به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبر خوب به سراغ افزایش همبستگی و همراهی کشورهای منطقه میرویم، همچنین صدور ۱۳ هزار مجوز در حوزه صنایعدستی البرز، تجهیز و راهاندازی بزرگترین و مجهزترین بیمارستان دولتی درمان سرطان در کشور، صعود ۲ رتبهای ایران در ثبت میراث ناملموس و جهانی شدن پوشش اسلامی شطرنجباز نونهال ایران نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
علی باقری، سرپرست دستگاه دیپلماسی در یکی دیگر از دیدارهای خود در حاشیه نشست وزرای امور خارجه کشورهای عضو بریکس با مورات نورتلئو، وزیر خارجه قزاقستان درباره موضوعات مورد اهتمام مشترک در عرصه روابط دوجانبه و منطقه گفتوگو و تبادل نظر کرد و گفت: امروز همبستگی و همراهی کشورهای منطقه بیش از گذشته است و اعتقاد داریم هرچه کشورهای منطقه پیوندهای نزدیکتری داشته باشند، منطقهای امنتر و باثباتتر خواهیم داشت.
وی با اشاره به فرصتهای فراوان و بعضی چالشها در روابط بین کشورهای منطقه افزود: برای گذر موفق از مشکلات و چالشها و اختلافات همواره باید گفتوگو را بهعنوان یک اصل میان خود حاکم کنیم.
مراد نورتلئو، معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه قزاقستان نیز در این دیدار مجدد مراتب تسلیت و همدردی دولت و مردم کشورش را بابت ضایعه شهادت رئیسجمهور و وزیر خارجه ایران ابراز داشت.
وی با اشاره به خاطره خوب سفر رئیسجمهور و وزیر خارجه شهید به قزاقستان عنوان کرد: باید با تلاش مشترک مسیر ایشان در توسعه روابط را در راستای منافع و امنیت دو کشور ادامه دهیم.
معاون نخستوزیر و وزیر امور خارجه قزاقستان افزود: عزم ما در مورد همکاری نزدیک با تهران راسخ است و شرکای خوبی در عرصههای منطقهای در حمایت از یکدیگر هستیم.
۱۳ هزار مجوز در حوزه صنایعدستی البرز صادر شد
رحیم خاکی، مسئول کمیته گردشگری و صنایع دستی استان البرز در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: مجوزهای صنایعدستی برای هنرمندان در سه گروه قابل دستهبندی است، اولین گروه از هنرمندان دارندگان کارت شناسایی صنایعدستی در یکی از رشتههای مورد تأیید وزارت میراثفرهنگی هستند که تاکنون بیش از ۵۵۰۰ کارت شناسایی برای هنرمندان صنایعدستی در استان البرز صادر شده است.
وی افزود: دومین گروه دارندگان پروانه تولید انفرادی هستند که بدون داشتن نیروی کار و به صورت انفرادی در کارگاههای کوچک خود مشغول به فعالیت و تولید هستند، تا کنون بیش از ۴۲۰۰ مجوز در این حوزه صادر شده است.
خاکی دسته سوم را دارندگان کارگاه تولیدی صنایعدستی عنوان کرد که از یک تا ۵۰ نفر و بیشتر نیروی کار دارند و تا کنون حدود ۸۵۰ فقره پروانه تولید کارگاهی در این استان صادر شده است و نسبت به پنج سال گذشته نزدیک به سه برابر رشد داشته و از ۳۰۰ کارگاه در سال ۹۸ اکنون به ۸۵۰ کارگاه رسیده است.
وی همچنین از صدور مجوز مشاغل خانگی برای بیش از ۳ هزار نفر به صورت مستقل و بیش از ۱۰۰ نفر به صورت پشتیبان خبر داد.
تجهیز و راهاندازی بزرگترین و مجهزترین بیمارستان دولتی درمان سرطان در کشور
صادق کریمی، معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در جمع خبرنگاران با اشاره به تحویل پروژه بیمارستان سرطان کرمانشاه از سوی پیمانکار، اظهار کرد: از هفته آینده کار تجهیز این بیمارستان آغاز میشود، کار نصب تجهیزات این بیمارستان پیشرفته زمانبر است و حدود سه ماه طول میکشد، بنابراین بهرهبرداری و افتتاح این بیمارستان پاییز سال جاری خواهد بود.
