به گزارش خبرگزاری ایمنا منصور شیشهفروش امروز _چهارشنبه بیستوهفتم دی_ در ششمین نشست مشورتی شهراندیشان با موضوع آلودگی هوا و نقش مدیریت شهری در کاهش آن از سلسله برنامههای «یک شهر گفتوگو» اظهار کرد: در حالی به استقبال روز هوای پاک میرویم که گزارش از وضعیت نامناسب آلاینده را شنیدیم، بهرغم پیشبینیها بارش باران هم محقق نشد.
وی با تاکید بر اینکه شرایط موجود به ما هشدار میدهد که با تغییرات اقلیمی روبهرو هستیم، افزود: گفتمان همه در جلسه امروز نشان میدهد که همه دغدغه داریم و نگران کمبود آب، فرونشست و آلودگی هوا و رودخانه بدون آب هستیم، اما صرفاً با بیان مشکلات نمیتوان کاری را پیش برد و باید اقدام کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: اصفهان برای حل مشکلات خود برای رفع کم آبی، فرو نشست و آلودگی هوا به توجه ملی نیاز دارد، در این راستا مدیریت استان به کمک دیدگاههای شما که در اتاقهای فکر مطرح شد، دادهها و نتایج را به گوش تصمیمسازان در کشور رساند.
وی افزود: اگر سال جاری هیچ مازوتی مصرف نشد، به دلیل این بود که شاخصهای آلودگی هوای اصفهان را به تهران بردیم و وضعیت را تشریح کردیم.
شیشهفروش با تاکید بر اینکه قرارگاه آب و قرارگاه پیشگیری آلودگی هوا در استان تشکیل شده است، گفت: اولین استانی هستیم که مطالعات سهساله درباره آلودگی هوا انجام دادهایم که نتایج آن به دولت ارائه شده و منجر به تصمیمگیریهایی شده است.
وی از انجام و تکمیل مطالعات فرونشست زمین خبر داد که منتظر طرح آن در هیئت دولت برای اتخاذ پیشنهادهای اجرایی هستیم، تصریح کرد: مطالعات هدایت و جمعآوری آبهای سطحی، مطالعات پیشگیری کنترل حریق در بازار و میدان امام خمینی (ره) مطالعات لرزهخیزی شهر اصفهان انجام شده است، تا پایان سال نیز دو مطالعه پیشگیری و کاهش خطرپذیری ۴۲ مخاطره و طرح پاسخ به بحران ۴۲ مخاطره که احتمال وقوع آن در اصفهان وجود دارد تدوین و انجام خواهد شد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار کرد: مقرر شده است در قرارگاه آلودگی هوای استان سندی تدوین شود تا بر اساس آن سهم هر صنعت در مشارکت مالی و اعتباری برای تقویت و نوسازی ناوگان حملونقل شهری اصفهان و دیگر شهرها و تأمین زیرساختها در حوزه پایش هوا مشخص شود.
انتظار داریم که مدیریت شهر نیز در طراحیها در حوزه شهرسازی و معماری و بلند مرتبه سازیها ملاحظات اقلیمی را لحاظ کند
شیشهفروش با تاکید بر اینکه صنایع ملزم شدند بر اساس قانون هوای پاک، خروجی مطابق با استانداردها داشته باشند افزود: مقرر شده تا نیروگاه شهید منتظری طرح توجیهی خود برای خارج شدن از شعاع ۵۰ کیلومتری و الزامات آن را ارائه دهد، ذوب آهن نیز با استفاده از امکانات مالی به کمک دولت در مدت سه سال، استانداردهای زیستمحیطی را عملیاتی کند.
وی با اشاره به اینکه در ۹۸ درصد جایگاههای سوخت، گازوئیل پاک توزیع میشود، تصریح کرد: سازمان محیط زیست در مدت یک ماه فرصت داده شد تا بازنگری مجدد در تعیین سهم منابع متحرک و ثابت در آلایندهها داشته باشد و نتیجه آن را به شورای برنامهریزی استان ارائه کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: انتظار داریم که مدیریت شهر نیز در طراحیها در حوزه شهرسازی و معماری و بلند مرتبهسازیها ملاحظات اقلیمی را لحاظ کند.
وی تحقق و ایجاد بستر خدمات الکترونیک در شهر برای کاهش سفرهای شهری، توجه به انرژیهای پاک، انتقال کارگاهها و مشاغل مزاحم شهری را از دیگر اقدامات مدیریت شهر برای کاهش آلایندهها دانست.
به گزارش ایمنا، در این نشست تعدادی از پزشکان، فعالان زیست محیطی، نمایندگان صنایع، اعضای خیریههای سلامت پیشنهادها، دیدگاهها و سوالات خود را پیرامون وضعیت آلودگی هوای شهر اصفهان مطرح کردند.
نظر شما