به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیرضا پیمان امروز _سهشنبه هجدهم اردیبهشت_ در نشست هماندیشی با محوریت ارائه راهکارهایی به منظور کاهش آلایندهها و پیشگیری از اثرات مخرب آنها بر سلامت محیط و جامعه اظهار کرد: چشم عضو بسیار مهمی در بدن است که عملکرد و نقشی حائز اهمیت در بدن دارد، در واقع چشم برقرارکننده ارتباط افراد با پیرامون است که اطلاعات بسیار زیادی را از محیط را از طریق بینایی دریافت میکند.
وی با بیان اینکه چشم عضوی بسیار ظریف و حساس است که میتواند به راحتی متحمل آسیب شود، افزود: هنگامی که افراد به صورت مداوم با مواد سمی در ارتباط باشند، مشکلات و آسیبهایی متوجه چشم آنها خواهد شد که ارتباط بعضی از این آسیبها با آلودگی هوا به اثبات رسیده و بعضی دیگر بر پایه فرضیات است و علم در این زمینه هنوز تکمیل نشده است.
متخصص چشمپزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: افراد مبتلا به گلوکوم یا آبسیاه با قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا شاهد تشدید بیماری خود خواهند بود، همچنین بیماری دیابت تأثیر اثباتشدهای بر شبکیه چشم دارد و آلودگی هوا بر تشدید دیابت افراد نیز تأثیرگذار است.
پیمان ادامه داد: مشکلات سطح چشم از جمله حساسیت، سوزش، خارش و عوارض خشکی چشم نیز با قرارگیری در معرض آلودگی هوا تشدید میشود و با تجربه روزهای آلوده، افراد درگیر با مشکلات مذکور علائم شدیدتری را تجربه خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه بیماریهایی از جمله آب مروارید نیز با سموم ارتباط دارند، گفت: بهطور کلی قرارگیری در معرض سموم منجر به تشدید بعضی علائم و بروز زودتر آنها میشود و طی ۱۰ تا ۱۵ سال اخیر شاهد شیوع بیشتر بعضی بیماریهای مرتبط با چشم از جمله سرطانهای سطح چشم بودهایم.
متخصص چشمپزشکی و عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان با بیان اینکه تأثیراتی که آلودگی هوا بر سلامت افراد میگذارد بر هیچ فردی پوشیده نیست، اضافه کرد: بهطور قطع نمیتوان اعلام کرد که افزایش سرطانهای سطح چشم به دلیل آلودگی هوا بوده است، اما طی سالهای اخیر تنها عاملی که تشدید شده است، آلودگی هوا و در معرض سموم محیطی قرار گرفتن بهشمار میرود.
نظر شما