سومین کنگره‌ نهج‌البلاغه در اصفهان برگزار می‌شود

رئیس هیئت مدیره موسسه نهج‌البلاغه اصفهان گفت: تاکنون ۲ کنگره نهج البلاغه توسط این موسسه برگزار شده است و کنگره سوم نیز در سطح جهانی برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت‌الاسلام احمد سالک امروز _شنبه نوزدهم خرداد_ در نشست خبری سومین کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه در اصفهان اظهار کرد: مؤسسه نهج‌البلاغه اصفهان که از سال ۱۳۹۳ گشایش یافت تا به امروز فعالیت گسترده‌ای را در همه ابعاد دنبال کرده است.

وی اضافه کرد: تاکنون ۲ کنگره نهج‌البلاغه توسط این مؤسسه برگزار شده است و کنگره سوم نیز در سطح جهانی برگزار خواهد شد.

رئیس هیئت مدیره مؤسسه نهج‌البلاغه اصفهان گفت: هدف از برگزاری کنگره نهج‌البلاغه این است که کلام امیرالمومنین (ع) را به درون خانه‌های مردم در داخل و خارج از کشور ببریم و در تلاشیم تا گام مهمی در راستای ابعاد مسائل علمی، سیاسی و حکمرانی، تربیتی، اجتماعی، فرهنگی و دینی جامعه برداریم.

در ادامه حجت الاسلام مسعود راعی دبیر علمی کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه بیان کرد: تا این لحظه ۴۵۰ مقاله از سراسر جهان و استان‌های مختلف ایران به دبیرخانه کنگره ارسال شده است که تا کنون ۳ زبان فارسی، عربی و انگلیسی را در بر می‌گیرد، همچنین در کنگره ۳۴ عضو هیئت علمی دانشگاه‌های سراسر دنیا و ایران مشارکت داشته‌اند، از حیث بررسی آماری مقاله‌ها، ۳۱۶ مقاله از استان اصفهان، ۲۲ مقاله از استان تهران و ۱۶ مقاله از سایر استان‌ها و نقاط دیگر دنیا به دست ما رسیده است.

وی افزود: در طی بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم متوجه شدیم که اکثر ارسال کنندگان مقالات را بانوان تشکیل می‌دادند و رابطه بین بانوان شرکت کننده در کنگره با آقایان شرکت کننده رابطه معناداری بود، در همین راستا یکی از نتایج به دست آمده از تحلیل این معنامندی این بود که نهج‌البلاغه در جریان زندگی فردی و اجتماعی افراد قرار گرفته است.

دبیر علمی کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه پیرامون سیر و ضرورت موضوعات کنگره‌های بین‌المللی نهج‌البلاغه بیان کرد: بیش از آنکه ما در صدد بازتاب جهانی نهج‌البلاغه باشیم خود کلام امیرمؤمنان علیه السلام است که موجب این فراگیری شده است، نگاهی که ما در کنگره‌های بین‌المللی دنبال کرده‌ایم یک سیر علمی در نهج‌البلاغه، با نگاه تبیین ساختارهای تمدنی در عرصه‌های جهانی است، تفکر ام القرایی جمهوری اسلامی ایران و ضرورت رسیدن به یک تمدن جهانی این فضا را رو به روی ما قرار داده است لذا ما در اولین کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه به "تحکیم نقش نهج‌البلاغه به عنوان یک مرجع معتبر علوم انسانی" پرداخته‌ایم.

حجت‌الاسلام راعی عنوان کرد: در گام دوم اگر بنا باشد نهج‌البلاغه مشکلات انسان را حل کند و پایه‌ی بومی سازی علوم انسانی ما باشد باید اصلی‌ترین عنصر که همان جایگاه انسان است را مشخص کند، چرا که محور علوم انسانی بر مبنای جایگاه انسان است، به همین خاطر دومین کنگره باموضوع "انسان در تراز نهج‌البلاغه" به این امر می‌پرداخت؛ از آنجایی که انسان‌ها بدون زیست بوم وجود خارجی ندارند.

