به گزارش خبرگزاری ایمنا، علیاصغر شالبافیان در بازدید از مجموعه باغ فدک و قرارگاه اطلاعرسانی ستاد خدمات سفر شهر اصفهان اظهار کرد: استان اصفهان بهویژه شهر اصفهان هر ساله در ایام نوروز میزبان گردشگران زیادی از سراسر کشور است و امسال نیز به جهات مختلف اقلیمی و تقارن نوروز مورد استقبال مسافران بوده است، از این رو یکی از مهمترین اقدامات کمک برای ارائه خدمات بهتر به مسافران است.
وی با اشاره به ابتکارات متعددی که نسبت به سال گذشته در این مجموعه برای رفاه مسافران صورت گرفته است، افزود: یکی از این اقدامات ارسال پیامک هنگام ورود مسافران به شهر اصفهان با اپلیکیشن مسافر یار توسط شرکت مخابرات استان است که یکی از مهمترین کاربردهای آن کمک به رفع دغدغه مسئولان برای عبور مسافران از نقاط حادثهخیز است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: اسکان مسافران یکی دیگر از موارد مهمی است که با همت مسئولان بهویژه شهرداری اصفهان در جای جای شهر محلهایی برای اسکان تدبیر شده که در بازدید از باغ فدک، تغییرات متنوع و محسوسی را در ارائه خدمات مورد نیاز به مسافران شاهد بودیم؛ از جمله این تغییرات ایجاد شرایط استحمام با آب گرم و نیز راهاندازی اتوبوسهای گردشگری است تا برای مسافران خاطره ماندگاری از سفر به اصفهان به یادگار بماند.
ابتکار آتشنشانی اصفهان در کاهش مسمومیت مسافران با CO
شالبافیان رصد پهپادی دمای چادرهای اقامتی مسافران توسط تیم آتشنشانی مستقر در باغ فدک را یکی از موارد خلاقانه و ابتکاری شهرداری اصفهان در جلوگیری از مسمومیت و مرگ و میرهای ناشی از نشت گاز مونوکسید کربن قلمداد کرد و گفت: این در حالی است که میزان مرگ و میر ناشی از گاز مونوکسید کربن در هفته اول نوروز ۲۲ درصد رشد داشته است، اما رصد پهپادی چادرها خطرات را به صفر کاهش داده است؛ از این رو لازم است ابتکار آتشنشانی اصفهان به دیگر مناطق کشور نیز اطلاعرسانی شود و بهعنوان یکی از اقدامات نمادین نوروز ۱۴۰۳ در کشور معرفی شود.
وی در خصوص میزان پذیرش گردشگران خارجی نسبت به دوران قبل از کرونا و نیز شرایط جنگ در منطقه تصریح کرد: در حال حاضر به لحاظ آماری تطبیقی بین دستگاهها ایجاد نشده است و آمار سال گذشته را نمیتوان به صورت دقیق اعلام کرد، اما آمارهای ۱۱ ماه نخست سال گذشته نشان میدهد که تعداد گردشگران خارجی ورودی به بیش از شش میلیون نفر رسیده که رشد قابل توجهی داشته است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به تحولات اخیر باکو و حوزه قفقاز تاکید کرد: قبل از شیوع کرونا نزدیک به ۲ میلیون نفر گردشگر از جمهوری آذربایجان به ایران سفر میکردند، اما بر اساس مسائل سیاسی به وجود آمده در حال حاضر امکان پذیرش این تعداد گردشگر را نخواهیم داشت و ورود آنها به ایران ناچیز شده است؛ با این حال چنانچه موضوعات سیاسی حل شود مطمئناً آمار گردشگران از دوران قبل از کرونا بیشتر خواهد شد.
لغو روادید یکطرفه با ۳۳ کشور برای توسعه صنعت گردشگری
شالبافیان تصریح کرد: یکی از اقدامات دولت سیزدهم لغو روادید یکطرفه با ۳۳ کشور بوده است که این مهم از پانزدهم بهمن سال گذشته در مورد ۲۸ کشور اجرایی شده است و نیمی از جمعیت جهان میتوانند بدون روادید امکان سفر به ایران را داشته باشند؛ البته در این طول این مدت بعضی کشورها درخواست داشتهاند که تفاهمنامه لغو روادید به صورت دو جانبه انجام شود که تعداد این موارد در ماههای اخیر افزایش خواهد داشت.