وی افزود: این بیمارستان بزرگترین بیمارستان سرطان غرب کشور است و مجهزترین بیمارستان دولتی درمان سرطان در کشور محسوب میشود و با راهاندازی این بیمارستان علاوه بر بیماران استان، بیماران سایر استانهای غربی کشور نیز از خدمات آن منتفع میشوند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در این بیمارستان ۱۲۰ تختخوابی، سه دستگاه رادیوتراپی و یک دستگاه توموتراپی نصب میشود، خاطرنشان کرد: ارزش ریالی ساخت و تجهیزات این بیمارستان بیش از ۱,۰۰۰ میلیارد تومان است.
کریمی با اشاره به آغاز ساخت این پروژه از سال ۱۳۹۵ گفت: این طرح پس از مدتی با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی به دلیل مشکلات اعتباری متوقف شد، اما از سال ۱۴۰۰ توانستیم آن را مجدد فعال کنیم و به یاری خداوند پاییز سال جاری به بهرهبرداری میرسد.
صعود ۲ رتبهای ایران در ثبت میراث ناملموس
علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در مجمع عمومی مؤسسه فرهنگی ایکوموس ایران اظهار کرد: موضوع «آئیننامه شورای ارزشیابی هنرمندان صنایعدستی، هنرهای سنتی و میراثداران تمدنی» را برای نخستینبار در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردیم که پس از تصویب، توسط رئیسجمهور شهید آیتالله رئیسی ابلاغ شد، همچنین دو سند مهم موزهداری و میراث فرهنگی را این هفته نهایی کردیم و برای شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد تا مصوب شود.
وی با تاکید بر راهاندازی زنگ میراث فرهنگی در مدارس افزود: حراست و حفاظت از میراث نیاکانمان را باید از کودکی به فرزندان ایران آموخت.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور گفت: آخر هفته آینده، سومین دوره نکوداشت چهرههای ماندگار میراث فرهنگی برگزار میشود، به همین مناسبت تاریخ شفاهی نزدیک به ۳۰ چهره پیشکسوت ضبط شده است که در این مراسم، رونمایی خواهد شد.
دارابی ادامه داد: انجمن خیرین میراث فرهنگی در تمام استانها در حال راهاندازی است و تاکنون چند مورد مرمت در استانهای سیستان و بلوچستان و ایلام با کمکهای خیرین به این انجمن انجام گرفته است.
وی با ذکر چالشهای ثبت آثار جهانی و تلاشها و رایزنیهای صورتگرفته برای رفع این مشکل از جمله پرداخت معوقات حق عضویت ایران به کنوانسیونهای یونسکو و ایکروم افزود: اکنون جز ۱۰ کشور نخست دنیا در ثبت میراث ملموس هستیم و در دولت سیزدهم هم با رساندن تعداد آثار ثبتی به ۲۴ عنصر فرهنگی در میراث ناملموس از رتبه هفتم به رتبه پنجم جهان صعود کردیم.
پوشش اسلامی شطرنجباز نونهال ایران جهانی شد
ملیپوشان شطرنج کشورمان که برای حضور در رقابتهای آسیایی راهی کشور قزاقستان شدهاند، روز گذشته نخستین دور از رقابتهای خود را در این تورنمنت سپری کردند، این رقابتها از بیستویکم خرداد آغاز شده است و تا یکم تیر در شهر آلماتی ادامه خواهد داشت.
تیم ملی کشورمان با حضور ۱۵ شطرنجباز دختر و پسر در ردههای سنی هشت تا ۱۸ سال در این مسابقات حاضر شده که سرمربی تیم ردههای سنی به عهده ارسلان زرینفام و مربی تیم ملی حامد موسویان است.
یکی از مهمترین سوژههای این دوره از مسابقات حجاب نونهال ایرانی بود که با چادر به عنوان حجاب برتر ایرانی-اسلامی پشت میز رقابت حضور پیدا کرد، اسماً حسنپور با حجاب کامل اسلامی در مسابقات آسیایی آلماتی قزاقستان، تمام نگاهها و دوربینها را به سمت خودش جلب کرد.
نظر شما