امیرحسین شبانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: رویکردهای مدیریت و برنامهریزی از بالا به پایین از طرف جامعههای شهروندی، اقلیتهای شهرنشین، صداهای خاموش شهر، گروههای کمبضاعت و زنان مورد انتقادهای جدی قرار گرفت و این موضوع موجب شد تا تجدید نظرهایی در نظریهها و برنامهریزی شهری از بالا به پایین آغاز شود.
وی افزود: زمینههای ایجاد فضای گفتوگو با مشارکت در راستای تحقق شهرهای مردممحور با فرهنگسازی، آموزش و ایجاد سازوکارهای مشارکتی باید مهیا شود.
دکترای شهرسازی تاکید کرد: در این راستا شوراهای شهر برآمده از یک نظام انتخابی از طرف شهروندان هستند و سعی کردهاند تا فضای ارتباط با جامعه شهروندی و نظام مدیریتی را تسهیل کنند، همچنین با این اقدام اتفاقات خوبی در شهرهای حکومت جمهوری اسلامی رقم خورده است.
شبانی با بیان اینکه فرهنگسازی مشارکت از آموزش ردههای پایین از جمله مدارس آغاز شده است و به آموزش شهروندی در فرهنگسراها ختم میشود، ادامه داد: در طول تاریخ برنامهریزی و مدیریت شهری بهویژه از دهه ۸۰ میلادی به بعد تغییرات زیادی کرده است.
وی خاطرنشان کرد: شهرسازی مشارکتی، یکی از اصلیترین موارد توجه به اکثریت جوامع در مدیریت و برنامهریزی است.
دکترای شهرسازی با بیان اینکه شورای اسلامی شهر یکی از نشانههای شهرهای مردممحور است، گفت: شوراهای اسلامی شهرها یکی از مهمترین ساختارهایی است که مشارکت شهروندی را در کشور در یک چهارچوب قانونی و نظاممند معنادار میکند.
شبانی افزود: تلاش شده است به شکلهای مختلف از جمله شورای اسلامی شهر برای مشارکت سهمی قائل شویم، اما مسیری طولانی تا رسیدن به نقطه ایدهآل (شهرهای مردممحور) داریم، زیرا در حال حاضر فرهنگسازی، آموزش و زمینهسازیهای مناسب برای جامعه شهروندی مشارکتجو مهیا نشده و این موضوع نیازمند برنامهریزی، سیاستگذاری و زیرساختهای مشارکتی است.
وی تاکید کرد: شهرسازی مشارکتی شهر را مجموعهای از ذینفعان میداند و تمام این ذینفعان باید در جلسات مدیریت شهری حاضر شوند و به این معنا نیست که تصمیمات و مدیریت شهر تنها به عهده مدیران باشد.
دکترای شهرسازی با بیان اینکه زیرساختهای فرهنگ مشارکت و منظر ذهنی مشارکتجو در ساختارهای شهری مهمتر از ایده برنامهریزی مشارکتی یا شهرهای مردممحور بوده و از مهمترین نیازهای شهروندان است، گفت: شوراهای اسلامی شهرها گفتمان مشارکتی را در کنار مدیریت شهری مهیا کرده است و سازوکاری برای تأثیرگذاری ایجاد میکند.
نظر شما