وی تاکید کرد: ابتکارات متعددی در حوزه گردشگری ورودی صورت گرفته است که بعضی مصادیق آن را میتوان در اولویت قرار گرفتن پروژه جذب گردشگر ورودی به عنوان یکی از پروژههای سیزدهگانه ریاست جمهوری دانست که اتفاقی مبارک و یکی از اولویتهای اصلی کشور است.
تصویب ۲۰ مصوبه حمایتی از سرمایهگذاران حوزه گردشگری
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بزرگترین و اصلیترین اولویت حوزه گردشگری وزارت میراث فرهنگی را استفاده از مشارکت بخش خصوصی برای توسعه گردشگری عنوان کرد و افزود: بدین منظور راهبردهایی در این دو سال تدبیر شده است؛ حمایت از مشارکت مردم از جمله احکامی بود که در برنامه هفتم توسعه توسط دولت پیشنهاد شد و به تصویب رسید و امسال نیز با توجه به شعار سال تسریع خواهد شد.
وی اذعان کرد: اصلیترین راهبرد ما به مشارکت گرفتن مردم و بخش خصوصی برای توسعه صنعت گردشگری است و احکام و مصوبات حمایتی خوبی نیز در این حوزه تصویب و ابلاغ شده است؛ در همین زمینه حدود ۲۰ مصوبه حمایتی برای تشویق سرمایه گذاری تصویب شده که برخی از اینها حتماً در افزایش میزان سرمایه گذاری گردشگری و برخی در تسهیل سرمایه گذاری دخیل خواهند بود.
شالبافیان ادامه داد: یکی از احکامی که کاملاً با شعار سال سنخیت دارد و در برنامه هفتم سال قبل توسط وزارت میراث پیشنهاد و ابلاغ شد، موضوع استفاده از ظرفیت شرکتهای تسهیلگر بهره بردار و تسویه دهنده است که مصداق مشارکت مردم و در کنار مشوقهایی که برای ورود سرمایه به این حوزه انجام میشود از جمله ظرفیتهای تسهیلگری مردم برای توسعه صنعت گردشگری است.
رشد ۲۰۰ درصدی تعداد بیمارستانهای دارای مجوز IPD طی ۲ سال گذشته
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اقدامات در نظر گرفته شده وزارت میراث برای جذب گردشگر سلامت تصریح کرد: شورای راهبردی گردشگری سلامت متشکل از دستگاههای مختلف ذینفع در حوزه گردشگری سلامت از جمله وزارت بهداشت و وزارت میراث فرهنگی است که در دولت سیزدهم فعالانه کار خود را با رویکرد تعاملی و همافزا انجام میدهد که در همین رابطه کمیتههای استانی فعالیتهای خود را شروع کردهاند.
وی با بیان اینکه حدود ۲۰ درصد از گردشگران ورودی به کشور با هدف سلامت به ایران سفر میکنند، ابراز کرد: یکی از برنامههایی که بین دو وزارتخانه تدوین شد حمایت از فعالان و شبکه رسمی بیمارستانی و دفاتر خدمات مسافرتی است و به همین جهت سطحی از مشوقها در نظر گرفته شد؛ همچنین هزینه تبلیغات مجموعهها به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی در نظر گرفته شد.
شالبافیان خاطر نشان کرد: در حال حاضر تعداد بیمارستانهای دارای مجوز IPD رشد بیش از ۲۰۰ درصدی را طی دو سال داشته است که نشان میدهد دولت فعالانه به دنبال هدایت گردشگران سلامت به شبکه رسمی بیمارستان و درمانی است و تلاش میکند از آن اتفاقات ناخوشایند نادر مراجعه بیماران به مراکز غیر رسمی اجتناب شود.
نظر شما