مردم باید از مجلس مطالبه‌گری کنند

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور گفت: مردم باید از مجلسی که به نام انقلابی و با شعار شفافیت و اصلاح فضای مجازی بر سر کار آمد، هم در زمینه شفافیت و هم در خصوص فضای مجازی مطالبه‌گری کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت الاسلام محمد حسین طاهری آکردی بعد از ظهر امروز _ چهارشنبه ۱۳ دی _ در جمع اصحاب رسانه اصفهان اظهار کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر اولین نهادی است که به فرمان امام خمینی (ره) در جمهوری اسلامی تأسیس شد.

وی افزود: امام فرمودند که باید سازمان یا وزارتخانه یا نهادی که بتواند به صورت فراقوه‌ای در همه عرصه‌ها حتی به من رهبر هم تذکر بدهد، تشکیل شود و در ادامه روز ۲۲ بهمن سال ۵۷ بیانیه معروف خود را در این خصوص صادر کردند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور ادامه داد: دولت موقت آن زمان مانع ایجاد چنین نهادی شد و گفت که این تداخل در کار دولت است و این موضوع ماند تا آیات عظام جنتی، قرابتی و حتی آیت الله رئیسی به عنوان اولین دبیر بنای آن را گذاشتند.

می‌خواهیم امر به معروف را زنده کنیم

وی با بیان اینکه مبنای شکل‌گیری ستاد در بند هشت قانون اساسی دارای سه بخش نظارت مردم بر مردم، نظارت مردم بر دولت و نظارت دولت بر مردم است، گفت: در ابتدای امر رهبر معظم انقلاب نام این نهاد را ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر عنوان کردند و امروز واژه احیا از این ستاد حذف شده اما در واقعیت وظایف ما در همان حوزه احیا و زنده کردن امر به معروف و نهی از منکر است.

حجت الاسلام طاهری آکردی با بیان اینکه احیای امر به معروف به منزله بی تفاوت نبودن است، ابراز کرد: نباید نسبت به فساد در جامعه، بیت‌المال و تضییع حق مردم بی تفاوت بود و اجازه داد قانون خلاف مصالح دینی نوشته شود.

بالاترین مرحله امر به معروف، احیای امر خداوند در جامعه است

وی ادامه داد: بالاترین مرحله مدل امر به معروف، احیای امر الهی در جامعه است؛ همانطور که امام حسین (ع) در جامعه‌ای که مردم دیندار بودند و کفر نبود، امر به معروف کرد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با تاکید بر اینکه سطح امر به معروف فقط حجاب و عفاف و کنترل چشم آقایان نیست، گفت: احیای امر خدا در جامعه باید توسط حکومت انجام شود؛ از این رو امام خمینی (ره) این کار را با انقلاب اسلامی انجام داد.

وی اضافه کرد: امر به معروف یک مفهوم انتزاعی و فانتزی نیست بلکه باید برای احیای آن تلاش کرد حتی اگر جانمان را بدهیم.

وی تاکید کرد: توقع داریم مردم در مورد حوادث پیرامونی مطالبه‌گر باشند، ممکن است خیلی از دولتمردان از این موضوع خوششان نیاید اما این موضوع جز وظایفی است که در ستاد تعریف شده است.

حجت الاسلام طاهری آکردی افزود: قانونی با عنوان حمایت از آمران به معروف وجود دارد که نقاط قوت و ضعفی دارد اما چند وظیفه شاخص دارد که ترویج فرهنگ امر به معروف، نظارت بر اجرای امر در دستگاه‌های دولتی، حمایت از آمران به معروف و نظارت بر عفاف و حجاب از آن جمله آمد.

وی با بیان اینکه با کمک تشکل‌های مردمی به عنوان مبنای بحث مطالبه‌گری کارهایی انجام شده است، ابراز کرد: در ترویج فرهنگ، آموزش، پژوهش و کار رسانه‌ای و هنری کارهایی انجام شده است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور تاکید کرد: به دلیل ستاد بودن، عده‌ای نداریم بلکه افراد ما اعضای تشکل‌های مردمی هستند و اگر همه مردم ایران در این حوزه بیایند می‌توانند عضو شده و آموزش ببینند.

