به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، مطالعات جدید محققان کالج لندن و مؤسسه بینالمللی توسعه پایدار (IISD) یک مبنای علمی دقیق برای دولتهای جهانی در راستای ممنوع کردن پروژههای جدید سوختهای فسیلی و شروع به کاهش مدیریتشده صنعت سوختهای فسیلی، در عین حال تشویق سرمایهگذاری در جایگزینهای انرژی پاک ارائه میدهد.
این مطالعات حاکی از آن است که جهان با دستیابی به هدف کربنصفر خالص، پروژههای سوخت فسیلی کافی برای برآورده کردن پیشبینیهای تقاضای جهانی انرژی تا سال ۲۰۵۰ را دارد و دولتها باید صدور مجوزهای جدید نفت، گاز و زغالسنگ را متوقف کنند.
محققان اعلام کردند که چنانچه دولتها تغییرات وعده دادهشده برای جلوگیری از نقض اهداف آبوهوایی جهان را انجام دهند، به پروژههای سوخت فسیلی جدیدی نیاز نخواهد بود و رهبران جهانی با ایجاد یک تقاضای واضح و فوری میتوانند هنجار جدیدی را در مورد آینده سوختهای فسیلی تنظیم کنند.
مطالعات حاضر بهدنبال اقدامات آژانس بینالمللی انرژی (IEA) انجام گرفت که در سالهای اخیر اعلام کرده است هیچ پروژه جدید سوخت فسیلی با هدف جهانی برای ایجاد یک سیستم انرژی خالص صفر سازگار نیست. این آژانس هرگونه سرمایهگذاری جدید در پروژههای سوختهای فسیلی طولانیمدت را رد، اما خاطرنشان کرده است که سرمایهگذاری مستمر در داراییهای نفت و گاز موجود و پروژههای قبلاً تأیید شده مورد نیاز است.
این مطالعات پیشبینیهای تقاضای جهانی انرژی برای نفت، گاز و برق تولیدی با سوخت زغالسنگ و گاز را با استفاده از طیف گستردهای از سناریوهای گردآوریشده برای هیئت بیندولتی سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی محدودکننده گرمایش جهانی به ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از سطح قبل از صنعتی تجزیهوتحلیل کرد و نشان داد که علاوه بر فقدان نیاز به استخراج سوخت فسیلی جدید، هیچ تولید برق جدید با سوخت زغال سنگ و گاز نیز در آینده کربنصفر خالص جهانی مورد نیاز نیست.
وضوح نتایج این مطالعات نشاندهنده لزوم تمرکز سیاست بر هدف قرار دادن مقیاسهای بلندپروازانه موردنیاز برای سرمایهگذاری انرژیهای تجدیدپذیر و پاک، در حالی است که کاهش زیرساختهای سوخت فسیلی به شیوهای عادلانه و منصفانه مدیریت شود.
انتظار میرود این نتایج با برانگیختن انتقادات جهانی نسبت به اقدام دولت محافظهکار بریتانیا همراه باشد که درصدد صدور صدها مجوز اکتشاف نفت و گاز برای تقویت صنعت دریای شمال برآمده است.
نظر شما