از شهدا گفتن ترس ندارد

نشست فیلم سینمایی «پرواز ۱۷۵» با حضور عوامل این فیلم سینمایی در سانس آخر دومین روز جشنواره فیلم فجر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ستاد خبری چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، در آخرین برنامه از روز دوم جشنواره فجر ۴۲، نشست خبری فیلم سینمایی «پرواز ۱۷۵» با حضور محمدحسین حقیقت کارگردان، سعید شرفی‌کیا تهیه‌کننده، جعفر دهقان، اتابک نادری، رضا توکلی، یاسین مسعودی، شاهین باباپور و مجید پتکی بازیگر، سیدعلی زرآبادی مدیر تولید و رضا انصارین سرپرست جلوه‌های بصری برگزار شد.

ابتدای این نشست سعید شرفی‌کیا، تهیه‌کننده فیلم اظهار کرد: فیلم سینمایی «پرواز ۱۷۵» با بودجه کاملاً شخصی ساخته شده و هیچ سازمان دولتی برای ساخت آن حمایت نکرده است؛ فکر می‌کنم موضوع شهدای دفاع مقدس دغدغه همه ما باشد چون این شهدا با فداکاری خود موجب شدند ما امروز اینجا بنشینیم و اگر این افراد نبودند ما این امنیت و آسایش را نداشتیم، همین‌طور جانبازان که ما به خاطر ساخت این فیلم با مشکلاتشان از نزدیک مواجه شدیم.

تهیه‌کننده افزود: این کار سفارش هیچ سازمانی نبود و علاقه شخصی کارگردان بود. شهدای غواص هم که جای خود را دارند.

محمدحسین حقیقت، کارگردان گفت: دفاع مقدس صرفاً بخشی از تاریخ ما نبوده است که بتوان فراموشش کرد، ما باید قدردان آن باشیم. تلاش کردیم از شعاری بودن دور باشیم و واقعیت‌ها را بگوییم. اگر فکر می‌کنیم چیزی واقعیت است باید آن را عنوان کنیم.

وی افزود: از کسانی که به جشنواره نمی‌آیند خواهش می‌کنم از این تریبون استفاده کنند، فضای جشنواره باید به همدلی نزدیک شود.

کارگردان یادآوری کرد: به‌طور طبیعی کار اول در حوزه دفاع مقدس سختی‌های خود را دارد و تلاش کردیم از فضای مرسوم فاصله بگیریم و به کسانی که بخشی از خود را در جنگ جای گذاشتند، بپردازیم. ما با هر عقیده و آرمان و سلیقه‌ای باید یک نکته مشترک داشته باشیم که برای همه قابل احترام باشد. واقعاً از شهدا گفتن ترس ندارد.

حقیقت درباره الگوبرداری از یک نمایش بیان کرد: من نمایشی را ندیدم و این فیلم از جایی الگو گرفته نشده است، نباید به اسم شعار واقعیت‌ها را انکار کنیم.

وی خاطرنشان کرد: تمام داستان و زنجیرواره‌های داستان چیزی نبود که بخواهیم به جایی اشاره کنیم. این مفهوم مادرانه یک مفهوم کلی است.

کارگردان مطرح کرد: فیلمنامه یک پروسه دو ساله را طی کرده است و ما به جاهای مختلف سفر کردیم و بسیاری از موارد را به چشم دیدیم.

حقیقت گفت: بعضی از دوستان نسبت به این فیلم کم‌لطفی کردند و بیان کردند که مشخص است این فیلم مستقل نیست و به جایی وصل است، اما اینجا می‌گویم که این کار بدون ریالی بودجه دولتی و با سرمایه شخصی ساخته شده است. این امر کاملاً متداول است که ردیف‌های بودجه برای نهادهای مختلف وجود دارد که باید در فیلم‌سازی هزینه شود، اما اگر دغدغه‌ها درست بیان نمی‌شود، باید آن‌ها را بررسی کرد.

در بخش دیگر این نشست جعفر دهقان از بازیگران این فیلم درخصوص شخصیتی که در این فیلم به تصویر کشیده است، گفت: من همیشه دغدغه این را داشتم که سینمای جنگ نباید تمام شود. خوشحالم که هنوز جوانانی هستند که برای فیلم اول اثر دفاع مقدسی می‌سازند. برای بسیاری افراد فیلم دفاع مقدس فقط در توپ و تانک و فشنگ خلاصه شده، اما مهم عمق دفاع مقدس است که هنوز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. احساس می‌کنم کارگردان این اثر می‌توانست با هزینه تولید این فیلم یک اثر تجاری بسازد و شبیه به بسیاری از فیلم‌سازانی که به دنبال درآمد و گیشه هستند، فیلم بسازد. به همین دلیل هم طول نقش برای من اصلاً مهم نبود و اثرگذاری آن اهمیت بیشتری داشت.

وی افزود: اگر سری به آسایشگاه‌های جانبازهای ما بزنید، تازه با مفهوم اینکه ما چرا به این افراد بدهکار هستیم آشنا خواهید شد.

اتابک نادری، بازیگ ر بیان کرد: خوشحالم که ادای دینی به شهدایی کردیم که حتی اسم آن‌ها سر کوچه‌ها نیست. تجربه دلی بود و ربطی به هیچ تکنیک و تجربه‌ای نداشت.

رضا توکلی، بازیگر نیز گفت: محمدحسین حقیقت کارگردان خلاقی بود. پیشکسوتان عرصه هنر ما کمتر در این مدل کارها دیده می‌شوند. نویسنده‌ها باید برای بزرگ‌ترهای سینمای ما بنویسند، اتفاقاً جای هاشم‌پور اینجا خالی است. آثار عجیب و غریبی درباره جنگ داریم که نتوانستیم هیچ‌کدام از آن‌ها را به تصویر بکشیم. دست‌مریزاد به حقیقت که با پول خود چنین فیلمی ساخته است. سینمای ما باید همه ژانرها را داشته باشد، اما این هزینه‌ها را به چه کسانی می‌دهند؟ چرا به باتجربه‌ها کار نمی‌دهند؟

یاسین مسعودی، بازیگر دیگر این فیلم گفت: قرار بود که یاسین یک رگه‌هایی از طنز داشته باشد. بدون حتی یک دکور در آبادان می‌توان فیلم جنگی ساخت. امیدوارم آبادی به آبادان بازگردد.

رضا انصارین، سرپرست جلوه‌های بصری نیز ادامه داد: درباره بخش فنی فیلم، نخ تسبیح فیلم را سعی کردیم به صورت جلوه‌های بصری آماده کنیم. در خدمت فیلم هر کجا که نیاز بود از این قابلیت استفاده کردیم.

زرآبادی، مدیر تولید گفت: کار سختی بود و تعدد لوکیشن داشت. محمدحسین حقیقت جوان‌ترین فیلم‌ساز جشنواره است، اما انسان بسیار بزرگی است.

کد خبر 725068

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.