میزان شیوع آنفلوانزا و کرونا در کشور / از مصرف خودسرانه دارو و آنتی‌بیوتیک خودداری کنید

سرپرست مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به میزان شیوع آنفلوانزا و کرونا در کشور گفت: مصرف خودسرانه دارو و آنتی‌بیوتیک هنگام ابتلاء به بیماری، نقشی در روند درمان بیماری ندارد و افراد باید از مصرف خودسرانه داروها خودداری کنند.

شهنام عرشی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به میزان ابتلاء به آنفلوانزا در اسفند اظهار کرد: برخی بر این باور هستند که میزان ابتلاء به آنفلوانزا در اسفند روند افزایشی طی کرده است که این باور، باور صحیحی به شمار نمی‌رود؛ در واقع علائم بیماری آنفلوانزا مشابه با علائم سرماخوردگی است و باید مد نظر داشت که میزان شیوع و بروز سرماخوردگی در کشور در نظر گرفته نمی‌شود و ممکن است در میان موارد مبتلا به سرماخوردگی، علائم شدیدتری وجود داشته باشد و با آنفلوانزا اشتباه گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه طی ایام گذشته شاهد افزایش موارد مبتلا به سرماخوردگی بوده‌ایم و هفت نوع ویروس در این بیماری وجود دارد، افزود: پیک اصلی آنفلوانزا با زیرسویه A ایجاد می‌شود که در آذر شاهد شیوع این زیرسویه بودیم؛ پیک دوم آنفلوانزا نیز با زیرسویه B رخ می‌دهد و موارد مبتلا به این زیرسویه در طول اسفند مقداری افزایش یافته است.

سرپرست مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه احتمال بستری بیماران و مرگ‌ومیر در نوع زیرسویه B کمتر است، تصریح کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده، میزان ابتلاء به ویروس کرونا روند افزایشی نداشته است، در حال حاضر موارد ابتلاء به بیماری کرونا نسبت به سرماخوردگی‌های سرپایی، کمتر از ۲ تا ۳ درصد است و نسبت موارد مبتلا به آنفلوانزا نسبت به بیماری کرونا، ۴ تا ۵ درصد بیشتر ارزیابی می‌شود.

عرشی ادامه داد: ویروس سرماخوردگی که شیوع بیشتری دارد، رینو ویروس است که علائم آن شامل گلودرد، سردرد، گوش درد، تب، سرفه، عطسه و آبریزش بینی است و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، علائم شدیدتری تجربه می‌کنند.

وی با بیان اینکه سرماخوردگی که به علت رینو ویروس ایجاد می‌شود، خفیف است و افراد به سرعت بهبود می‌یابند، اضافه کرد: مصرف خودسرانه دارو و آنتی‌بیوتیک هنگام ابتلاء به سرماخوردگی، نقشی در روند درمان بیماری ندارد و افراد باید از مصرف خودسرانه داروها خودداری کنند.

سرپرست مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: افرادی که سرماخوردگی را تجربه می‌کنند در صورتی که پس از دو یا سه روز روند بهبودی برای آنها حاصل نشد باید به پزشک مراجعه و در طول این مدت از ماسک استفاده و تلاش کردند تماس کمتری با اطرافیان داشته باشند.

عرشی تصریح کرد: استفاده از مایعات و سوپ گرم و شست‌وشوی مکرر دست‌ها می‌تواند از ابتلاء به سرماخوردگی پیشگیری کند و در روند درمان موفق واقع شود، همچنین افراد باید توجه داشته باشند که در محیط‌های بسته، وجود تهویه مناسب را مد نظر قرار دهند.

کد خبر 733145

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.