به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، در جریان سفر به قطر در راستای توسعه دیپلماسی قضائی، با «حسن بن لحدان الحسن المهندی» رئیس شورایعالی قضائی قطر دیدار و گفتوگو کرد.
غلامحسین محسنی اژهای در این دیدار ضمن تبریک فرا رسیدن ماه پرعظمت ذیالحجه و همچنین قدردانی از همدردی شایسته مقامات قطری در رابطه با شهادت رئیسجمهور فقید ایران، اظهار کرد: بدونتردید توسعه و بسط مناسبات و مراودات ایران و قطر در عرصهها و حوزههای مختلف، اثرات سودمند و نافعی برای دو کشور و همچنین برای کل منطقه و تحولات منطقهای خواهد داشت.
وی با اشاره به مواضع مطلوب دولت قطر در قبال قضیه فلسطین و غزه افزود: ما مواضع خوب و حکیمانه سالهای گذشته قطر در قبال قضیه فلسطین و غزه را به ویژه طی هشت ماه اخیر، قابل احترام و قدردانی میدانیم و بار دیگر تاکید میکنیم که توسعه مناسبات میان ایران و قطر علاوه بر منافعی که نصیب دو کشور میکند برای روند تحولات منطقهای نیز سودمند و نافع است.
اژهای با اشاره به گستره وسیع همکاریهای ایران و قطر در حوزههای مختلف تصریح کرد: ایران و قطر باید قدمهای بلندی را در راستای عملیاتیسازی کامل توافقنامهها و تفاهمنامههای منعقده بردارند و ما در این خصوص آمادگی کامل خود را اعلام میداریم.
وی با اشاره به عرصههای مختلفی که در حوزه حقوقی و قضائی میتوانند مبدا و منشأ همکاریها میان ایران و قطر قرار گیرند، گفت: تحولات زیست انسانی در نتیجه بسط و توسعه عرصه دیجیتال و همچنین گسترش نفوذ و بهرهگیری از فضای مجازی و سایر امور جدید، اقتضائات جدیدی را به وجود آوردهاند و این اقتضائاتِ جدید، رویهها و سازوکارهای روزآمد و نوآورانه را میطلبد؛ ما در جمهوری اسلامی ایران در عرصه ناظر بر هوشمندسازی برخی روندها و فرایندها حقوقی و قضائی و تجهیز سختافزاری و نرمافزاری در این حوزه، پیشرو و پیشتاز هستیم و آمادگی کامل خود را برای همکاری با قطر در این عرصهها اعلام میداریم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره وضعیت زندانیان ایرانی در قطر گفت: ما این انتظار را داریم که زندانیان ایرانی در قطر بتوانند با خانوادههایشان در ارتباط باشند؛ ما تاکید داریم که خانواده زندانیان به هیچ وجه نباید به واسطه اعمال مجرمانه عضو خانواده خود، متحمل آسیب شوند. در خصوص بازداشتیهای مرتبط با مواد مخدر نیز ضمن تاکید بر ضرورت مجازات متناسب، چنانچه اصلاح و بازاجتماعی کردن فردِ مجرم، میسر نشد، تا حد امکان نباید شرایطی فراهم شود که خانواده او متحمل آسیب شود.
وی تصریح کرد: همچنین درخواست ما آن است که آن دسته از زندانیانی که مدت کمی از دوران محکومیتشان باقی مانده است، به طُرق مقتضی از ارفاقات قانونی بهرهمند شوند.
حجتالاسلام اژهای از رئیس شورای عالی قضائی قطر برای سفر به ایران و بازدید از مراکز و مراجع قضائی کشور و آشنایی با تحولات ناظر بر هوشمندسازی فرآیندها و روندهای قضائی در جمهوری اسلامی ایران، دعوت به عمل آورد.
حسن بن لحدان الحسن المهندی، رئیس شورای عالی قضائی قطر نیز در این دیدار، روابط دو کشور ایران و قطر را روابطی دیرینه، متمایز و در مسیر توسعه اعلام کرد و گفت: ما از توسعه هر چه بیشتر ارتباطات، مناسبات و همکاریها در حوزههای مختلف با جمهوری اسلامی ایران، استقبال میکنیم.
وی با بیان اینکه اهتمام دستگاه قضائی قطر بر آن است که همراه با اقتضائات و پیشرفتهای روز حرکت کند، افزود: ما در دستگاه قضائی قطر تلاش میکنیم بسیاری از مسائل و اختلافات را قبل از ورود به دادگاه و از طریق آشتی، صلح و سازش، حل کنیم.
رئیس شورای عالی قطر ضمن استقبال از توسعه دیپلماسی قضائی میان دو کشور ایران و قطر، ابراز امیدواری کرد که رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران در فرصتی مبسوطتر، مجدد در قطر حضور پیدا کنند و از نزدیک، از دستگاه قضائی و دادگاههای قطر بازدید به عمل بیاورند.
شایان ذکر است، در خلال دیدار رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران با رئیس شورایعالی قضائی قطر، یادداشت تفاهمی در باب همکاریهای قضائی بین در ۱۱ بند منعقد شد.
از جمله مفاد این یادداشت تفاهم، تبادل تجربه و بررسی موضوعات مورد علاقه مشترک در مقولاتی نظیر «مدیریت مؤثر دعاوی مدنی با هدف فیصله دادن سریع آنها» و «ادغام مؤثر و مناسب فناوری مربوط به مدیریت عدالت و مدیریت دعاوی و پروندهها و راهحلهای هوشمند در جهت تسریع روند اجرایی حل و فصل دعاوی» است.
همکاری دو طرف در زمینه آموزش قضات و مسئولان دادگستری و دادگاهها و مدیریت دعاوی و ایجاد تواناییهای قضائی، در عرصههای تخصصی از جمله در موضوعات مربوط به اختلافات تجاری و سرمایهگذاری، از دیگر مفاد یادداشت تفاهم منعقد شده در حاشیه دیدار امروز مقامات قضائی دو کشور ایران و قطر است.
نظر شما