قبل از خرید سرامیک برای انتخاب درست تفاوت‌های سرامیک معمولی و پرسلان را بدانید!
سرامیک

تفاوت‌های سرامیک معمولی و پرسلان برای انتخابی درست در ادامه آمده است.

اگر بین کاشی و سرامیک کاویان سرام ، سرامیک را انتخاب کردید باید بدانید که سرامیک ها به دو دسته ی معمولی و پرسلان تقسیم بندی می شوند. به طور کلی سرامیک، کاشی‌ سفت و سختی است که از خاک‌ رس طبیعی ایجاد شده و در اثر حرارت سخت شده‌اند. عموما سرامیک ها نسبت به کاشی جذب آب کمتر و مقاومت بیشتری دارند اما سرامیک های پرسلان دارای جذب آب 0.5 درصد یا کمتر هستند. به علاوه، سرامیک های پرسلان دارای گواهینامه آزمایشگاهی معتبر بوده که نفوذ ناپذیر بودن آنها در برابر آب را تأیید می کند.

وجود خاک رس سفید در پرسلان موجب رسیدن این محصول به استاندارد های جذب آب می شود. قیمت این سرامیک نسبت به نوع معمولی آن، به دلیل ریزتر بودن خاک رس و بالاتر بودن دمای پخت گرانتر است. سرامیک پرسلان متراکم و غنی از کائولن است و نسبت سرامیک معمولی در برابر آب نفوذ ناپذیرتر است. مخلوط خاک رس در پرسلان ریزتر و خالص‌تر از خاک رس سرامیک است و معمولاً حاوی سطوح قابل توجهی از کوارتز و فلدسپات می باشد. پرسلان در دماهای بین 2200 تا 2500 درجه فارنهایت پخته می شود.


ویژگی

پرسلان

سرامیک

ترکیبات

خاک رس کائولن ریز

خاک رس درشت

جذب آب

0.5 درصد یا کمتر

بیشتر از 3 درصد

هزینه

هزینه بالاتر

هزینه کمتر

محل استفاده

کف و دیوارهای داخلی و خارجی

کف و دیوارهای داخلی

سختی

انعطاف پذیری کمتر

منعطف تر

مقاومت در برابر آب

نفوذناپذیر

غیرقابل نفوذ نیست

نحوه تعیین پرسلان بودن سرامیک

سرامیک های پرسلان از نظر جذب آب آزمایش می شوند و در صورت جذب پایین، گواهینامه تایید سرامیک پرسلان را دریافت می کنند. تست سرامیک پرسلان به این صورت است که باید به مدت 5ساعت در آب جوشانده شده و به مدت 24ساعت در آب گذاشته شود. اگر در اثر جذب آب بیش از 0.5 وزن آن افزایش نیافته باشد، به عنوان سرامیک پرسلان محسوب می شود.

مزایا و معایب سرامیک پرسلان

از مزایای سرامیک پرسلان می توان به قابلیت نفوذ ناپذیری در برابر آب، مقاومت در برابر سایش و تغییر رنگ و قابلیت استفاده در فضای باز اشاره کرد. ولی در مقابل انعطاف پذیری کم، قیمت بالا، وزن بیشتر و دشوارتر بودن نصب ممکن است موجب شود از این محصول در مکان های واقعا مورد نیاز استفاده شود. به عنوان مثال این محصول به دلیل چگالی بالا برای استفاده در فضای باز مناسب است.

مزایا و معایب سرامیک

سرامیک نوعی از کاشی بر پایه خاک رس است که در اثر حرارت سخت شده و اغلب برای محافظت لعابی روی آن قرار داده شده است. خاک رس به کار رفته در سرامیک درشت‌تر از پرسلان است و نسبت کمتری خاک رس کائولن ریز دارد. همچنین فاقد برخی مواد افزودنی سرامیک پرسلان است.

سرامیک در دمای پایین تری نسبت به پرسلان، و معمولاً در دمای حدود 1800 تا 2000 درجه فارنهایت پخته می شود.

سرامیک بیشتر از پرسلان مستعد نفوذ رطوبت است ولی تا زمانی که سرامیک لعاب دار و در شرایط خوبی باشد، در برابر آب مقاومت می کند. قسمت‌های بدون لعاب پشت یا کنار سرامیک در برابر آب مقاومت ندارند.

دمای پخت پایین تر سرامیک نسبت به پرسلان تا حدی باعث ایجاد تفاوت در هزینه این دو سرامیک می شود. صرف انرژی کمتر برای پخت موجب کاهش قیمت سرامیک می شود.

به طور کلی ارزان تر بودن، متنوع تر بودن و انعطاف پذیری بیشتر از مزایای سرامیک نسبت به پرسلان است ولی در مقابل جذب آب بیشتری داشته و برای استفاده در فضاهای باز مناسب نیست.

