روز جهانی حفاظت از طبیعت ۱۴۰۳ World Nature Conservation Day + تاریخچه و شعار

روز جهانی حفاظت از طبیعت World Nature Conservation Day، هرسال در ۲۸ ژوئیه برگزار می‌شود. شعار روز جهانی حفاظت از طبیعت سال ۲۰۲۴، حمایت از همکاری‌های بین‌المللی و اصلاح سیاست‌های فعلی برای حفاظت از محیط‌ زیست انتخاب شده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، در دنیای امروز که تغییرات اقلیمی و تخریب محیط زیست تهدیدهای جدی برای آینده کره زمین هستند، اهمیت روز جهانی حفاظت از طبیعت بیش‌ازپیش احساس می‌شود. تاریخچه این روز به نخستین کنفرانس سازمان ملل متحد در سال ۱۹۷۲ برمی‌گردد و از آن زمان تاکنون، این رویداد به پلتفرمی جهانی برای آگاهی‌رسانی و اقدام در زمینه محیط زیست تبدیل شده است.

این رویداد جهانی هرسال در ۲۸ ژوئیه برگزار می‌شود و بر اهمیت و ضرورت حفظ محیط سالم و منابع طبیعی برای داشتن جامعه‌ای سالم تاکید می‌کند. حفظ و مراقبت از گیاهان و حیوانات در معرض خطر انقراض و همچنین حفظ منابع انرژی، خاک، آب و هوا یکی از مهم‌ترین هدف‌های این روز است.

تاریخچه روز جهانی حفاظت از طبیعت

فعالیت‌های انسانی در طول قرن گذشته، تأثیر منفی روی پوشش گیاهی و سایر منابع طبیعی داشته است. رشد سریع صنعتی‌سازی، قطع درختان و از بین بردن پوشش جنگل برای ایجاد فضای زندگی جمعیت در حال افزایش از دلایل تغییرات آب‌وهوایی و پیامدهای منفی در محیط زیست بود.

روز جهانی حفاظت از طبیعت ۱۴۰۳ World Nature Conservation Day + تاریخچه و شعار

در طول سال‌های اخیر آگاهی افراد از اهمیت حفظ محیط زیست در مقایسه با قبل افزایش پیدا کرده است؛ اما همچنان نتایج مثبت و واقعی این افزایش آگاهی به زمان بیشتری نیاز دارد. در طول سال‌های گذشته حفاظت از طبیعت اهمیت بیشتری پیدا کرده است. بهره‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی منجر به تغییراتی در الگوهای آب‌وهوایی، تخریب زیستگاه‌های حیات‌وحش، انقراض گونه‌های حیوانی و گیاهی و از بین رفتن تنوع زیستی شده است. این وضعیت مخرب در سرتاسر جهان مشاهده می‌شود. به همین دلیل سازمان‌های بین‌المللی مانند اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) اهمیت دارند.

تمرکز این سازمان در دهه اول فعالیت خود بر بررسی تأثیر فعالیت‌های انسانی در طبیعت بود و هم‌زمان ارزیابی‌های زیست‌محیطی را ترویج کرد و اکنون صنایع مختلفی آن را پذیرفته‌اند و به آن پایبند هستند. در دهه‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، این سازمان برای حفاظت از گونه‌ها و زیستگاه‌های آن‌ها تلاش بیشتری کرد. این اتحادیه در سال ۱۹۶۴ لیست گونه‌های در معرض خطر را منتشر کرد و از آن تاریخ تا کنون این لیست معتبرترین منبع برای اطلاع از گونه‌های در معرض انقراض در سراسر جهان است. اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت در سال ۲۰۰۰ راهکارهای مبتنی بر محیط زیست را معرفی کرد که شامل اقداماتی برای حفاظت از طبیعت و مقابله با بحران‌های جهانی؛ مانند تغییرات آب‌وهوایی، حفاظت از آب و غذا و کاهش فقر است. در حال حاضر این اتحادیه بزرگترین و متنوع‌ترین شبکه محیط زیستی در جهان است. از جمله اقدامات این اتحادیه در طی سال‌های گذشته می‌توان به سکونت گرگ‌های خاکستری در پارک ملی یلواستون، ۴۰ سال بعد از نابودی توسط بومیان و ممنوع اعلام کردن سموم نئونیکوتینوید اشاره کرد.

