به گزارش خبرگزاری ایمنا، آلام بسیاری در سینه دارند و پای درد و دلشان که مینشینی اشک از چشمانت سرازیر میشود، دشواریهای بیشماری را در این مسیر ناهموار بر دوش میکشند و نگاهشان در این جاده صعبالعبور در پی همراهی است که مرهمی بر سنگینی دردشان باشد و دست یاری به سوی آنها دراز کند تا کمی از دردی که در وجودشان خفته است کم شود، سخن از بیماران مبتلا به سرطان و بیماریهای صعبالعلاج در میان است، همانهایی که درد به ناگاه به جانشان زده و در این روزگار هزینههای درمان برایشان از خود بیماری غمانگیزتر است.
افرادی که در مسیر ناهموار بیماری قرار میگیرند، نیازمند همراهی ویژهای در تمام موارد هستند، حال آنکه اگر بیماری خاص و صعبالعلاج باشد، درد و رنج بیماران دو چندان خواهد بود و مشکلات موجود نیز بسیار بیشتر از یک بیماری عادی و معمول است، آنچنان که مقام معظم رهبری نیز فرمودند باید کاری کنیم که بیماران جز رنج بیماری درد و دغدغه دیگری نداشته باشند، لذا در این راستا مسئولان حوزه سلامت و مجلس با هماندیشی هم طرحی نو در انداختند که از جمله بینظیرترین اقدامات حوزه سلامت بعد از انقلاب اسلامی است و مرهمی بر زخم بیماران و خانوادهآنهاست، زیرا هزینههای درمان به واسطه این اندیشه نو به صفر رسیده و خاطر بیماران و خانواده آنها از هزینههای سنگین درمان آسوده شده است.
از دستاوردی میگوئیم که روایتگر امید و امیدبخشی به مردم است و از زمان آغاز و اجرایی شدن آن تا به امروز در حال توسعه و گستردهتر شدن است تا بخش وسیعی از هزینه بیماریهای خاص و صعبالعلاج را پوشش دهد و کلام رهبری در این مسیر نیروی محرکی است که تلاش مسئولان امر را برای ایجاد آسایش خاطر بیماران و مرهم گذاشتن بر درد آنها بیش از پیش تقویت میکند.
در این بین آگاهی رسانی به بیماران از تلاشی که جهت کاهش هزینههای درمان برایشانانجام شده موضوعی است که میطلبد به آن بیشتر پرداخته شود تا این حلقه مفقوده نیز به زنجیره خدمات در این زمینه متصل شود و پازل حمایت از بیماران صعبالعاج و خاص را تکمیل کند.
پوشش ۱۰۷ بیماری در صندوق بیماریهای خاص و صعبالعلاج بیمه سلامت
زهرا شیخی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اتفاقات خوب رخ داده در دولت سیزدهم در خصوص حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج اظهار کرد: تا پیش از مجلس یازدهم حدود پنج بیماری به عنوان بیماری خاص شناخته میشد و بیماری پرهزینهای مانند سرطان که در طول روند شناسایی و درمان به خانوادهها هزینههای بسیاری را متحمل میکرد، جزو بیماریهای خاص محسوب نمیشد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد بیماریهای خاص و صعبالعلاج از پنج به ۱۰۷ بیماری رسیده است، افزود: با توجه به اولویت قرار گرفتن صحبت مقام معظم رهبری در خصوص اینکه بیماران جز درد و رنج بیماری نباید دغدغه دیگری داشته باشند، تمام توان به کار گرفته شد تا از بابت هزینهها، نگرانی و دغدغهای متوجه بیماران و خانوادههای آنها نباشد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اضافه شدن بیماریهای مانند بیماریهای متابولیک و پروانهای در جُرگه بیماریهای خاص و صعبالعلاج تصریح کرد: تشکیل صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج و افزایش تعداد این بیماریها از جمله اتفاقات مثبتی است که میتواند تأثیرات بسیاری داشته باشد و به نوعی منجر به آرامش خاطر بیماران و خانوادههای آنها شود.
شیخی با اشاره به اینکه در بودجه سال ۱۴۰۱، پنج هزار میلیارد تومان (پنج همت) و در بودجه سال ۱۴۰۱ نیز هفت هزار میلیارد (هفت همت) به صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج اختصاص داده شد، ادامه داد: طی یک سال اخیر در استان اصفهان نیز بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان برابر با ۵ هزار میلیارد ریال برای این حوزه هزینه شده است و در طول بازه زمانی مذکور، بیش از ۸۰ هزار بیمار از خدمات ویژه صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج استفاده کردهاند.
راهاندازی صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج؛ دستاوردی مهم و بینظیر
وی با بیان اینکه استان اصفهان در حیطه حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج رتبه اول در کشور را به خود اختصاص داده است، گفت: رتبه کسب شده، اقدامی بزرگ بوده و این موضوع از دستاوردهای مهم و بینظیر مجلس و دولت در حوزه سلامت و در راستای همراهی با بیماران به شمار میرود، همچنین تلاش میشود در بودجه ۱۴۰۳ سهم صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج افزایش یابد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر از ۱۰۷ بیماری خاص شناخته شده، ۵۱ بیماری نشاندار است، اضافه کرد: تلاش میشود که در سال ۱۴۰۳ تعداد بیماریهای نشاندار نیز افزایش یابد؛ بیماران مبتلا به بیماریهای نشاندار شده از بدو آغاز روند درمان به صورت خودکار شناسایی میشوند و برای دریافت و تأمین هزینههای درمانی، نیازی نیست که فرد با در دست داشتن فاکتور به مرکز یا ارگانی خاص مراجعه کند.
