به گزارش خبرگزاری ایمنا، مردم غزه بعد از اینکه از حملات اخیر رژیم صهیونیستی امنیت غذایی خود را از دست دادند، اکنون با گذشت سه ماه در معرض قحطی قرار گرفتهاند، بر اساس گزارش روزنامه نیویورک تایمز گروهی از کارشناسان سازمان ملل هشدار دادهاند بیش از ۹۰ درصد از جمعیت ۲.۲ میلیون نفری نوار غزه با «ناامنی شدید غذایی» مواجه بوده و یک چهارم آنها دچار «سطح فاجعه بار گرسنگی» هستند.
قبل از شروع جنگ اخیر اسرائیل و حماس در اکتبر ۲۰۲۳، نزدیک به ۷۰ درصد از جمعیت غزه برای تهیه غذا به کمکهای بشردوستانه نیاز داشتند، زیرا نوار غزه از سال ۲۰۰۷ در معرض محاصره اسرائیل قرار داشت، طبق گزارش برنامه جهانی غذا، در حال حاضر تنها ۲۰ تا ۳۰ درصد از مایحتاج مردم غزه اجازه عبور از طریق مرز به غزه را دارد و کمبود برق، سوخت و فراهم نبودن امکان جابهجایی ایمن، تهیه یا رساندن غذا به مردم را با مشکل شدید مواجه کرده است.
کمیته کارشناسی برنامه جهانی غذا اعلام کرد که بیشتر مردم یک روز یا بیشتر بدون غذا سپری میکنند و وضعیت غزه ناشی از شرایط محیطی نیست، بلکه این شرایط ساخت دست بشر است، در چنین شرایطی کودکان، زنان باردار و شیرده، افراد دارای وضعیت بیماری و افراد مسن اولین کسانی هستند که تسلیم سوءتغذیه میشوند.
چگونه میتوان با آب آلوده برای نوزادان در غزه شیر خشک تهیه کرد؟
انورادها نارایان، مشاور ارشد تغذیه کودک در مواقع اضطراری آژانس یونیسف نسبت به کمکهای بشردوستانه برای کودکان، به ویژه نوزادان ابراز نگرانی میکند و میگوید: قبل از شروع جنگ اخیر اسرائیل و حماس در اکتبر ۲۰۲۳، حدود ۶۰ درصد از نوزادان غزه با شیر خشک تغذیه میشدند، اکنون خانوادههای آنها یا دسترسی کمی به مواد غذایی دارند یا دسترسی ندارند، اگر خانوادهای بتواند برای نوزاد خود شیر خشک پیدا کند در مرحله بعدی باید به دنبال پیدا کردن آب تمیز برای اضافه کردن به شیر خشک باشد و در حال حاضر ۱.۶ لیتر آب آشامیدنی برای هر نفر در غزه در دسترس است و این در حالی است که طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، هر فرد در طول روز به حداقل ۱۵ لیتر آب نیاز دارد.
وی ادامه میدهد: کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل تخمین میزند که بین ۷ هزار تا ۸ هزار کودک دچار سوءتغذیه شدید هستند تا حدی که بدون درمان فوری میتواند موجب مرگ آنها شود، لازم به ذکر است که درگیریهای جاری در غزه ارزیابی وضعیت را برای آژانسهای امدادی دشوار میکند.
این مشاور ارشد یونیسف تصریح میکند: بعد از شروع جنگ اخیر اسرائیل و حماس در اکتبر ۲۰۲۳، مردم غزه از غذا، آب و آذوقه کافی محروم شدند و غزه ممکن است در اوایل فوریه به قحطی دچار شود، با اینکه مقادیر محدودی مواد غذایی و سایر کمکها از اسرائیل و مصر در نقاط مرزی با بازرسی وارد غزه میشود، اما بمباران مداوم و جنگ زمینی توزیع این کمکها را بسیار دشوار میکند.
