به گزارش خبرگزاری ایمنا، اولین دوره جایزه دانشمند جوان مصطفی (ص)، با هدف تشویق دانشمندان جوان زیر ۴۰ سال در حوزههای علم و فناوری زیستی و پزشکی فراخوان داد.
اولین دوره جایزه دانشمند جوان مصطفی (ص) در سال ۲۰۲۵ با منابع حاصل از وقف پروفسور امید فرخزاد، برگزیده دوره پنجم این جایزه، برگزار میشود.
این جایزه به دو دانشمند جوان زیر ۴۰ سال جهان اسلام در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی اعطا میشود و شامل نشان دانشمند جوان مصطفی (ص) لوح و جایزه نقدی معادل ۱۰ هزار دلار است.
بر اساس اعلام بنیاد مصطفی (ص)، نامزدها تنها توسط دانشمندان برجسته یا نهادهای علمی شامل دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، انجمنها و قطبهای علمی و فناوری، فرهنگستانها، پارکهای علم و فناوری میتوانند معرفی شوند.
نامزدها باید در حوزههای علم و فناوری زیستی و پزشکی فعال باشند، دانشمندان مسلمان (فارغ از تابعیت آنها) و دانشمندان مقیم کشورهای اسلامی (فارغ از مذهب)، امکان دریافت این جایزه را دارند.
همچنین مبنای محاسبه ۴۰ سال، پایان سال اعطای جایزه است؛ برای دوره اول در سال ۲۰۲۵، متولدین سال ۱۹۸۶ به بعد میتوانند نامزد شوند.
نهادها و دانشمندان برجستهای که مایل به معرفی نامزدهای مدنظر خود برای شرکت در این جایزه هستند تا ۱۰ شهریور ۱۴۰۳ وقت دارند و آئین اعطای جایزه نیز تا پایان شهریور ۱۴۰۴ برگزار میشود.
جایزه دانشمند جوان مصطفی (ص) در راستای تشویق دانشمندان جوان جهان اسلام و ارج نهادن به دستاوردهای تأثیرگذار آنها، به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی نسل جوان نخبه شکل گرفته است.
این جایزه به صورت دوسالانه به آثاری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق میگیرد که توسط دانشمندان جوان در حوزههای علم و فناوری ارائه شده و زمینهساز بهبود زندگی بشریت باشد. برگزیدگان جایزه علاوه بر لوح و نشان، با دریافت مبلغی نقدی که از محل خیرین و واقفین علم و فناوری تأمین میشود، طی مراسمی با حضور دانشمندان و فرهیختگانی از کشورهای مختلف، تقدیر میشوند.
علاقمندان برای معرفی نامزدها به دبیرخانه جایزه دانشمند جوان مصطفی (ص) به نشانی پایگاه اینترنتی: www.mustafaprize.org/young و نشانی الکترونیکی: young@mustafaprize.org یا تلفن: ۲۲۲۲۰۸۵۰-۹۸-۲۱، دورنگار: ۲۲۲۲۰۶۵۰-۹۸-۲۱ مراجعه کنند.
جایزه مصطفی، جایزه علم و فناوری ایرانی است که هر ۲ سال یک بار به دانشمندان برتر جهان اسلام اعطا میشود. این جایزه به نام حضرت محمد (ص) و به دلیل تأکید بسیار پیامبر اسلام بر علمآموزی، به نام یکی از القاب او، مصطفی، به معنای برگزیده نامگذاری شدهاست.
بنیاد علم و فناوری مصطفی (ص) با چشمانداز گسترش صلح، امنیت و رفاه بشریت، فعالیت خود را در سال ۱۳۹۱ آغاز کرد و مأموریت خود را توسعه علم و فناوری در جهان اسلام قرار داده است و برای تحقق آن، شناسایی و تجلیل از دانشمندان برجسته، زمینهسازی برای توسعه تعاملات پژوهشگران و افزایش همکاری و همافزایی کشورهای اسلامی در حوزهای علم و فناوری را با تأکید بر فناوریهای پیشرفته در دستور کار دارد.
در راستای تجلیل از دانشمندان برجسته و زمینهسازی همکاری و توسعه علمی در جهان، جایزه مصطفی (ص) به عنوان یکی از نمادهای شایستگی و برتری علمی در سطح جهان شکل گرفت. این جایزه به اثری نوآورانه در مرزهای دانش تعلق میگیرد که توسط افرادی شاخص در حوزههای علم و فناوری ارائه شده و زمینهساز بهبود زندگی بشریت باشد.
برگزیدگان جایزه علاوه بر لوح و مدال جهانی مصطفی، با دریافت مبلغ ۵۰۰ هزار دلار که از محل خیرین و موقوفات علم و فناوری تأمین شده، طی مراسمی باشکوه با حضور دانشمندان و فرهیختگانی از کشورهای مختلف جهان، مورد تقدیر قرار میگیرند.
نظر شما