به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، نابرابری ثروت بین کشورهای سراسر اروپا بسیار قوی است و بهعنوان یک نگرانی عمده در میان شهروندان اتحادیه اروپا ظاهر شده است. بر اساس بررسیها، تضمین برابری فرصتها بهعنوان اولویت اصلی برای پیشرفت اقتصادی و اجتماعی اتحادیه اروپا رتبهبندی شده و مهمترین مسائل برای شهروندان، فرصتهای برابر و دسترسی به بازار کار، شرایط کار منصفانه و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی باکیفیت بوده است.
نابرابری ثروت در سراسر اروپا / ثروتمندترین کشورهایی اروپایی
گزارش ثروت جهانی در سال ۲۰۲۳ نشان داد که نابرابری ثروت نهتنها داخل کشورها بلکه بین مناطق سراسر اروپا نیز آشکار است. این گزارش ثروت را به ازای هر بزرگسال در کشورهای اروپایی به دو صورت میانگین و میانه اندازهگیری و نابرابریهای اقتصادی را برجسته میکند. (ثروت بهعنوان ارزش داراییهای مالی به اضافه داراییهای واقعی (بهطور عمده مسکن) منهای بدهیهایی تعریف میشود که خانوارها دارند.)
به این ترتیب سوئیس و لوکزامبورگ با بالاترین میانگین ثروت برای هر بزرگسال به ترتیب با ۶۵۰ هزار و ۷۳۷ یورو و ۵۵۶ هزار و ۴۵۸ یورو در رتبهبندیها، ثروتمندترین کشورهای اروپا محسوب میشوند. این ارقام نشاندهنده استحکام مالی این کشورها است که بهاحتمال زیاد به بخشهای بانکی قوی، سطوح بالای درآمد و سیاستهای اقتصادی مطلوب نسبت داده شود.
ایسلند، دانمارک و نروژ نیز ارقام ثروت قابلتوجهی را نشان میدهند و میانگین ثروت هر بزرگسال در آنها به ترتیب ۴۷۳ هزار و ۲۱۰ یورو، ۳۸۹ هزار و ۳۲۰ یورو و ۳۶۵ هزار و ۹۴۳ یورو است. کشورهای شمال اروپا به دلیل استانداردهای بالای زندگی و سیستمهای رفاه اجتماعی گسترده خود شناخته شدهاند.
در میان پنج اقتصاد برتر اروپا، ثروت به ازای هر فرد بزرگسال از ۲۱۰ هزار و ۲۲۸ یورو در ایتالیا تا ۲۹۶ هزار و ۵۱۹ یورو در فرانسه و ۲۸۷ هزار و ۵۴۳ یورو در بریتانیا متغیر بود.
میانگین ثروت آلمان که اغلب بهعنوان یک نیروگاه اقتصادی در نظر گرفته میشود، بهطور قابلتوجهی پایینتر است و به ازای هر فرد بزرگسال ۶۳ هزار و ۳۷۶ یورو را نشان میدهد که هرچند قابلتوجه است، اما در مقایسه با همتایان اروپای شمالی و غربی بهطور قابل توجهی کمتر است.
کشورهای اروپایی با سطح ثروت پایین
سطح ثروت در کشورهای اروپای شرقی و بالکان کمتر است و چندین کشور اروپای شرقی سطوح بسیار پایینتری از ثروت به ازای هر بزرگسال را نشان میدهند. بهعنوان مثال ارقام ثروت لیتوانی، اسلواکی و مجارستان به ترتیب ۶۶ هزار و ۴۱ یورو، ۵۸ هزار و ۹۹۸ یورو و ۵۶ هزار و ۳۶۱ یورو است. این ارقام پایین نشاندهنده چالشهای اقتصادی کشورها از جمله دستمزدهای پایینتر و بازارهای مالی کمتر توسعهیافته است. در انتها نیز بوسنی و هرزگوین و ترکیه به ترتیب با ۳۱ هزار و ۹۰۲ یورو و ۱۶ هزار و ۶۹۳ یورو کمترین میانگین ثروت را برای هر بزرگسال دارند.
نظر شما