به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، روز جهانی پسورد یا رمز عبور هر سال در اولین پنجشنبه ماه می (دوم می ۲۰۲۴ مصادف با سیزدهم اردیبهشت ۱۴۰۳) برای رفع نیاز حیاتی به گذرواژههای قوی ایجاد شده است و به افزودن احراز هویت قوی به رمزهای عبور مهم برای جلوگیری از سرقت هویت و سایر جرایم سایبری اشاره دارد. رمزهای عبور قوی و ایمن بسیار مهم هستند، بهویژه در دنیای امروز که بیشتر فعالیتها بهصورت آنلاین انجام میشود. به گفته مایکروسافت، ۹۹.۹ درصد از تهدیدات موجود برای رمزهای عبور را میتوان با استفاده از احراز هویت چند عاملی متوقف کرد، با این حال هنوز هم عده انگشتشماری از مردم سراسر جهان به تغییر مکرر پسوردهای خود اقدام و خود را در برابر هکرها و دزدهای اطلاعات مصون میکنند.
پسوردها و حقایق جالب
امنیت سایبری در دنیای آنلاین کاملاً حیاتی و رمزهای عبور بخش بزرگی از آن است. با این حال بهرغم آگاهی جهانی از لزوم بهکارگیری نامهای کاربری منحصربهفرد و ترکیبهای رمز عبور پیچیده، توجه چندانی به این امر نمیشود و حتی تکرار گزارشهای مربوط به حملات و نقضهای سایبری در طول سالهای متمادی حاکی از رایجتر شدن عادات بد مربوط به رمزهای عبور است. بررسی این عادات حقایق جالبی را نشان میدهد:
- رمزهای عبور به راحتی هک میشوند، زیرا اکثر انسانها از الگوهای مشابهی پیروی میکنند.
- محبوبترین رمز عبور در آغاز فعالیت صفحات وب ۱۲۳۴۵ بود و امروزه ۱۲۳۴۵۶ است.
- زنان به استفاده از نامهای شخصی در رمز عبور خود مشهور هستند و مردان سرگرمیهای خود را انتخاب میکنند.
- ۹۱ درصد از مردم میدانند که هک رمز عبور خطرات امنیتی زیادی را به همراه دارد، با این حال ۵۹ درصد هنوز هم برای همه اطلاعات خود از یک رمز عبور استفاده میکنند.
- اغلب میان رمزهای عبور ایجاد شده برای حسابهای شخصی و کاری همپوشانی وجود دارد و ۶۲ درصد از افراد از رمز عبور یکسانی برای حسابهای کاری و شخصی خود استفاده میکنند.
- مولدهای رمز عبور ابزاری عالی برای استفاده در صورتی هستند که بهسختی میتوان رمزهای عبور متعدد و قوی پیدا کرد. آنها با ایجاد خودکار رمز عبور با استفاده از پارامترهایی مانند حروف مختلط، نمادها، اعداد، طول و قدرت کار میکنند.
- هفت از هر ۱۰ نفر به رمزهای عبور برای محافظت از حسابهای آنلاین خود اعتماد ندارند.
- احراز هویت چند عاملی (MFA) یا احراز هویت دو مرحلهای (2FA) دو روش احراز هویت محبوب هستند که هویت کاربر را با درخواست چندین اعتبار تأیید میکنند، بنابراین راههای خوبی برای ایمنسازی همه حسابهای آنلاین هستند و ۸۶ درصد از کاربران به این شیوهها اعتماد دارند.
- پسوردها از زمان شروع انقلاب دیجیتال، شکل اصلی احراز هویت بودهاند اما با پیچیدهتر شدن رمزهای عبور و روشهای رمزگذاری، مهارتهای مجرمان سایبری نیز پیچیدهتر شده است.
- ۹۰ درصد رمزهای عبور را میتوان در کمتر از ۶ ساعت شکست.
- ۱۸ درصد از کارمندان رمز عبور خود را با دیگران به اشتراک میگذارند که این امر میتواند امنیت سایبری یک سازمان را بهطور جدی به خطر بیندازد. ۴۲ درصد از کارمندان این کار را انجام میدهند تا بتوانند راحتتر با اعضای تیم همکاری کنند و ۳۸ درصد به این دلیل رمز عبور را به اشتراک میگذارند که خطمشی شرکت این است.
نظر شما