وی تصریح کرد: هر انسانی ذیل یک زیست بوم زندگی و عمل می‌کند در سومین کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه به موضوع "نهج‌البلاغه و زیست شرافتمندانه" پرداختیم و در این فضا توجه به سمت زیست بومی رفته که انسان در آن تعریف می‌شود، فرضا این موارد مطرح می‌شود که در نگاه حضرت علی (ع) زیست بوم اقتصادی که باید در یک تمدن شکل بگیرد چیست؟ این زیست بوم با چه چالش‌هایی مواجه است و راهکار بیرون رفتن از آنها چیست؟

دبیر علمی کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه تأکید کرد: با توجه به اتفاق عظیمی که در غزه به وقوع پیوست و در مرکز توجه کنگره نهج‌البلاغه قرار گرفت مسئله زیست شرافتمندانه بود، رخ‌دادی جهانی که افرادی خارج از دنیای اسلام اولین بار پیرامون غزه از این واژه استفاده کردند و مسئله شرافت که در نامه اخیر رهبر معظم انقلاب به دانشجویان خارج کشور هم به آن اشاره شده بود؛ کنگره چهارم نهج‌البلاغه قرار است با محوریت حکمرانی تعریف شود چرا که حکمرانی سخن آخر را در امور می‌زند و سایر ابعاد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

پس از آن حجت السلام علی‌اصغر بیگی دبیر اجرایی کنگره اظهار کرد: سومین کنگره بین‌المللی نهج‌البلاغه یازدهم تیر سال جاری با حضور سخنرانان داخلی و بین‌المللی و بیش از هزار پژوهشگر و علاقه‌مند به حوزه مطالعات میان رشته‌ای با محوریت نهج‌البلاغه برگزار خواهد شد.

وی افزود: همچنین در کنار کنگره آموزش‌های مجازی و از راه دور نیز با حضور دانشگاه‌های مختلف و حضور چندین هزار نفری دانشجویان ادامه خواهد داشت؛ نمایشگاه آثار نهج‌البلاغه و رو نمایی از کتاب‌های تازه نشر یافته در این حوزه، فضای تبلیغاتی نهج‌البلاغه که شهرداری اصفهان برپایی آن را به عهده دارد و یک رویداد خانوادگی_دانش آموزی نهج‌البلاغه در دستور کار قرار دارد.

دبیر اجرایی کنگره تصریح کرد: برخی معتقدند اگرچه انقلاب اسلامی با قرآن و نهج‌البلاغه آغاز شده است اما سعی کرده‌اند که تنها با رساله و مفاتیح آن را امتداد دهند که البته در جای خود بسیار ضروری است اما ادامه‌ی حیات جمهوری اسلامی ایران تنها با نهج‌البلاغه ممکن است، به همین خاطر آنچه ما در این کنگره‌ها و رویدادها به دنبال آن هستیم جریان ساز شدن نهج‌البلاغه و وارد شدن آن به لایه‌های مختلف جامعه است.

پیام نجفی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان نیز اظهار کرد: با گذشت بیش از ۴۰ سال از انقلاب اسلامی ایران در کنار کنگره‌ها و رویدادهای قرآنی، به ویژه در دانشگاه‌ها به اندازه کافی به نهج‌البلاغه توجه نشده است.

وی افزود: در همین راستا دانشگاه آزاد اسلامی با همکاری مؤسسه نهج‌البلاغه مرکز تحقیقات نهج‌البلاغه را راه اندازی کرده است که اگرچه تا کنون حدود ۷۰ پایان نامه دکتری با محوریت نهج‌البلاغه توسط دانشجوهای دانشگاه‌های آزاد استان اصفهان نوشته شده است اما راه طولانی برای استخراج نکات کلیدی در حوزه‌های فردی، خانوادگی و حکمرانی از نهج‌البلاغه در پیش است که این تنها قدم‌های ابتدایی آن است.

کد خبر 761199

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.