به گزارش خبرگزاری ایمنا، طبق ماده ۷۰۵ قانون مجازات اسلامی، قماربازی با هر وسیلهای ممنوع است، مرتکبان آن به یک تا شش ماه حبس یا ۷۴ ضربه شلاق محکوم میشوند و در صورت اصرار و تکرارکردن جرم به قماربازی، به هر دو مجازات محکوم میشوند.
شرع مقدس اسلام برای اموال و جان مردم اهمیت زیادی قائل شده است، بنابراین ضرر و زیانی که بر اساس احتمال و گمان به فرد بازنده بازی در قمار وارد میشود و در مقابل پول یا مالی که بدون هیچ تلاش و زحمت و تنها در اثر احتمال و گمان به فرد برنده منتقل میشود را نامشروع بیان میکند.
طبق شرایط نامناسب و وضعیت کنونی جامعه، سایتهای شرط بندی یکی از وبسایتهای غیرقانونی در ایران است و بهنوعی پیگرد قانونی دارد؛ طبق ماده ۶۵۴ قانون مدنی و ماده ۷۰۵ قانون مجازات اسلامی شرطبندی و قمار، قمار و گروبندی باطل و دعاوی راجعه به آن مسموع نخواهد بود.
همین حکم در مورد تمام تعهداتی که از معاملات نامشروع تولید شده باشد جاری است و علاوه بر این ماده ۷۰۵ قانون مجازات اسلامی بیان کرده است که قماربازی با هر وسیلهای ممنوع و مرتکبان آن به یک تا شش ماه حبس یا تا (۷۴) ضربه شلاق محکوم میشوند و در صورت تجاهر به قماربازی به هر دو مجازات محکوم خواهند شد.
دروغ بزرگ سایتهای شرطبندی
سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتا فراجا، اظهار کرد: در جریان پایش شبانه روزی کارشناسان این پلیس بر روی فعالیت سایتهای شرطبندی آنلاین و اشراف حاصل شده در این حوزه، اعضای دو باند هفت نفره در زمینه اجاره حسابهای بانکی و استفاده از آنها در سایتهای شرطبندی شناسایی و دستگیر شدند.
وی افزود: با بررسیها و تحقیقات انجام شده مشخص شد دو باند مذکور حدود ۱۶۰۰ فقره حساب بانکی متعلق به افراد مختلف را اجاره کرده، در اختیار سایتهای شرطبندی قرار داده و گردش مالی بالغ بر ۷۰۱ میلیارد ریال داشتهاند.
رئیس پلیس فتا فراجا ادامه داد: متهمان به انحای مختلف اقدام به اجاره حسابهای بانکی با عنوان موضوعاتی نظیر فرار از مالیات، محدودیتهای سقف تراکنش، فعالیت در حوزه بورس و ارزهای دیجیتال کرده بودند و در تعاقب آن اطلاعات حسابهای اجاره شده را در راستای پولشوییهای مرتبط با سایتهای شرطبندی آنلاین استفاده میکردند.
سردار مجید افزود: برابر اقدامات فنی و تخصصی صورت گرفته از سوی واحدهای پلیس فتا استانها، از ابتدای سال جاری ۱۶ باند شرطبندی آنلاین با گردش مالی بالغ بر ۷,۵۰۰ میلیارد ریال متلاشی شد و ۱۵۷ نفر از نفرات اصلی این سایتها در داخل کشور دستگیر و به مراجع قضائی معرفی شدند.
وی گفت: تبلیغات سایتهای شرطبندی آنلاین در خصوص کسب درآمد بدون زحمت و پولدار شدن در یک شب دروغی بزرگ است که بررسی پروندههای رسیدگی شده نشان میدهد در نهایت منتهی به نابودی زندگی و از دست رفتن سرمایه افراد فریب خورده خواهد شد.
رئیس پلیس فتا فراجا خاطرنشان کرد: هرگونه تبلیغ و فعالیت سایتهای شرطبندی آنلاین و ارائه خدمات به این سایتها جرم است و برخورد قانونی لازم از سوی مراجع قضائی صورت خواهد گرفت.
عضویت در سایتهای قمار و شرطبندی جرم است
سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی، رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان اظهار کرد: افزایش فعالیت کاربران در شبکههای اجتماعی سبب شده است که سودجویان با شگردهای مجرمانه از جمله سایتهای قمار و شرطبندی با سوءاستفاده از ناآگاهی کاربران، آنها را بهراحتی در دام خود گرفتار کنند.
وی افزود: کلاهبرداران با وعده سودهای کلان به مخاطبان خود و طراحی لینکهای اختصاصی تحت عناوین انفجار، بتزنی یا پیشبینی سعی در جذب افراد برای سرمایهگذاری در این حوزه را دارند و حتی از آنها برای تبلیغات اعمال مجرمانه خود نیز استفاده میکنند.
رئیس پلیس فتای فرماندهی انتظامی استان اصفهان تصریح کرد: هرگونه عضویت در سایتهای قمار و شرطبندی یا تبلیغ این سایتها جرم تلقی میشود و علاوه بر از بین بردن وقت و سرمایه خود، مشکلاتی از قبیل به خطر افتادن سلامت روانی کاربران را نیز به دنبال خواهد داشت و تبلیغات سایتهای شرطبندی نیز جرم است و با فعالان این حوزه برابر قانون برخورد میشود.
وی ادامه داد: مدیران کانالها و سایتهای قمار و شرطبندی برای اینکه از کلمه شرطبندی در تبلیغات خود استفاده نکنند موضوع پیشبینی را مطرح و از کاربران میخواهند پنل کاربری خود را شارژ و مسابقات مختلف را پیشبینی کنند، با توجه به این موضوع جوانان و نوجوان که مسابقات ورزشی و نتایج آن را پیگیری میکنند، تحت هیچ شرایطی نباید اطلاعات حساب و کارت بانکی خود را در اختیار مدیران این سایتها قرار دهند.
نظر شما