محمدصالح جوکار در گفتوگو با خبرنگار ایمنا درباره تأثیر توجه به اقتصاد دانشبنیان در راستای تحقق شعار سال و مشارکت مردم در جهش تولید اظهار کرد: در سالهای اخیر توجه مقام معظم رهبری در سیاستگذاریهای انجام شده، اقتصاد مردمی بوده است.
وی افزود: توجه به این موضوع که پایه و اساس اقتصاد کشور مبتنی بر دانش و فناوری داخلی قرار بگیرد، همواره مورد توجه سیاستگذاران بوده است، شرکتهای دانشبنیان نیز در سالهای اخیر رشد خوبی داشتهاند و مجلس شورای اسلامی، قانون جهش تولید دانشبنیان را تصویب کرد که ظرفیتهای بسیار خوبی در این قانون برای شرکتهای دانشبنیان و فناور پیشبینی شده است.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم اقتصاد کشور مبتنی بر دانش و دانش فنی داخلی باشد، حمایت از شرکتهای دانشبنیان را باید در دستور کار خود قرار دهیم، در برنامه هفتم توجه ویژهای به شرکتهای دانشبنیان شده است.
جوکار گفت: شعار سال جاری، مشارکت مردم در جهش تولید است، از اینرو باید بیشترین توجه را به شرکتهای دانشبنیان و اقتصاد دانشبنیان معطوف کنیم، چراکه نخبگان ما ایدههای بسیار خوبی دارند.
وی بیان کرد: ایدههای نخبگان را میتوان تجاریسازی کرد و مشکلاتی که در بازه زمانی اخیر در حوزه فناوری در کشور داشتهایم را میتوانیم با استفاده از توان شرکتهای دانشبنیان و اقتصاد دانش پایه حل کنیم.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای رشد و توسعه، کار را باید به دست جوانان فعال در شرکتهای دانشبنیان بسپاریم تا کشور به سمت تولید پیش برود، ظرفیتهای قانونی زیاد و تسهیلات تکلیفی بسیاری در قانون بودجه برای شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفته شده و در قانون قید شده است که برای اعطای تسهیلات باید برای شرکتهای دانشبنیان اولویت قائل شویم.
جوکار افزود: از سوی دیگر، از لحاظ ساختاری باید ساختاری را داشته باشیم که شرکتهای دانشبنیان احساس اطمینان از آینده خود داشته باشند، در حال حاضر در پارکهای علم و فناوری و شهرکهای علم و فناوری، نوآوریهای بسیاری در حال وقوع است.
وی ادامه داد: باید ساختارهای مستقلی به این شهرکها داده شود و با اعطای تسهیلات و حمایتهای ویژه زمینهای را برای آنها فراهم کنیم که با کمترین وابستگی شروع به کار و فعالیت کنند.
نظر شما