طراحی امر به معروف بر مبنای چهار اصل

وی در ادامه پیرامون مشکلات ستاد اذعان کرد: برای اصلاح امور، چهار اصل تعریف کردیم؛ قانون، تعامل، مطالبات مردمی و رهنمودهای رهبری که بر اساس این چهار اصل برای ترویج امر به معروف طراحی‌های صورت گرفته است.

حجت الاسلام طاهری آکردی با اشاره به حوادث سال گذشته ابراز کرد: افکار عمومی پس از حوادث سال گذشته نسبت به ستاد حساس شد و ایراداتی مانند برنامه‌های گشت ارشاد فراجا را به ستاد نسبت دادند.

وی تاکید کرد: برای تغییر این نگرش و ترویج فرهنگ امر به معروف در بین توده مردم و نخبگان بیش از ده مدل آموزش طراحی کردیم که هنوز پیاده نشده است تا جایی که بخشی از آموزش را در حوزه و دانشگاه‌ها خواهیم برد بر همین اساس ایجاد رشته تحصیلی امر به معروف یکی از برنامه‌های در دست اقدام است.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با تاکید بر اینکه مطالبه‌گری آدابی دارد و صرف داد زدن مطالبه‌گری نیست، ابراز کرد: برای آموزش عمومی از ساخت کلیپ، انیمیشن و … کارهایی را شروع کرده‌ایم و در حوزه تخصصی در دانشگاه‌ها باید نشست‌های علمی و کرسی‌های آزاداندیشی برگزار شود تا در محیط دانشگاهی این فرهنگ به وجود بیاید.

برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر میز امر به معروف ایجاد کردیم

وی با بیان اینکه برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر میز امر به معروف ایجاد کردیم تا فیلم‌های تولید شده در این حوزه برگزیده شوند، گفت: جشنواره‌ای نیز در حوزه امر به معروف پیش بینی شده که هنرمندان می‌توانند در ۹ رشته آثار هنری خود را در معرض داوری قرار دهند.

حجت الاسلام طاهری آکردی با تاکید بر اینکه امر به معروف بر همه واجب است، اذعان کرد: قصد داریم تشکل‌ها را برای نظارت مردم بر مردم و مردم بر دولت در حوزه‌های گوناگون فعال کنیم تا با رصد منکرات بتوانند برنامه بدهند به عنوان نمونه در حوزه امور بانکی سود مرکب و دیرکرد اقساط همه منکر هستند و باید مورد اعتراض و مطالبه‌گری مردم واقع شوند.

وی آموزش به ویژه در زمینه اصول عقاید را لازمه تذکر لسانی و سایر حوزه‌های امر به معروف دانست و گفت: در برخی حوزه‌ها دستگاه‌ها و سازمان‌ها را شبکه بندی کردیم تا خودشان منکرات را شناسایی کرده و بر اساس آن برنامه‌ریزی کنند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با بیان اینکه قانون بحث عفاف و حجاب را بر عهده ستاد گذاشته است، ابراز کرد: در این‌باره اردیبهشت امسال ستاد عفاف و حجاب در وزارت کشور تأسیس شد که و رئیس آن وزیر کشور است و برای اینکه موازی کاری با این ستاد نداشته باشیم، همکاری می‌کنیم.

با چماق حاکمیت نمی‌توان به مبارزه با مفاسد رفت

وی راه حل برون رفت از مشکلات جامعه را مطالبه‌گری مردم قلمداد کرد و افزود: با چماق حاکمیت نمی‌توان به مبارزه با مفاسد رفت و مردم اگر چیزی را بخواهند باید به میدان بیایند.

