حسن نوری ساری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه قارچهای وحشی صنعتی تولید نمیشود، اظهار کرد: قارچهای وحشی انواع مختلفی دارد، بعضی سمی و کُشنده است و بعضی دیگر سمی نیست، در این بین نکته مهم این است که از ظاهر قارچها مشخص نمیشود که سمی است یا خیر، بنابراین افراد باید از مصرف قارچهایی که در طبیعت روییده خودداری کنند.
وی با اشاره به آمار مسمومیت با قارچهای وحشی افزود: تاکنون ۸۷ نفر مسمومیت شدید داشتند، بنابراین مهم است که افراد مراقبت کنند و در طبیعت از قارچهای وحشی به عنوان خوراکی استفاده نکنند، همچنین سم قارچهای وحشی با گرمکردن، پختن و کباب کردن از بین نمیرود و لازم است بدانیم که علائم مسمومیت در افراد نیز متفاوت است.
معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور گفت: مصرف بدترین نوع قارچ وحشی باعث بروز علائمی از جمله اسهال و استفراغ میشود، در مواردی که مصرف قارچهای وحشی سبب بروز علائم گوارشی میشود، ممکن است علائم در ساعات ابتدایی پس از مصرف بروز کند که در این حالت بیماری خفیف است و سم از دستگاه گوارش وارد بدن نمیشود، اما مواردی که افراد پنج ساعت پس از مصرف دچار علائم گوارشی میشوند، به احتمال زیاد سم خطرناکی به نام آماتوکسین وارد بدن شده است و موجب آسیب شدید به کبد میشود و افراد جان خود را از دست میدهند.
نوری ساری خاطرنشان کرد: اگر افراد قارچ را در طبیعت به اشتباه مصرف کردند، بهترین اقدام این است که طی نیم ساعت اول استفراغ کنند تا قارچها از بدن خارج شود و اگر علائم دیگری داشتند، باید هرچه سریعتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه قارچ جادویی بسیار خطرناک است و موجب تشنج و تغییر شخصیت میشود، تصریح کرد: این قارچها باعث توهم و هذیان میشود، سقوط از ارتفاع و صدمه به دیگران از تبعات مصرف قارچ جادویی است، مهم است که افراد پس از مصرف به مراکز درمانی مراجعه کنند تا هرچه سریعتر اقدامات درمانی لازم برای فرد انجام شود.
معاون آموزش و اعتباربخشی سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: افراد اگر پس از مصرف قارچ آمانیتا که حاوی سم آماتوکسین است، فوری درمان شوند، مسمومیت کبدی کاهش مییابد، اما بهطور کامل از بین نمیرود، البته اگر درمان به خوبی و به موقع انجام شود، عوارض کمتری بیمار را درگیر خواهد کرد.
نوری ساری گفت: بعضی قارچهای توهمزا، سمیت کبدی و گوارشی نیز دارد و با علائم گوارشی همراه است و کبد را نیز درگیر میکند، در بعضی انواع قارچها، پس از مصرف قارچها افراد دچار تعریق، آبریزش بینی و افزایش خلط میشوند، این علائم بیشتر با مصرف قارچ موسکارینی در افراد بروز میکند.
وی تاکید کرد: در صورت مصرف قارچ موسکارینی اگر بهموقع به مراکز درمانی مراجعه شود، درمان موفقیتآمیز است و نمونه دیگری از قارچها علائمی از جمله برافروختگی، افزایش ضربان قلب، تب بالا، هایپرترمی و علائم گرمازدگی شدید را سبب میشود، البته گستره قارچهای وحشی بسیار متنوع است و توصیه میشود که افراد بههیچوجه از قارچهای وحشی استفاده نکنند.
نظر شما