صادق ضیائیان در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی اظهار کرد: از امروز تا روز پنجشنبه، ششم اردیبهشت، با تشدید فعالیت سامانه بارشی و ناپایداریهای همرفتی شاهد رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک در نقاط مستعد بارش تگرگ خواهیم بود.
وی افزود: شاهد رخداد مخاطرات مذکور طی امروز در کرمان، مازندران و گلستان، فردا در استانهای گلستان، سیستان و بلوچستان و فارس و روز پنجشنبه در کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی خواهیم بود.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: طی این مدت در استانهای ذکر شده لغزندگی جادهها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روانآب، سیلابی شدن مسیلها، طغیان رودخانههای فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازههای موقت از جمله بنرها، داربستها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ دور از انتظار نخواهد بود.
ضیائیان ادامه داد: به منظور پیشگیری از بروز خسارات در پی تشدید فعالیت این سامانه بارشی، مواردی از جمله احتیاط در سفرهای بین شهری، اتراق نداشتن در حاشیه و بستر رودخانهها و مسیلها، پرهیز از فعالیتهای کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانهها و نواحی مرتفع باید مد نظر قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم حصول اطمینان از استحکام سازههای موقت، لایروبی کانالها و آبروها و با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی گفت: بر اساس پیشبینیهای انجام شده و صدور هشدار سطح زرد هواشناسی، از چهارشنبه پنجم تا روز جمعه هفتم اردیبهشت نیز با ادامه فعالیت سامانه بارشی و ناپایداریهای محلی، در مناطقی از کشور شاهد رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ خواهیم بود.
ضیائیان اضافه کرد: چهارشنبه مازندران، مرکزی، قم، شرق لرستان و تهران، پنجشنبه خراسان رضوی، یزد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و شرق اصفهان، هرمزگان، شرق و شمال فارس، شرق سمنان و شرق خراسان شمالی و روز جمعه جنوب کرمان و شرق هرمزگان تحت تأثیر مخاطرات مذکور قرار خواهد گرفت.
وی افزود: احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد به نسبت شدید، لغزندگی و کاهش دید به ویژه در جادههای کوهستانی و گردنهها وجود دارد و احتمال سقوط سنگ از ارتفاعات، احتمال خسارت به سازههای موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیبپذیر و محصولات باغی و زراعی نیز از دیگر خساراتی است که رخداد آنها دور از انتظار نیست.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد: طی این بازه زمانی، رعایت احتیاط در سفرها به ویژه برون شهری، نداشتن توقف در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانهها و مسیلها، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی و جابهجایی عشایر، آمادگی دستگاههای اجرایی و امدادی و پاکسازی دهانه پلها، لایروبی کانالها و آبروها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی باید مد نظر تمام افراد ساکن در مناطق مذکور قرار گیرد.
نظر شما