به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی خدمات شهری را متحول، شهرها را هوشمندتر، پایدارتر و پاسخگو به نیازهای شهروندان کرده است. امروزه حدود ۵۶ درصد از جمعیت جهان یا ۴.۴ میلیارد نفر در شهرها زندگی میکنند. در محیطهای شهری در حال تحول امروز، ادغام فناوری اینترنت اشیا (IoT) و تجزیه و تحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی، این شهرهای به سرعت در حال رشد را به فضاهای کارآمدتر و پایدار تبدیل میکند. این شهرهای هوشمند از اینترنت اشیا برای بهبود کیفیت زندگی ساکنان با بهینهسازی عملکردهای مختلف شهری مانند جریان ترافیک، نگهداری زیرساختها، مدیریت انرژی، کنترل آلودگی و ایمنی عمومی استفاده میکنند. وقتی این ابزار هوشمند به خوبی مدیریت شوند، شهرها با استفاده از دادههای «در زمانی» از انواع مختلف حسگرها برای بهبود کیفیت زندگی، امنیت عمومی و افرادی که در آنها زندگی میکنند، بهره میبرند. در سال ۲۰۲۱، بیش از ۱۰ میلیارد دستگاه اینترنت اشیا در جهان وجود داشت و تا سال ۲۰۲۵، انتظار میرود که تولید دادههای جهانی از ۷۳ زتابایت فراتر رود.
نقش اینترنت اشیا در کاهش ترافیک
یکی از مهمترین مزایای فناوری اینترنت اشیا (IOT)، پتانسیل آن برای کاهش تراکم ترافیک شهری است. دستگاههای مجهز به IOT دادههای ترافیکی را بین وسایل نقلیه متصل و مرکز کنترل ترافیک در زمان واقعی انتقال میدهند و به این طریق این امکان را برای رانندگان فراهم میکنند که رانندگی را با سناریوهای در حال تغییر، تنظیم کنند. خودروهای متصل به شبکه IOT با زیرساختهای جادهای مانند چراغهای راهنمایی و محل پارک خودرو ارتباط برقرار میکنند و اطلاعاتی از جمله فاصله تا چراغهای راهنمایی بعدی و تعداد جای پارک موجود در پارکینگ را دریافت میکنند و زمان انتظار را متناسب با این اطلاعات تنظیم میکنند.
کنترل هوشمند ترافیک
هوش مصنوعی (AI) مسئول تجزیهوتحلیل دادههای ترافیکی است که دستگاههای اینترنت اشیا جمعآوری کردهاند. این فناوری میتواند الگوهای موجود در دادههای ارائهشده را شناسایی کند و با مدیریت هوشمند جادهها و دستگاههای متصل، خطرات ایمنی و تصادفات مکرر را کاهش دهد. به عنوان نمونه، سیستم تشخیص فاصله خودکار از حسگرهایی مانند لیزر، رادار و دوربین برای تشخیص فاصله بین خودرو و اجسام اطراف استفاده میکند.
این سیستم نقش مهمی در کنترل وسایل نقلیه خودران دارد و با فعال کردن ترمز خودکار از اثر دومینوی کاهش سرعت جلوگیری میکند. علاوه بر این، برنامهریزی مسیر مبتنی بر هوش مصنوعی در شهرها و کشورها امکان شناسایی و استفاده از مسیرهای کارآمد، پایدار و اقتصادی را نهتنها برای وسایل نقلیه شخصی، بلکه برای مدیریت تحویل محصول به مشتری و حتی شرایط اضطراری احتمالی نیز فراهم میکند. در ادامه به اقدامات ترافیکی جاکارتا و استانبول، دو شهر با وضعیت ترافیکی نامناسب، اشاره میشود که با کمک فناوری هوشمند توانستهاند میزان آلودگی شهری را کاهش دهند اشاره میشود.
جاکارتا، اندونزی
در فهرستی که آژانس طبقهبندی ترافیک جهانی در فوریه ۲۰۲۳ منتشر کرد، جاکارتا در رتبه ۲۹ در شاخص تراکم ۲۰۲۲ قرار دارد، که با توجه به ردهبندی سال قبل که در جایگاه ۴۶ این لیست قرار داشت، وضعیت ترافیک این شهر بهبود یافته است. از جمله اقداماتی که توسط دولت استانی جاکارتا برای بهبود تراکم ترافیک اجرا شده است، استفاده از هوش مصنوعی در سیستم چراغ راهنمایی هوشمند آن است که بهطور خودکار و بر اساس تراکم ترافیک تنظیم میشود. هرچه ترافیک سنگینتر باشد، چراغ راهنمایی سریعتر به سبز تغییر میکند، در حالی که اگر ترافیک نسبتاً روان باشد، چراغ قرمز برای مدت بیشتری روشن میماند.
استانبول، ترکیه
پایتخت ترکیه اغلب در لیست بدترین شهرهای جهان از نظر ترافیک قرار میگیرد، به همین دلیل مسئولان این شهر تصمیم گرفتند با کمک فناوری شرایط را بهبود بخشند. اکنون با استفاده از نصب یک پلتفرم تحلیلی مبتنی بر SAS و AI، شهر میتواند ترافیک جادهای را ارزیابی کند، حملونقل عمومی را بهینه کند، حوادث ترافیکی را مدیریت کند و بهطور خلاصه با دسترسی به اطلاعات لحظهای در مورد شرایط ترافیکی استانبول، خیابانها را مدیریت کند.
نظر شما