به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیتهای خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا میکنند.
حقوق شهروندی مجموعه حقهایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران همچون بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهمترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.
جدیدترین نرخ جرایم رانندگی از سوی پلیس راهور در خرداد ۱۴۰۳ اعلام شد و یکی از موضوعات مورد توجه در حقوق شهروندی، رعایت نظم ترافیکی در معابر بهویژه در ساعات پیک شلوغی و ازدحام و رعایت قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی به منظور پیشگیری از رخداد حوادث ناگوار است.
در این میان، «نداشتن مجوز فعالیت راننده وسیله نقلیه عمومی» از جمله تخلفاتی است که میتواند جان بسیاری از مسافران و دیگر کاربران ترافیکی را نیز به خطر بیاندازد، در همین راستا نیز قانونگذار تاکید کرده که تمام رانندگان وسایل نقلیه عمومی از جمله تاکسی، ون، مینیبوس و اتوبوس باید مجوز مربوطه را دریافت کند و آنان را به همراه داشته باشند.
نداشتن مجوز فعالیت برای رانندگان وسایل نقلیه عمومی در کلانشهرها، شهرها و روستاها ۲۰۰ هزار تومان است.
بر اساس قانون، حمل و نقل عمومی برون شهری بار و مسافر باید فقط از طریق رانندگان و شرکتها و موسساتی که پروانه فعالیت مجاز و معتبر از سازمان راهداری را دارند، انجام شود، همچنین در صورت انجام هرگونه تخلفی، برای بار اول کمیسیون تذکر کتبی میدهد و بار دوم یک تا پنج میلیون تومان جریمه نقدی و برای بار سوم پروانه فعالیت شرکت از یک ماه یا یک سال لغو میشود، در مرتبه چهارم نیز پروانه فعالیت شرکتهای متخلف به صورت دائم لغو میشود.
نظر شما