به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، روز جهانی شیرینیپزی (World Baking Day) برای گسترش لذت پخت خوراکیهای نانی در سراسر جهان بهویژه برای کسانی ایجاد شده است که مهارت یا تجربه چندانی در تهیه آنها ندارند. این روز به مردم نشان میدهد که تهیه یک کیک یا چند کوکی چقدر میتواند سرگرمکننده و پختن غذا و شیرینی تا چه اندازه میتواند راهی عالی برای گذراندن وقت با خانواده و دوستان باشد.
تاریخ روز جهانی شیرینی پزی و نان پزی ۱۴۰۳
تاریخ روز جهانی شیرینیپزی ونانپزی در سال جاری نوزدهم می ۲۰۲۴ مصادف با سیام اردیبهشت ۱۴۰۳ است.
تاریخچه روز جهانی شیرینی پزی و نان پزی
روز جهانی شیرینیپزی و نانپزی کمپینی است که یونیلیور برای تبلیغ محصولات مارگارین خود آغاز کرد و برای اولین بار در بیستم می ۲۰۱۲ برگزار شد که سومین یکشنبه ماه میبود. پس از آن برای مدتی در هفدهم می برگزار میشد، اما امروزه در سومین یکشنبه این ماه جشن گرفته میشود تا مردم بهدلیل تعطیلی آن، فرصت پختن خوراکیهای نانی را داشته باشند و نشان دهند که به آنها اهمیت میدهند.
پخت این خوراکیها در فر انجام میشود، اما میتواند روی خاکستر یا سنگ داغ نیز انجام گیرد. این روز بهطور سنتی توسط زنان در خانه و مردان در نانواییها و رستورانها اجرا میشده است.
خوراکیهای نانی، شیرین یا شور، بیپایان هستند و در روز جهانی شیرینیپزی از نان، کیک، کلوچه و چوب شور گرفته تا پیتزا، لازانیا، سیبزمینی پخته و دیگر موارد، بسیاری از انواع غذاها قابل پخت هستند.
نان؛ رایجترین خوراکی جهان پختهشده در روز جهانی شیرینی پزی و نان پزی
نان یکی از رایجترین اقلام رایج پختهشده در روز جهانی شیرینیپزی است که از نظر اقتصادی و فرهنگی یک غذای رایج و ضروری محسوب میشود، بنابراین هنر پختوپز یک مهارت اساسی به حساب میآید. پخت نان ۱۲ هزار سال پیش در دوران نوسنگی از غلات آغاز شد و در سال ۳۰۰ قبل از میلاد رومیها شغل جدید و حرفه قابل احترام نانوایی را معرفی کردند. کرواسی در سال ۲۰۱۴ قدیمیترین تنور جهان را کشف کرد که قدمت آن به ۶۵۰۰ سال پیش میرسد.
نانوایی بیش از ۱۴ هزار سال است که وجود داشته است و اولین نانوایان در اردن نانهای مسطح را ایجاد کردند که آنها را دور گوشت میپیچیدند و احتمالاً اولین ساندویچ موجود در تاریخ را ایجاد کردند.
در انگلستان طی قرون وسطی شیرینیپزی تجاری و بسیاری از مقررات تجاری و قوانین مربوط به نحوه پخت و فروش نان معرفی شد. اما هرکسی که تنور داشت برای سیر کردن خانوادهاش نان میپخت. کیکهای خوشمزه و خوشطعم امروزی نیز از قرون وسطی به بعد برای ردههای بالای جامعه ظاهر شدند.
فناوری بهویژه در قرن نوزدهم به ارتقای کورهها کمک کرد تا محصولات پختهشده بهتری عرضه شود. و در این دوره بود که نگهداری غذا نیز آسانتر شد.
بربری، نان برتر جهان
بیش از ۱۰۰ نوع نان وجود دارد که در زیرمجموعههای نان تخت، نان تولیدشده از آرد گندم، نان مخمر و موارد دیگر قرار میگیرند و با طعمهای گوناگون در اشکال مختلف و به شیوههای متفاوت پخته میشوند. در این میان نان بربری ایرانی بهعنوان یکی از نانهای برگزیده جهان شناخته میشود و در میان هزاران نوع نان پختهشده در طعمهای گوناگون، سال ۲۰۲۳ توانست در ارزیابیهای سایت تست اطلس (Testeatlas) بهعنوان یک اطلس جهانی غذا، سومین رتبه را به خود اختصاص دهد. تاریخچه این نان را میتوان در دوران صفویه جستوجو کرد.
کروسان، محبوب ترین شیرینی جهان
کروسان، یک شیرینی معروف فرانسوی، تاریخچهای غنی دارد که به دوره نفوذ وینیها در فرانسه برمی گردد و یکی از محبوب ترین شیرینیها است. منشأ کروسان را میتوان به قرن هفدهم، در طول جنگهای عثمانی و هابسبورگ، زمانی که نانوایان وینی که به خاطر پخت شیرینیهای خوشمزه و لایهلایه خود مشهور بودند، از تخصص آشپزی خود برای ساختن چیزی که ما اکنون به عنوان کروسان میشناسیم، استفاده کردند.
در اوایل قرن نوزدهم، زمانی که ماری آنتوانت، یکی از اعضای خانواده سلطنتی اتریش، با لوئی شانزدهم فرانسوی ازدواج کرد، کروسان به فرانسه راه یافت و به این ترتیب در نانواییهای پاریس محبوبیت پیدا کرد.
نظر شما