نحوه تشخیص پرسلان و سرامیک

  • ظاهر

سرامیک و پرسلان اغلب با یک پوشش سطحی لعابدار تولید می شوند، بنابراین از نظر ظاهری قابل تشخیص نمی باشند. اگرچه بدنه‌ ی آنها از مواد مختلفی تشکیل شده، ولی از نظر ظاهری یکسان به نظر می‌رسند.

تنها راه تشخیص، بررسی اطلاعات فنی محصول است که معمولا توسط کارخانه تولید کننده سرامیک بر روی این محصولات درج شده است.

پرسلان

  • مقاومت در برابر حرارت

هم سرامیک و هم پرسلان مقاومت خوبی در برابر حرارت دارند و می توان از آنها در مکان های در ارتباط با حرارت مثل آشپزخانه نیز استفاده کرد ولی پرسلان به دلیل ترکیباتی که دارند به راحتی آتش نمی گیرد و در هنگام آتش سوزی از انتقال آتش جلوگیری می کند.

  • جذب آب

جذب آب سرامیک های پرسلان کمتر از 0.5 درصد است و برای فضاهای باز مناسب است. ولی سرامیک های معمولی با جذب آب بیشتر از 3 درصد برای فضاهای باز توصیه نمی شود.

  • نظافت

سرامیک و پرسلان را می توان به راحتی یکی دو بار در هفته با طی مرطوب و شوینده تمیز کرد و گرد و غباری که موجب کدر شدن سطح آن می شود را زدود. ولی پاک کردن لکه از روی سرامیک های پرسلان به دلیل پایین بودن جذب مایعات راحت تر است.

  • دوام

سرامیک های پرسلان سخت‌تر، قوی‌تر و بادوام‌تر هستند و امکان بروز شکستگی در آنها کمتر است. حتی در صورت نصب در مکان های پر تردد هم نیازی به نگرانی در مورد طول عمر آنها نیست.

به صورت کلی خاک رس به کار رفته در پرسلان متراکم‌تر بوده و در نتیجه تخلخل کمتری دارد. این امر پرسلان را نسبت به سرامیک سخت تر و در برابر رطوبت غیرقابل نفوذ تر می کند اما موجب انعطاف پذیری کمتر آن می شود. در مقابل خاک رس مورد استفاده برای سرامیک نسبت به پرسلان چگالی کمتری دارد، به این معنی که سرامیک تا حدودی بیشتر در معرض ترک خوردن و شکستن می باشد. سرامیک های بدون لعاب ممکن است نیاز به آب بندی داشته باشند که نه فقط در درزها بلکه در تمام قسمت سرامیک اعمال شود.

سوالات متداول

پرسلان گرانتر است یا سرامیک؟

بعنوان مثال قیمت سرامیک کف کمتر از پرسلان است. دلیل هزینه بالاتر پرسلان استفاده از مواد اولیه و تجهیزات ساخت ویژه، استانداردهای سختگیرانه و نیاز به انرژی بالا به دلیل دمای پخت بالاتر است.

آیا پرسلان ضد آب است؟

سرامیک های پرسلان در برابر آب غیر قابل نفوذ در نظر گرفته می شوند. غیر قابل نفوذ به این معنی است که این نوع سرامیک ها استانداردهای آزمایشگاهی را رعایت کرده و از آن فراتر می روند؛ بعد از پنج ساعت جوشاندن در آب و خیساندن به مدت 24 ساعت، وزن آن از 0.5 درصد بالاتر نمیرود. سطوح لعاب دار پرسلان ضد آب هستند.

برای کف حمام سرامیک بهتر است یا پرسلان؟

به طور کلی پرسلان برای کف حمام و کاشی حمام برای دیوار بهتر است. به این دلیل که پرسلان نسبت به سرامیک نفوذ ناپذیری بیشتری در برابر آب دارد.

آیا پرسلان به راحتی خرد می شود؟

این سرامیک ها تا زمانی که به درستی نصب شده باشند، به دلیل چگالی بالا مستعد شکستن نیستند. اما به دلیل انعطاف کم، در صورت تکان ساختمان به خوبی خم نمی شوند و در نتیجه، مستعد ترک خوردن هستند.

برای کف آشپزخانه پرسلان بهتر است یا سرامیک؟

از آنجایی که پرسلان سخت‌تر و مقاومتر از سرامیک کف است، برای مکان‌های پرتردد مانند کف‌پوش آشپزخانه توصیه می‌شود. همچنین تمیز نگه داشتن آن ساده تر است.

در این مقاله به بررسی ویژگی ها و تفاوت های سرامیک معمولی و پرسلان پرداختیم. درنهایت، انتخاب بین سرامیک معمولی یا پرسلان، تا حدزیادی به بودجه و نیاز شما مرتبط است.

کاشی و سرامیک کاویان سرام

کارشناسان کاویان سرام آماده راهنمایی شما در انتخاب محصول مورد نظرتان هستند. باما ازطریق شماره مستقیم 67348000-021 و ایمیل info@kavianceram.com درارتباط باشید.

کد خبر 738802

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.