این نوع از پروفیل ها با استفاده از ورق سیاه در سه نوع مختلف از جنس آلیاژ آهن، فولاد، استیل و آلومینیوم در کیفیت های متفاوتی تولید میشوند، که در فرآیند تولید آنها با استفاده از دستگاه پرس صورت میگیرد. همچنین برای افزایش ماندگاری پروفیل زد طی عملیاتی روند گالوانیزایسون بر روی آن انجام میشود. از پروفیل های Z عمدتا در اسکلت های فلزی و روی سقف استفاده میشود که میتواند در بخش های متفاوت دیگری نیز کاربرد داشته باشد.
مشخصات فنی پروفیل
پروفیل Z بر اساس ضخامت به طور معمول در سه اندازه ۲، ۲٫۵ و ۳ میلی متر تولید میشوند که دارای ارتفاع ۱۶، ۱۸، ۲۰ و ۲۲ سانتی متری است. این نوع از پروفیل ها با استفاده از مواد اولیه مختلفی از جمله گالوانیزه و آلمینیومی تهیه میشوند و در اکثر پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار میگیرند. انواع مختلفی از پروفیل های زد در نوع ساختاری شامل سه نوع ساده یا بدون لبه دار، پروفیل زد یکطرفنما و همچنین پروفیل پانچ دار هستند که در ارتفاع های سفارشی نیز تولید میشوند. وزن هر کدام از این پروفیل ها در کوچکترین اندازه شامل ۶ کیلوگرم و در بزرگتریتن اندازه شامل ۸٫۷ کیلوگرم است. پانچ پروفیل ها توسط دستگاه بر روی بدنه انجام میشود، که تمایز های بسیار زیادی بین انواع مختلف آنها ایجاد میکند.
انواع پروفیل های Z
پروفیل زد پرلین دارای انواع مختلفی به لحاظ شکل ظاهری و ابعاد و اندازه است که در ضخامت های گوناگونی تولید و مونتاژ میشود. هرکدام از این پروفیل ها دارای مشخصات فنی منحصر بفردی هستند که در بخش های مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. در زیر به انواع مختلفی از پروفیل به لحاظ ابعاد و اندازه پرداخته شده است.
پروفیل Z 16
پرلین Z16 کوچکترین اندازه این نوع از پروفیل ها است که در سه نوع ضخامت ۲، ۲٫۵ و ۳ میلی متر توسط کارخانه ها تولید میشود. وزن آن در ضخامت ۲ ملی متر ۴٫۹ کیلوگرم و در وزن ۲٫۵ و ۳ به ترتیب ۶ و ۷٫۲ کیلوگرم است
پروفیل Z 18
ضخامت این نوع از پروفیل شامل سه دسته کاملا مختلف ۲، ۲٫۵ و ۳ میباشد که در وزن های مختلفی موجود هستند. وزن هرکدام از انها در سایز های کوچک۲ میی متر در وزن ۲٫۵ و در وزن و اندازه های دیگر به ترتیب ۶٫۲ و ۷۷ کیلوگرم است.
پروفیل Z 20
پروفیل Z20 یکی دیگر از انواع پوفیل های زد میباشد که از ضخامت های ۲، ۲٫۵ و ۳ میلی متر بهره میبرد. وزن هر کدام از اندازه های این پروفیل شامل ۵٫۵، ۶٫۸ و ۸ کیلوگرم به ترتیب اندازه ها میباشد.
پروفیل Z 22
Z22 آخرین سایز این نوع از پروفیل ها است که در کارخانه ها به طور معمول در سه ضخامت ۲، ۲٫۵ و ۳ میلی متر در وزن های ۵٫۸ الی ۸٫۶ تولید و مونتاژ میشود. توجه داشته باشید که امکان تغیر ضخامت و سایز در این نوع سفارش ها وجود دارد و میتوان برحسب نیاز های پرروژه آن را سفارش داد.