حجت الاسلام طاهری آکردی با اشاره به جمعیت میلیونی اجتماعات ملی مذهبی در کشور، تشریح کرد: آمارها نشان می‌دهد بیش از ۸۵ درصد مردم ایران قائل به حجاب و پوشش عرفی هستند، حدود ۱۰ درصد خاکستری و ۵ درصد هم اصلاً اعتقادی به پوشش ندارند.

وی راه حل معضلات عفاف و حجاب را توجه به هویت تاریخی، ملی و مذهبی همین مردم دانست و گفت: پوشش از گذشته‌های دور در ذات ایرانیان وجود داشته است و در طول تاریخ حتی در زمان حمله مغول‌ها هیچکس نتوانسته فرهنگ برهنگی را به ایران وارد کند.

فرهنگ ایرانیان از ابتدا با اسلام یکی بود

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور ادامه داد: اسلام هیچگاه با ایرانیان وارد جنگ نشد چون فرهنگ و آموزه‌های اسلام و فرهنگ ایرانیان یکی بود، از این رو ایرانیان به راحتی اسلام را پذیرفتند.

وی تاکید کرد: ایرانیان فرهنگ عفاف و حجاب را از همان ابتدا داشتند و با ورود اسلام به ایران حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) هم به آن اضافه شدند.

وی برخی رفتارهای خلاف عرف جامعه را اعتراض مدنی مردم نسبت به برخی مسائل از جمله مشکلات اقتصادی دانست و گفت: طبق آماری که گرفته شد، از اول آبان تا اول آذرماه جاری فقط در یکی از ایستگاه‌های مترو تهران ۲۸۵ هزار تذکر داده شد که در این بین تنها ۴۰ تذکر منجر به تنش شد که ۳۶ مورد آن در محل رفع شده و چهار مورد به قوه قضائیه رفته است.

حجت الاسلام طاهری آکردی با تاکید بر اینکه باید فرهنگ تذکر لسانی و بی توجه نبودن را در بین مردم جا بیندازیم، افزود: قدرت ما به قدرت مردم است، جامعه ما دینی است و حوادث پارسال باعث شد امسال تقاضا برای طلبه شدن و ورود به حوزه‌های علمیه افزایش یابد.

وی تاکید کرد: جامعه را باید به بلوغی برسانیم که احترام به قانون، احترام به یکدیگر و ساخت کشور در اولویت قرار گیرد و تفرقه و بازی کردن در پازل دشمن کنار گذاشته شود.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور در ادامه با اشاره به انتخابات پیش رو ابراز کرد: از همه جریانات سیاسی و مردم دعوت می‌کنیم که در انتخابات حضور داشته باشند، باید اعتراضات را با انتخابات بیان کنیم نه با تخریب زیرساخت‌های کشور.

قانون سوت زنی مصداق امر به معروف است

وی با اشاره به تصویب قانون سوت زنی در مجلس شورای اسلامی گفت: این قانون یکی از مصادیق بارز امر به معروف است.

حجت الاسلام طاهری آکردی یکی از راه‌های جلوگیری از فساد را تقویت بنیه‌های اعتقادی مردم به ویژه دانش آموزان عنوان کرد و افزود: در کتاب‌های آموزشی باید قانونگرایی، میهن دوستی و احترام به بزرگترها آموزش داده شود، البته کتاب‌های درسی در حال اصلاح است که کار زمان‌بری است.

ضرورت مطالبه‌گری در خصوص فضای مجازی

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور ادامه داد: مردم باید از مجلسی که به نام انقلابی و با شعار شفافیت و اصلاح فضای مجازی بر سر کار آمد، هم در زمینه شفافیت و هم در خصوص فضای مجازی مطالبه‌گری کنند.

وی خاطر نشان کرد: گروه‌های مردمی باید به صورت عقلانی مطالبه‌گری راه بیندازند و در آن زمان است که مشخص می‌شود ضریب دینداری مردم چقدر است.

کد خبر 717177

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.