روحالله خدابندهلو در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: جمعیت استان زنجان رو به سالمندی است و سال به سال به تعداد سالمندان این استان اضافه میشود.
وی افزود: بر اساس آمارهای احصا شده، زنجان جز ۱۰ استان اول دارای جمعیت سالمند در کشور است و این امر لزوم افزایش ارائه خدمات به این گروه سنی را افزایش میدهد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: در حال حاضر سه مرکز شبانهروزی سالمندان زنان و مردان در شهر زنجان و هیدج و دو مرکز روزانه آموزشی توانبخشی سالمندان در زنجان در زمینه خدمات به سالمندان فعالیت میکنند.
خدابندهلو حداقل سن پذیرش در این مراکز را ۶۰ سال عنوان کرد و گفت: سالمندان با حداقل وابستگی یا سالمندان با وابستگی نسبی مجاز به پذیرش در مرکز روزانه هستند و همچنین سالمندان دارای بیماری عفونی و مسری، پس از طی دوره سرایت بخشی با نظر پزشک مرکز پذیرش خواهند شد.
وی تصریح کرد: این مراکز با ایجاد محیطی شاد و ایمن برای سالمندان، فرصت مناسبی را برای پرورش دوستی با دیگر همسالان و گسترش ارتباطات اجتماعی و نیز تأمین و تشدید ارائه خدمات و مراقبتهای پزشکی به سالمندان فراهم میآورد و موجب افزایش سطح سلامت جسمی و روانی سالمند و حفظ و ارتقای سطح استقلال فردی وی میشوند.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان گفت: مراکز روزانه سالمندان، با کاستن از بار مسئولیت شبانهروزی مراقبت از سالمند برای خانوادهها، شانس زندگی کردن در کنار خانواده را به سالمندان میبخشند و آنان را قادر میسازند تا شغل یا سرگرمی در خارج از محیط خانه پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر هفت هزار و ۳۰۲ سالمند تحت پوشش بهزیستی استان زنجان هستند، اضافه کرد: این افراد علاوه بر دریافت مستمری از کمک هزینه درمان، ودیعه مسکن، بهبود تغذیه، وسایل کمک توانبخشی، لوازم ضروری زندگی، بستههای حمایتی، کلاسهای آموزشی شیوه زندگی سالم و مراقبتهای ویژه بهرهمند میشوند.
وی اظهار داشت: برنامه پیشگیری از معلولیتهای دوران سالمندی به صورت آموزش حضوری با محتوای آموزشی معین توسط ۳۵ تسهیلگر و کارشناس هفت شهرستان توسط مراکز مثبت زندگی به گروههای هدف اصلی شامل میانسالان و سالمندان آموزش داده میشود تا موجب افزایش آگاهی و تغییر نگرش و رفتار افراد سالمند شود.
نظر شما