مزایای استفاده از پروفیل زد پرلین
از مزیت های مهم پروفیل زد پرلین میتوان به ظاهر کاملا متفاوت آن با دیگر پروفیل ها اشاره کرد. در واقع پروفیل های زد دارای مقطع کاملا باز هستند که موجب تمایز بسیار بالای آن با دیگر پروفیل ها میشود. علاوه بر آن این نوع از پروفیل ها از وزن بسیار سبک تری برخوردار هستند که امکان جابجای و نصب آن را در ارتفاع آسان تر و راحت تر میکند. از ویژگی های مهم دیگر این پروفیل تولید در انواع مختلفی از جنس ها میباشد که میتواند دارای قیمت و همچنین استحکام های متنوعی به دلیل جنس و مواد اولیه گوناگون باشد. این نوع از پروفیل ها در مقابل پروفیل های دیگر صنعتی و ساختمانی دارای وزن و قیمت کمتری است که میتواند مقرون بصرفه باشد.
کاربرد پروفیل Z کدامند؟
پروفیل Z که دارای شکل متفاوتی نسبت به پروفیل های دیگر میباشد. در بخش های متنوعی برای اجرای سازه های ساختمانی و سقف های اسکلت فلزی مورد استفاده قرار میگیرد. و نقش مهمی در روند اجرای آن دارد. این نوع از پروفیل علاوه بر استفاده در اسکلت های فلزی در رطوبت گیری نیز میتواند مفید باشد. در زیر به انواع مختلفی از کاربرد های این نوع از پروفیل ها اشاره کردهایم که میتوانید آن را بررسی کنید.
- استفاده در پروژه های ساختمانی
- بکارگیری در اجرای سقف های سوله
- استفاده در صنایع خودرو سازی
- ساخت فریم فلزی ثانویه
- بکارگیری در صنایع صنعتی مختلف
- مورد استفاده در پایه و ریل
پروفیل زد چگونه ساخته میشود؟
پروفیل زد طی عملیاتی نچندان پیچیده، در قدم اول برای تولید در اندازه های استاندارد برش داده میشود. در این مرحله به این صورت است که رول یا ورق های تهیه شده را در داخل دستگاه برش برای ایجاد اندازه های استاندارد قرار میدهند و برش کاری بر روی ان انجام میشود. سپس بعد از انجام فرآیند برش کاری برای ایجاد شکل و ظاهری همانند زد، ورق های برش داده شده را در داخل دستگاه پرس قرار میدهند تا پس از انجام چندین مرحله از پرس کاری شکل مورد نظر بر روی آن ایجاد بشود. در اخر برای ماندگاری بیشتر پروفیل روش های گالوانیزاسیون بر روی آن انجام میشود.
عوامل موثر در قیمت پروفیل Z
عوامل های موثر در قیمت پروفیل شامل تعدادی زیادی از موارد مهم هستند که وابسته به دلایل منختلف در قیمت نهایی پروفیل تاثیر دارند. یکی از مهم ترین آنها مواد اولیه یا همان ورق های فولادی میباشد که به وسیله آن پروفیل Z تهیه و تولید میشود. علاوه بر آن در موارد های دیگر میتوان به هزینه های نهایی تولید، نوسان قیمت مواد اولیه، شرکت های تولید کننده و میزان عرضه و تقاضا اشاره کرد که همگی در تعیین قیمت از سوی کارخانه تولید کننده ملاحضه و بررسی میشوند. و قیمت نهایی با توجه به نرخ ارز و بازار آهن آلات تعیین و اعلام میشود.
قیمت پروفیل Z چگونه مشخص میشود
فرآیند قیمت گذاری پروفیل Z و مشخص شدن مقدار قیمت آن در هر کیلوگرم بر اساس مقدار ضخامت و سایز آن میباشد. که این دو عامل موجب به وجود آمدن مقدار وزنی در پروفیل میشود که برحسب آن قیمت نهایی مشخص میشود. به دلیل نوسان قیمتی در بازار آهن قیمت پروفیل معمولا تغییر میکند و میتواند قیمت های متفاوتی داشته باشد. در ضخامت و سایز های بیشتر معمولا به دلیل ایجاد وزن های سنگین تر قیمت نهایی افزایش پیدا میکند.
منبع: modernsazan.com
نظر شما