با این حال، سوالی که در این بین بیپاسخ باقی میماند، این است که برای پرکاری تیروئید چه بخوریم و چه کار کنیم؟
در این مطلب قرار است بهشکلی کامل درباره نقش غذاهای مفید برای تیروئید پرکار صحبت کنیم و بگوییم که رژیم غذایی پرکاری تیروئید مخصوص لیمومی چه گروههای غذاییای را شامل میشود؟
سبزیجات مناسب تیروئید پر کار
برای تیروئید پرکار چه بخوریم؟
معمولاً برای درمان پرکاری تیروئید، یک رژیم غذایی با مقدار بسیار کمی از ید توصیه میشود تا سلامت تیروئید تضمین شود. در این بین، ویتامینها، مواد معدنی و مواد مغذی بسیار زیادی هم وجود دارند که میتوانند تأثیرات این بیماری را کاهش دهند. در ادامه به برخی از غذاهای مفید برای تیروئید پر کار اشاره میکنیم:
بهترین گوشتها برای تیروئید پر کار
نظرات ضد و نقیضی درباره مصرف گوشت حیوانات مختلف برای بهبود تیروئید وجود دارد. بهعنوان مثال، برخی بر این باورند که کمبود آهن ناشی از پرکاری تیروئید با مصرف گوشت بدون چربی قابل درمان است و میتواند روی بهبود تیروئید هم تأثیر بگذارد.
پیشنهاد میکنیم برای درک بهتر اینکه آیا گوشت حیوانات باید در رژیم غذاییتان قرار بگیرد یا خیر، از یک پزشک و متخصص تغذیه مشورت بگیرید.
میوههای مناسب تیروئید پر کار
برخی از مهمترین میوههایی که میتوانید به رژیم غذایی مزوبولیک برای پرکاری تیروئید اضافه کنید عبارتاند از:
- توت فرنگی: آنتیاکسیدانهای قوی این میوه از بروز التهابات مختلف در بدن جلوگیری کرده و سلامت تیروئید را تظمین میکند.
- نارنگی: نارنگی منبع غنیای از ویتامین Cو فیبر است که میتواند به تقویت سیستم ایمنی و کاهش استرس بدن کمک کند.
- خرما: پتاسیم، قند طبیعی و فیبر بسیار بالای خرما از افزایش فشار خون در بدن جلوگیری میکند و در تنظیم فعالیتهای غده تیروئید هم نقش دارد.
- آلوئهورا: این میوه آنتیاکسیدانها و مواد معدنی بسیار زیادی دارد که میتواند علائم پرکاری تیروئید را بهبود ببخشد و کاهش دهد.
سبزیجات مناسب برای پرکاری تیروئید
گروهی از سبزیجات که با عنوان چلیپایی میشناسیم، ترکیباتی دارند که تولید هورمون تیروئید را کاهش میدهند و میتوانند جذب ید توسط غده تیروئید را کمتر کنند. برخی از این سبزیجات عبارتاند از:
- کلم بروکسل
- سبزی شلغم
- کلم پیچ
- تربچه
- گل کلم
- کلم بروکلی
حبوبات مناسب تیروئید پر کار
همانطور که میدانید، پرکاری تیروئید با سطوح پایین آهن در بدن مرتبط است و یکی از علائم بیماری گریوز که عامل بروز پرکاری تیروئید بهشمار میآید، کمبود آهن در بدن است.
حبوبات بهعنوان یک منبع خوبی از آهن شناخته میشوند که میتوانند سطح این ماده معدنی در بدن را افزایش دهند و علائم بیماری گریوز و پرکاری تیروئید را بهبود ببخشند. برخی از حبوباتی که میتوانید مصرف کنید عبارتاند از:
- عدس
- لوبیا
- نخود فرنگی
- لوبیای قرمز
آجیل و دانه های مناسب تیروئید پر کار
سلنیوم در ساخت هورمونهای تیروئید و تنظیم عملکردشان نقش بسیار خوبی ایفا میکند و میتواند التهابات حاصل از بروز این بیماری را بهبود ببخشد. به همین خاطر، باید در رژیم غذایی پر کاری تیروئید آجیلها و دانههای زیر را که منبع خوبی از سلنیوم هستند، داشته باشید:
- آجیل برزیلی
- تخمه آفتابگردان
- دانه کدو تنبل
- دانه چیا
ویتامین ها و مواد معدنی مناسب تیروئید پر کار
مواد معدنی نقش مهمی در پرکاری تیروئید و تولید هورمونهای بدن ایفا میکنند و مصرف مکملها و مواد غذاییای که منبع این مواد معدنی باشند، میتوانند در بهبود علائم این بیماری نقش داشته باشند. برخی از مواد معدنی و غذاهای مفید برای تیروئید پر کار عبارتاند از:
- آهن
- سلنیوم
- روی
- کلسیم و ویتامین D
غذاهای مضر برای تیروئید پر کار
- نمک ید دار
- ماهی و صدف
- جلبک دریایی
- محصولات لبنی
- مکملهای حاوی ید
- محصولات غذایی حاوی رنگ قرمز
- زرده تخم مرغ
سویا
مطالعات حیوانی نشان داده که مصرف سویا میتواند به جذب بیشتر ید کمک کند. برخی از منابع سویا که باید از برنامه غذاییتان حذف شوند، شامل:
- شیر سویا
- سس سویا
- توفو
گلوتن
احتمال بروز بیماری گریوز در افرادی که به سلیاک مبتلا هستند، بیشتر است. سلیاک بیماریای است که در نتیجه مصرف گلوتن بیش از اندازه صورت میگیرد و باعث آسیب به روده کوچک میشود.
برای اینکه خطر ابتلا به بیماری گریوز و بالطبع، پرکاری تیروئید را کمتر کنید، باید از مصرف گندم، جو و محصولات مرتبط با این دو ماده غذایی بپرهیزید تا گلوتن کمتری وارد بدنتان شود.
کافئین
کافئین به دلایل بسیار زیادی میتواند علائم پرکاری تیروئید را بدتر کند، مثل:
به همین دلیل، خوردن نوشیدنیهایی که حاوی کافئین هستند برای افرادی که تیروئید پر کار دارند، ممنوع است. در ادامه به برخی از این نوشیدنیها اشاره میکنیم:
- قهوه
- چای سیاه
- شکلات
- نوشیدنیهای انرژیزا
- نوشابه
غذاهای مناسب پرکاری تیروئید در طب سنتی
برخی از غذاهای مفید برای تیروئید پر کار از نظر طب سنتی عبارتاند از:
- مواد غذایی حاوی سلنیوم مثل تخمه آفتابگردان و گردو
- مصرف شیر بادام
- مصرف زرشک یا انار و آب این میوهها
- خوردن فالوده سیب و گلاب
- مصرف هندوانه در کنار خاکشیر خشک در فصل گرما
- مصرف میوههایی مثل هلو، سیب، گریپفروت، انجیر، انگور و موز
- مصرف گیاهانی مثل رزماری، ریحان و پونه کوهی بهسبب خواص ضد التهابیشان
نتیجهگیری
در این مطلب به طور کامل توضیح دادیم که برای پرکاری تیروئید چه بخوریم؟ در صورت داشتن هر یک از علائم پرکاری تیروئید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید تا مورد بررسی قرار بگیرید و توصیههای غذایی و داروییتان را در سریعترین زمان ممکن بهدست آورید.
نظر شما