمرکزی برای همفکری و اشتراک تجارب و دانش وجود ندارد، از اینرو ایده ایجاد مجمعی برای گردهمایی مدیران آنها ضروری بهنظر رسید.
وی افزود: با تشکیل این مجمع، شهرداران شهرهای تاریخی میتوانند مسائل خود را مطرح کنند و نظرات و تجربیاتشان را به اشتراک بگذارند، همچنین این مجمع میتواند نقطه اتصالی با سیاستگذاران حوزههای تاریخی از جمله وزارت میراث فرهنگی باشد و به بهبود حفاظت از مواریث تاریخی ارزشمند کشور کمک کند.
مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: یکی از اهداف مهم این مجمع، دستیابی به ادبیات مشترک در مسیر حفاظت از بافتهای تاریخی و درک این موضوع است، زیرا این بافتها ثروتهای ارزشمندی هستند که قابلیت اشتراکگذاری و استفاده از ظرفیتهای یکدیگر را دارند.
نظر شما