شیخی با اشاره به اتفاق مثبت دیگری که در این حوزه رخ داده است، افزود: تا پیش از این تنها بیمه سلامت متولی و حمایتکننده از بیماران خاص و صعبالعلاج بود، اما در حال حاضر بیمههای پایه نیز طی سه ماه اخیر موظف شدند که برای بیماران تحت پوشش خود از این صندوق استفاده و به صورت مستقیم هزینه درمانی بیمار را پرداخت کنند؛ اقدامات انجام شده و اتفاقات رخ داده بسیار حائز اهمیت است و تمام افراد جامعه باید از آن اطلاع داشته و نگرانی از بابت هزینههای درمانی برای آنها وجود نداشته باشد.
درمان رایگان ۱۵ بیماری خاص و صعبالعلاج / رتبه اول اصفهان در حمایت از بیماران
محمدحسین صفاری، مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان، در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج سال ۱۴۰۱ در مجلس یازدهم تصویب شد و از ابتدای آبان ۱۴۰۱، آغاز به کار کرد، تا پیش از تشکیل این صندوق، بیماریهایی از جمله بیماری سرطان جزو بیماریهای خاص محسوب نمیشد و با آغاز به کار این صندوق ۱۰۷ بیماری خاص، تحت حمایت قرار گرفتند تا پرداخت مازاد هزینه روند درمانی آنها که از جیب پرداخت میشد، بر عهده بیمه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه این اقدام در راستای فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بیمار جز درد و رنج بیماری، درد و رنج دیگری نداشته باشد، انجام شد، افزود: در واقع به منظور برداشتن بار هزینههای مالی درمانی از دوش بیماران و خانوادههای آنها، ۱۰۷ بیماری تحت پوشش صندوق بیماران صعبالعلاج و خاص قرار گرفته است.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان تصریح کرد: استان اصفهان نسبت به سایر استانهای کشور، بیشترین حمایت مالی از بیماران تحت پوشش این صندوق را داشته و رتبه یک کشور را به خود اختصاص داده است؛ در حال حاضر در استان اصفهان بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان برای بیش از ۸۰ هزار بیمار خاص و صعبالعلاج در استان هزینه پرداخت شده است.
صفاری ادامه داد: به تازگی زیرساختهایی آماده شده است که در صورت بستری در بیمارستانهای دولتی، تمام هزینههای درمانی ۱۵ بیماری مشخص شده از ۱۰۷ بیماری تحت حمایت این صندوق، رایگان است و این بیماران به صورت رایگان از بیمارستان ترخیص خواهند شد و در رأس ۱۵ بیماری مذکور، انواع سرطانها قرار دارد.
رضایتمندی بالای افراد جامعه از حمایتهای بیمه سلامت
وی با بیان اینکه رایگان بودن خدمات دریافتی این بیماران در بیمارستانهای دولتی مشروط به تحت پوشش بیمه سلامت و نشاندار بودن است و هنوز سایر بیمهها این موضوع را در سازمانهای خود اعمال نکردهاند، گفت: بیماریهایی از جمله بیماری اماس، سکته مغزی، تالاسمی، هموفیلی، انواع دیالیز ، هپاتیت C ، اوتیسم و SMA نیز جزو ۱۵ بیماری مشخص شده قرار میگیرند.
مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان با اشاره به اینکه در صورتی که بیمار درگیر با ۱۵ بیماری مشخص شده به بیمارستان دولتی مراجعه کند، اما نشاندار نباشد، میتواند با مراجعه به کارشناسان بیمه در همان لحظه نشاندار شود، اضافه کرد: تمام اقدامات انجام شده در راستای آگاهسازی افراد جامعه از حق و حقوق خود و اتفاقات رخ داده است.
صفاری با اشاره به اینکه طرح بیماریهای صعبالعلاج ابتدا توسط کارشناسان سلامت اصفهان آماده شد، افزود: طرح آماده شده به همت زهرا شیخی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و در سال ۱۴۰۱، پنج هزار میلیارد تومان و در سال ۱۴۰۲، هفت هزار میلیارد تومان به آن اختصاص داده شد.
وی با بیان اینکه امید است نسبت به صندوق بیماران خاص و صعبالعلاج در بودجه سال ۱۴۰۳ به طور ویژه توجه شود تا حمایت از بیماران بیش از پیش انجام شود، تصریح کرد: طبق بررسیهای انجام شده، رضایتمندی بیماران از این طرح بسیار خوب ارزیابی شده، اتفاقات رخ داده حرکتی در مسیر رسیدن به هدف مقام معظم رهبری بوده است و تشکیل این صندوق یکی از مهمترین دستاوردهای حوزه سلامت پس از پیروزی انقلاب به شمار میرود.
بر این اساس، پس از انقلاب اسلامی در تمام حوزهها گامهای بلندی برای رشد و تعالی و همراهی با مردم و کاهش دغدغه آنها در تمام زمینهها برداشته شده است که یکی از این موارد حمایتهای دولت و مجلس از بیماران صعبالعلاج و خاص است که دامنه آن از آغاز طرح در حال گستردهتر شدن است تا مرهمی بر دشواریهای بیماران و خانواده آنها باشد.
نظر شما