زهراسادات صفوی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا اوایل ماه دی، ۵۵ پروانه ساختمانی در منطقه ۱۴ صادر شده است، در حالی که این میزان در سال مدت مشابه سال گذشته ۲۴۰ مورد بوده است، در واقع رشد منفی چند صد درصدی را در این زمینه شاهد بودهایم.
وی با بیان اینکه بهنظر میرسد دلیل این موضوع کاهش قدرت مالی شهروندان بوده است، افزود: وقتی که هزینههای زیادی برای ساختمانسازی توسط نهادهایی همچون شهرداری، نظام مهندسی ساختمان و تأمین اجتماعی دریافت میشود و از سوی دیگر عملیات اجرایی آن هزینههای زیادی برای مواردی از قبیل کارگر و مصالح دارد، شهروندان رغبتی برای این موضوع نخواهند داشت و حتی خرید و فروش ملک نیز کم شده است.
رئیس اداره شهرسازی و معماری منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: بیشتر ارباب رجوع، برای دریافت پروانه ساختمانی مرمت خانههای قدیمی مراجعه میکنند تا بتوانند در آن ساکن شوند.
صفوی با بیان اینکه بهواسطه خیابان بعثت، منطقه ۱۴ به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم بندی میشود که قسمت شرقی محلاتی همچون دارک، ارزنان و حصه شمالی را شامل میشود، اضافه کرد: در این محلات منازلی بدون رعایت اصول و روی آجر و بدون فونداسیون منازلی احداث شده است و در صورت وقوع زلزلهای، نیمی از این منطقه روی سر شهروندان فرو میریزد.
وی اضافه کرد: نزدیک به نیمی از منطقه ۱۴ خارج از محدوده است و اجازه خدماترسانی همچون پروانه ساختمانی به این اراضی را نداریم، در حالی که در محله شهید شاکر حدود ۵۰۰ خانواده زندگی میکنند.
رئیس اداره شهرسازی و معماری منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان ادامه داد: حدود ۵۰ درصد محدوده شهری این منطقه نیز بافت فرسوده است که بیشتر در محدوده شرقی خیابان بعثت قرار دارد.
میانگین ۲.۵ برابری ساکنان «عمان سامانی»
صفوی اضافه کرد: خیابانی در منطقه ۱۴ بهنام «عمان سامانی» وجود دارد که با توجه به تراکم بالا، در حاشیه آن فقط در خانه یا مغازه دیده میشود و بههیچ عنوان دیواری وجود ندارد و حتی مطرح میشود که پرتراکمترین خیابان خاورمیانه است.
وی اضافه کرد: در خیابان عمان سامانی بهطور میانگین ۲۰۵ نفر بر هکتار ساکن دارد که معادل ۲.۵ نیم برابر استاندارد در آن ساکن هستند که برای این خیابان عرض ۱۲ متری و برای خیابان هشت متری لاله عرض ۳۶ متری مصوب شده است.
رئیس اداره شهرسازی و معماری منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان با بیان اینکه قشر مرفهی در این منطقه نمیبینیم و بیشتر امکان دریافت پروانه ساختمانی را ندارند، گفت: این منطقه حاشیه شهر محسوب میشود و قومیتهای مختلف در آن ساکن شدند و هیچ سازندهای برای ورود به آن رغبت ندارد.
صفوی با بیان اینکه بیشتر کدهای ارتفاعی منطقه ۱۴ پنج طبقه در نظر گرفته شده است و حتی در نقاطی همچون خیابان ابوریحان هشت طبقه نیز بوده است، اضافه کرد: برای تجمیع ریزدانگیها یک طبقه مازاد ارائه میشود، اما کسی برای آن اقدام نمیکند، زیرا ساکنان این منطقه از نظر مالی دچار مشکلات زیادی هستند.
وی ادامه داد: برای موضوع بند «ت» تبصره ۶ قانون بودجه سال جاری، ۱۱۰ درخواست در منطقه ۱۴ ثبت شده است که ۱۴ مورد پاسخ دریافت کرده، ۳۳ مورد در مرحله محاسبات و پرداخت است که تاکنون انجام نشده است، همچنین ۱۶ مورد بهدلیل لازمالاجرا بودن رأی کمیسیون ماده ۱۰۰، موافقت نشده و ۴۷ مورد نیز نیازمند تکمیل مدارک بوده است.
رئیس اداره شهرسازی و معماری منطقه ۱۴ شهرداری اصفهان با بیان اینکه درصد بالایی از املاک این منطقه بهصورت قولنامهای خرید و فروش میشود و سندی وجود ندارد که مشکلزا است، ادامه داد: از شهروندان درخواست دارم در زمان خرید پلاک یا ملک مسکونی، با مراجعه به فرد مسئول در شهرداری، بهطور حتم استعلام مواردی همچون آرای ماده ۱۰۰ پلاک را دریافت کنند تا مشکلی در این زمینه بهوجود نیاید.
نظر شما