بیش از ۳ میلیون هکتار طرح‌های آبخیزداری و سیلاب در اصفهان اجرا شد

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: تاکنون در چهار میلیون هکتار از اراضی مستعد استان مطالعات تفصیلی آبخیزداری انجام و در بیش از سه میلیون هکتار طرح‌های آبخیزداری و پخش سیلاب اجرا شده است.

منصور شیشه‌فروش در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به تشکیل جلسه ستاد مدیریت بحران استان اصفهان اظهار کرد: در این جلسه بررسی وضعیت سیل‌خیزی استان، مناطق خطرپذیر و برنامه‌ریزی در اجرای طرح‌های کاهش خطر در فصول پیش‌رو از در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: تاکنون در چهار میلیون هکتار از اراضی مستعد استان اصفهان مطالعات تفصیلی آبخیزداری انجام و در بیش از سه میلیون هکتار طرح‌های آبخیزداری و پخش سیلاب اجرا شده است. اعتبارات ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری اصفهان و مطالعات اراضی باقی‌مانده استان تخصیص یابد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با تاکید بر ضرورت تخصیص اعتبارات ملی برای تکمیل مطالعات در دو میلیون هکتار از اراضی اولویت‌دار و اجرای طرح‌های مطالعه شده در ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی سیل‌خیز مطالعه شده در استان اصفهان تصریح کرد: در این جلسه مقرر شد با استفاده از ظرفیت‌های بخش خصوصی و مطابق با ضوابط و دستورالعمل‌ها در مناطق سیل خیز از جمله دو حوضه آبریز در محدوده مهیار و شمال شهرضا مطالعات و اجرای طرح‌های آبخیزداری با نظارت اداره کل منابع طبیعی اجرا شود.

وی ادامه داد: با توجه به مسئولیت شرکت آب منطقه‌ای در ساماندهی و لایروبی رودخانه‌ها اقدامات لازم در تکمیل مطالعات مرحله دوم ساماندهی رودخانه‌های اولویت‌دار و اجرای طرح‌های ساماندهی در بازه‌های خطرپذیر مطالعه شده در استان اجرا و پیگیری لازم در تأمین منابع اعتباری مورد نیاز از وزارت نیرو به عمل آید و برای شناسایی و آزاد سازی تصرفات صورت گرفته در حریم رودخانه‌ها با افزایش تیم‌های گشت و نظارت برنامه‌ریزی شود.

شیشه‌فروش افزود: در این جلسه و با توجه به پیش‌بینی وقوع مخاطرات جوی ناشی از بارش‌های رگباری و سیلاب‌های محلی و فصلی و به منظور پیشگیری از بروز خسارات بر ضرورت اقدام شهرداری‌ها، ادارات راهداری راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، شرکت شهرک‌های صنعتی، بنیاد مسکن در اصلاح پل‌های فاقد توان آب گذری در محورهای جاده‌ای و شهرها، تخلیه رسوب و نخاله از دهانه پل‌ها و مسیرها، رعایت حدود حریم و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها و آزاد سازی تصرفات و تکمیل و اجرای طرح‌های جمع‌آوری و هدایت آب‌های سطحی در شهرها توسط شهرداری‌ها تاکید شد.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان عملیات دیواره سازی ۵ کیلومتر از مسیر رودخانه‌های پرخطر، لایروبی ۶۰ کیلومتر رودخانه و انجام مطالعات مرحله اول و دوم ساماندهی در ۴۱۰ کیلومتر از رودخانه‌ها توسط شرکت آب منطقه‌ای انجام شده و آزادسازی بیش از ۱۰۰ ویلا و اماکن احداث شده در حریم رودخانه‌ها اجرایی شده است.

کد خبر 763996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.