شعار روز جهانی حفاظت از طبیعت

این اتحادیه برای بزرگداشت روز جهانی حفاظت از طبیعت در سال ۲۰۲۴ شعار «حمایت از همکاری‌های بین‌المللی و اصلاح سیاست‌های فعلی برای حفاظت از محیط زیست» را انتخاب کرده است. حمایت از همکاری‌های بین‌المللی شامل ایجاد توافق‌نامه‌های بین‌المللی، تبادل اطلاعات و همکاری در پروژه‌های زیست‌محیطی است. اصلاح قوانین نیز دربرگیرنده تشویق مردم به استفاده از انرژی پاک و حمایت از توسعه پایدار است.

روز جهانی حفاظت از طبیعت ۱۴۰۳ World Nature Conservation Day + تاریخچه و شعار

اهمیت روز جهانی حفاظت از طبیعت

این روز بر نقش حیاتی طبیعت در زندگی ما، تأمین منابع ضروری مانند آب، غذا، هوای پاک و دارو تأکید می‌کند. از دلایل دیگر اهمیت این روز می‌توان به توجه به چالش‌های زیست‌محیطی مانند آلودگی، نابودی زیستگاه‌ها، تغییرات آب‌وهوایی، کاهش تنوع زیستی و اهمیت اقدام فوری اشاره کرد. این روز با ایجاد آگاهی، جوامع و افراد را به پذیرش شیوه‌های پایدار تشویق می‌کند و ارزش حفظ محیط زیست را به آن‌ها آموزش می‌دهد. روز جهانی حفاظت از طبیعت باعث ایجاد انگیزه برای اقدام می‌شود و افراد، سازمان‌ها و دولت‌ها را به انجام اقدامات عملی برای حفاظت از محیط زیست تشویق می‌کند.

راهکارهای حفاظت از طبیعت

کاهش مصرف پلاستیک

پلاستیک ماده ارزان با استفاده راحت است؛ اما تأثیرات مخرب زیادی در طبیعت دارد. مواد پلاستیکی معمولاً تجزیه‌پذیر نیستند و صحنه ناخوشایندی ایجاد می‌کنند. برای حفاظت از طبیعت می‌توان از محصولات ساخته شده با مواد تجزیه پذیر استفاده کرد.

بازیافت زباله‌های دیجیتال

سرعت بالای پیشرفت تکنولوژی باعث شده افراد هرروز وسایل دیجیتال جدیدتری بخرند و توجهی به نحوه بازیافت وسایل قدیمی خود ندارند. بیشتر زباله‌های دیجیتال به طور نامناسبی دفع می‌شوند. کاهش این زباله‌ها از راهکارهای حفاظت از طبیعت است.

صرفه‌جویی در مصرف آب

یکی از بزرگترین تأثیرات تغییرات آب‌وهوایی کاهش سطح آب آشامیدنی سالم بوده است. اقدامات ساده مانند بستن شیر آب هنگام استفاده نکردن از آن می‌تواند هزاران گالن آب را در سال ذخیره کند.

نکات مربوط به روز جهانی حفاظت از طبیعت

- حفاظت از محیط زیست به طور عمده به دو شکل انجام می‌شود: حفاظت از زیستگاه‌ها و گونه‌های طبیعی و حیات وحشی در محل زندگی طبیعی خود و حفاظت از گونه‌های گیاهی و حیوانی در خارج از زیستگاه‌های طبیعی مانند باغ وحش و باغ‌های گیاه‌شناسی.

- در حال حاضر حدود یک میلیون گونه حیوانی و گیاهی در معرض خطر انقراض هستند و هرروز این خطر انقراض بیشتر می‌شود.

- بر اساس گزارش‌ها، در طول سال‌های ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۶ میانگین کاهش جمعیت پرندگان، خزندگان، دوزیستان و پستانداران در حدود ۶۸ درصد بوده و این آمار در حال افزایش است.

- در مقایسه با سایر گونه‌های حیات‌وحش، گونه‌های آب‌های شیرین با سرعت بیشتری در خطر انقراض هستند و جمعیت آن‌ها به طور روزافزون در حال کاهش است.

روز جهانی حفاظت از طبیعت ۱۴۰۳ World Nature Conservation Day + تاریخچه و شعار

کد خبر 775696

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.