به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دادهها تا پایان سال ۲۰۲۱ نشان میدهد که در سراسر جهان ۴۳ میلیون نفر با نابینایی و ۲۹۵ میلیون نفر با اختلال بینایی متوسط تا شدید زندگی میکنند. اشتغال، معیشت، بهداشت، آموزش، مسکن و مناسبسازی از مشکلاتی است که توسط جامعه نابینایان و کمبینایان بارها به آن اشاره شده است. خط بریل یکی از مهمترین راهکارهایی است که زندگی میلیونها نفر در سراسر جهان را تسهیل کرده است که دچار مشکلات بینایی هستند.
تاریخ روز جهانی خط بریل ۲۰۲۴
تاریخ روز جهانی خط بریل از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد، چهارم ژانویه برابر با چهاردهم دی ۱۴۰۲ تعیین شده است تا بر ارزش و اهمیت اختراع لویی بریل در زندگی افراد دچار اختلالات بینایی تاکید شود.
تاریخچه روز جهانی خط بریل
خط بریل نام خود را از سازندهاش برگرفته شده است؛ لویی بریل یک کودک فرانسوی بود که بینایی خود را به علت برخورد تصادفی خنجر پدرش به چشمانش از دست داد و البته این اتفاق به دست خود لویی رخ داد. او از ۱۰ سالگی مدتی را در مؤسسه سلطنتی جوانان نابینا در فرانسه گذراند و در آنجا سیستم نقاط برجسته را ساخت و تکمیل کرد که در نهایت به خط بریل معروف شد.
او کد ۶ نقطهای را ایجاد کرد که در نهایت تبدیل به خط بریل شد و بهتدریج در سراسر جهان به عنوان شکل اصلی اطلاعات مکتوب برای افراد نابینا پذیرفته شد. لویی بریل این فرصت را نداشت که ببیند اختراع او چقدر برای جهانیان مفید بوده است زیرا در سال ۱۸۵۲، دو سال قبل از اینکه مؤسسه سلطنتی شروع به تدریس خط بریل کند، درگذشت.
شعار روز جهانی خط بریل ۲۰۲۴
شعار روز جهانی خط بریل ۲۰۲۴، «توانمندسازی از طریق فراگیری و تنوع» انتخاب شده است. این شعار بر تعهد به ایجاد جهانی تاکید میکند که در آن حضور افراد دارای اختلالات بینایی بهطور کامل در تمام جوانب جامعه در نظر گرفته میشود.
چند حقیقت شگفتانگیز در مورد خط بریل
بریل نام یک سیارک است
در سال ۱۹۹۹، فضاپیمای ناسا در مسیر خود برای عکاسی از دنباله دار بورلی، از کنار یک سیارک عبور کرد و دانشمندان نام آن را به قدردانی از لویی «۹۹۶۹ بریل» گذاشتند.
بریلی برای ریاضیات و علوم وجود دارد
یک نسخه منحصربهفرد از خط بریل بهطور خاص برای ریاضیات و علوم وجود دارد که کد نمث نام دارد.
اسباببازیهایی به خط بریل وجود دارد
روبیکا، مونوپولی و لگو در نسخههای بریل نیز ساخته شدهاند.
نظر شما