احیای قنات باستانی آتن برای خنک‌سازی هوا و کاهش مصرف آب

آتن قصد دارد با بهره‌برداری و احیای قنات باستانی شهر موسوم به هادریان، دمای شهر را کاهش دهد و به گسترش فضای سبز کمک کند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، آتن با گرمای شدید بیگانه نیست، اما در مواجهه با دمای شدید تابستان، این شهر از مهندسی روم باستان خود برای ایجاد فضاهای سبز بیشتر استفاده می‌کند. پس از تجربه گرم‌ترین ژوئن تاریخ خود و موج گرمای شدید در ماه جولای، خنک‌کردن آتن و حفظ آب ضرورت بیشتری پیدا کرده است، به‌ویژه اینکه یکی از مستعدترین مکان‌هایی است که روی زمین گرم می‌شود. یکی از ایده‌هایی که در حال حاضر در حال انجام است، ایجاد فضاهای سبز بیشتر در پایتخت یونان با استفاده از آب قنات رومی باستان این شهر است.

قنات‌ها؛ میراث پنهان شهر

قنات هادریان که به سفارش امپراتور هادریان ایجاد و تکمیل آن حدود سال ۱۴۰ بعد از میلاد در ۲۳ کیلومتری کوه پارنیتا در شمال پایتخت انجام شد، به طور مستقیم به قلب آتن می‌ریزد. اکنون مسئولان یونانی قصد دارند بخشی از این سازه باستانی را احیا کنند.

احیای قنات باستانی آتن برای خنک‌سازی هوا و کاهش مصرف آب

پس از تکمیل، ساکنان منطقه موسوم به چالندری می‌توانند از سیستم آب غیر شرب برای آبیاری باغ‌ها یا اهداف تمیزکاری استفاده کنند. وقتی خطوط لوله جدید این قنات شروع به کار کند، سالانه هشت هزار متر مکعب صرفه‌جویی وجود خواهد داشت.

آتن یکی از گرم‌ترین و متراکم‌ترین شهرهای اروپا است و اکنون این شهر قصد دارد در تابستان که اغلب یک اثر جزیره گرمایی در آن ایجاد می‌شود، آب اضافی را برای یک راهروی سبز در طول مسیر قنات مصرف کند تا دما را کاهش دهد.

ایجاد فرهنگ آب پایدار

یکی دیگر از جنبه‌های مهم این پروژه تغییر عادات مردم با تشویق آنها به استفاده متفاوت از آب است تا آب آشامیدنی کمتری هدر برود. جورج ساچینیس، مدیر استراتژی و نوآوری شرکت آب و فاضلاب آتن در این رابطه گفت: هدف نهایی این پروژه ایجاد فرهنگ مصرف آب در آتن است. ما خواهان فضاهای سبز بیشتر و هدر رفت آب آشامیدنی کمتر برای مصارف غیر شرب هستیم و این پروژه تنها آغاز یک استراتژی طولانی برای آن است.»

احیای منابع آب و فضاهای سبز شهری در آتن به طور فزاینده‌ای به عنوان راهی برای کمک به کاهش تغییرات آب‌وهوایی و تقویت پایداری در نظر گرفته می‌شود.

احیای قنات باستانی آتن برای خنک‌سازی هوا و کاهش مصرف آب

کد خبر 777015

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.