محمدباقر حاجکاظمی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: یکی از مسائلی که در ذبح دام مورد توجه قرار میگیرد، ذبح شرعی آنهاست.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۰ ناظر شرعی در هفت کشتارگاه دام و طیور زنجان برای ذبح شرعی دامها در استان فعالیت دارند، اضافه کرد: در صورتی که ذبح دام از نظر بیماریهای مشترک دام و انسان مشکلی داشته باشد، حذف و وارد کوره لاشهسوزی میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه در دو ماهه نخست سالجاری، بیش از شش هزار و ۱۹۰ رأس دام سبک و سنگین در استان ذبح شده است، افزود: آلایشهای دامی نیز طبق دستورالعملهای سازمان بهداشت، بازرسی میشود و اگر مشکلی نداشته باشد به مصرف انسانی میرسد.
وی تصریح کرد: در کشتارگاههای استان، بازرسی پیش و پس از کشتار زیر نظر دامپزشک و ناظر شرعی انجام میشود و از شهروندان نیز میخواهیم گوشت مورد نیاز خود را از مراکز مجاز تهیه کنند.
حاجکاظمی با درخواست از دامداران با دامپزشکی برای تأمین سلامت دامها بیان کرد: برای تحقق برنامه پیشبینی شده برای ایمنسازی دامها و جلوگیری از هرگونه تلفات و ایجاد کانون جدید بیماریهای دامی، از دامداران روستایی، صنعتی و نیمهصنعتی استان انتظار میرود، همکاری مناسب و کافی را با گروههای واکسیناسیون دامپزشکی داشته باشند.
وی تصریح کرد: در سالجاری با همکاری دامداران دامهای سبک و سنگین علیه بیماریهایی همچون آبله، گوسفند و بز، شاربن، تب برفکی، لمپی اسکین، طاعون نشخوارکنندگان، بروسلوز (تب مالت) گاو و گوسفند و هاری در سطح روستاها و دامداریهای استان از طریق واکسیناسیون ایمنسازی شدهاند که تعداد آنها به بیش از یک میلیون و شش هزار دام میرسد.
نظر شما