وی اضافه میکند: به گزارش نیویورک تایمز سال هاست که جهان به چنین قحطی دچار نشده است، این موضوع را الکس دووال (کارشناس بحرانهای بشردوستانه و حقوق بینالملل) در کتاب «گرسنگی جمعی: تاریخچه و آینده قحطی» ذکر کرده است، اما رژیم صهیونیستی اسرائیل اتهامات مربوط به کمبود مواد غذایی در غزه را رد کرده است.
نارایان در ادامه بیان میکند: الاد گورن (رئیس واحد هماهنگی فعالیتهای دولتی در سرزمینهای اشغالی فلسطین)، به تازگی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت است که «سازمان ملل نسبت موانعی که اسرائیلیها در ارسال کمکهای بشردوستانه به شمال نوار غزه ایجاد کردهاند ابراز تأسف و اعلام کرد که هر تأخیری برای ارسال کمکهای بشردوستانه میتواند به قیمت جان مردم غزه تمام شود».
مهاجرت از شمال غزه به جنوب تنها به امید یک وعده غذایی
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد، میگوید: بین یکم تا ۱۰ ژانویه سال ۲۰۲۳، تنها سه محموله از ۲۱ محموله کمکهای بشردوستانه از جمله غذا، دارو، آب و سایر کالاهای حیاتی به شمال غزه تحویل داده شد.
وی ضمن اظهار تأسف ادامه میدهد: سازمان ملل نمیتواند پاسخگوی نیازهای شدید در بخش شمالی غزه باشد، زیرا بهطور مکرر از ورود کمکها به نوار غزه جلوگیری میشود، از این رو اسرائیل با فشار بینالمللی زیادی برای افزایش کمکهای ورودی به نوار غزه به منظور جلوگیری از بحران انسانی مواجه است.
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد اظهار میکند: یک مرد سالخورده در جنوب نوار غزه میگوید «با غذای باقی ماندهای که روی زمین پیدا میکنم، زنده ماندهام و هر چیزی که قابل خوردن باشد از روی زمین جمع میکنم»، همچنین دختر جوانی که میگوید «من و خانوادهام از شمال غزه به جنوب غزه مهاجرت کردیم، زیرا چیزی برای خوردن نداریم و حتی هیزمی نیست که بتوانیم با آن چیزی بپزیم».
وی ادامه میدهد: برآوردهای سازمان ملل حاکی از آن است که حدود ۸۵ درصد از جمعیت نوار غزه به دلیل درگیریهایی که از هفتم اکتبر سال ۲۰۲۳ شروع شد، از خانههای خود آواره شدهاند و از هر چهار نفر ساکن در غزه، یک نفر با خطر قحطی مواجه است، در واقع حدود ۵۷۶ هزار نفر در غزه زندگی فاجعهباری دارند.
دوجاریک بیان میکند: در یکی از خیابانهای رفح (در جنوب نوار غزه) داوطلبان برای کمک به نیازمندان گرد هم آمدند و غذا توزیع میکنند، اما این توزیع غذا برای کل منطقه کافی نیست، تنها ۴۰ درصد مردم غذا میگیرند و مسافت زیادی را طی میکنند تا به اینجا برسند، اما ۶۰ درصد مردم با دل شکسته از آنجا بازمیگردند.
با این اوصاف، نهادها و سازمانها بینالمللی و در رأس آنها سازمان ملل متحد باید برای تعیین اینکه چه کاری باید انجام شود تا مردم مظلوم غزه بتوانند به خانههای خود در شمال غزه بازگردند، با فوریت و جدیت اقدام کنند، زیرا این مسئله میتواند ابعاد وسیعی را از جمله مسئله امنیت غذایی، قحطی و تبعات روانی و اجتماعی آن را شامل شود، لذا در پی ظلم بیحد رژیم جعلی صهیونیستی چه بسیار کودکان، زنان و مردمان بیپناهی که روح و جسمشان آزرده است و در سوگ عزیزان خود غمگسارند و در این شرایط سخت، یافتن لقمه نانی برایشان به مثابه یافتن غنیمتی گرانبهاست.
بیگمان هر کسی تاب و توان تحمل رنجشی که بر جان مردم غزه نشسته است، را نخواهد داشت، همانهایی که مقاومت و صبرشان مثالزدنی است…
نظر شما