به گزارش خبرگزاری ایمنا، ناصر کنعانی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «صدور قرار موقت از سوی دیوان بینالمللی دادگستری و واکنش خصمانه رژیم صهیونیستی، نشان داد که بنیان این رژیم مبتنی بر خشونت و تبعیض بوده و وَقعی به هنجارها و مقررات حقوقی بینالمللی نمیگذارد.
از سوی دیگر قرار موقت دیوان و نوع برخورد دولت آمریکا، نشانگر استفاده ابزاری واشنگتن از سازوکارهای قضائی بینالمللی است.
قرار دیوان بینالمللی دادگستری -هر چند دیر- اما گواهی بر این واقعیت تلخ است که آنچه در غزه میگذرد، از مصادیق جنایات بینالمللی از جمله نسلکُشی است که با حمایت نامحدود دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی ارتکاب یافته و همچنان ادامه دارد.
جهانیان اکنون با این پرسش روبهرو هستند که سازمانها و نهادهای بینالمللی حافظ صلح و امنیت بینالمللی، دیگر به چه مجوزی نیاز دارند تا رژیم صهیونیستی را مجبور به توقف نسل کشی نمایند؟»
به گزارش ایمنا، روز جمعه جلسه دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه برگزار شد و ۱۵ قاضی در دادگاه رأی موافق دادند که باید اسرائیل تدابیری را برای ممانعت از کشتار جمعی اتخاذ کند. همزمان با قرائت حکم دادگاه لاهه صدها تن از حامیان فلسطینی در مقابل دادگاه گرد آمدند.
در این حکم که توسط رئیس دادگاه لاهه قرائت شد، آمده است: اسرائیل باید تضمین کند که نیروهایش مرتکب کشتار جمعی نشوند. همچنین باید اقداماتی را برای بهبود وضعیت انسانی در غزه اتخاذ کند. غیرنظامیان در غزه با وضعیت بسیار دشواری مواجه هستند. اقدامات اسرائیل برای از بین بردن خطرات ناشی از اجحاف در حق فلسطینیها کافی نیست.
رئیس این دادگاه همچنین تأکید کرد: ما اقدامات اضطراری را درباره پرونده نسلکشی در غزه توسط اسرائیل اتخاذ میکنیم. اسرائیل باید فراهم کردن فوری کمکهای لازم برای مردم غزه را تضمین کند، تمام طرفهای درگیر در غزه باید به قوانین بینالمللی پایبند باشند و گروگانها را فوری و بدون شرط آزاد کنند.
آفریقای جنوبی با این اتهام که رژیم صهیونیستی در جریان عملیات نظامی خود در نوار غزه، کنوانسیون منع نسلکشی مورخ ۱۹۴۸ را نقض کرده است، بیستونهم دسامبر شکایتی را علیه اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری مطرح کرد.
نظر شما