به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجتالاسلام محمدحسین طاهری امروز _چهارشنبه، سیزدهم دی_ در همایش ملی حضور مؤثر بانوان در عرصه چالشها و راهکارهای دستیابی به الگوی سوم زن مسلمان، ضمن گرامیداشت سالروز ولادت حضرت فاطمه الزهرا (س) و دهه بصیرت، اظهار کرد: از ابتدای خلقت تاکنون دو جریان اصلی در جهان حاکم است که یکی از آنها معتقدند انسان به عنوان مخلوق برای رسیدن به سعادت باید به حرف خالق خود گوش کند، براساس این دیدگاه خداوند رابط فرد با جامعه، محیط و حکومت را تعیین میکند؛ انبیا و اولیای دین، سردمداران و متفکران این عرصه هستند.
وی با بیان اینکه کشورهای اسلامی مسلمان دارند، اما اسلام بهطور کامل در این کشورها حاکم نیست، افزود: حکومت اسلامی براساس آیات قرآن و خدا حاکم است، البته در برخی موارد اقدامات ما هم اسلامی نیست، برای نمونه از منظر اسلام شرایط پرداختهای مالیاتی عصر فعلی به هیچوجه قابل قبول نیستند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور درباره شکلگیری جریان فمنیست در غرب و دفاع از حقوق زن در هزاره سوم تصریح کرد: در این شرایط آنهایی که ادعای آزادی زنان را میکنند، نشان میدهد که زنان حتی در آزادترین کشورها در غرب و فرانسه آن هم در قرن ۲۰ با جریان فمنیست سعی کردند که فطرت و ماهیت زنان را تغییر دهند که در نتیجه آن، زنان تبدیل به بازیچه مردان شوند، اما در این عرصه جریانات انقلاب اسلامی بر پایه نظام ولایت فقیه پایهگذاری شده است و مقاوم والای بانوان حائز اهمیت است.
طاهری با بیان اینکه تفکر انقلاب اسلامی در مقابل جریان فمینیسم است، ادامه داد: زنان از عناصر اصلی انقلاب اسلامی هستند و حضور پررنگی در شکلگیری آن داشتهاند؛ به طوری که رهبر انقلاب اسلامی در زمان تغییر نظام سیاسی از زنان دعوت میکند که به میدان بیایند و آنها با چهرهای دینی و حجاب وارد عرصه میشوند و پس از پیروزی انقلاب، در تمام جایگاهها همراه مردان به جایگاههای والا دست یافتهاند و این مباحث در کشورهای غربی در مقام زنان مورد توجه قرار نگرفته است.
وی درباره جایگاه زن در اسلام، گفت: خطبه فدکیه حضرت فاطمه زهرا (س) یک دوره امامشناسی و شناخت نظام سیاسی است و نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر درباره نحوه ارتباط حاکمیت با ملت را تکمیل میکند؛ از اینرو بدون خطبههای حضرت زینب (ع) نمیتوان عاشورا را تببین کرد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور اظهار کرد: در جامعه اسلامی زن را یک عنصر تعالیبخش در قالب مادر و همسر میشناسیم و این مهم منافاتی با جایگاه اجتماعی زنان ندارد، برای همین است که اسلام حجاب را برای زن برگزیده، زیرا برای آن در اجتماع جایگاه پیشبینی کرده است.
طاهری با تأکید بر اینکه زن در جامعه اسلامی یک عنصر تعالیبخش به شمار میرود، افزود: اگر در هر عنصری تغییری ایجاد شود نظم و قاعده اصلی آن عنصر از مسیر خود خارج میشود، خداوند نیز زن را در جامعه هدفمند آفریده و برای آن تکالیفی قرار داده است و اگر تغییری در این عنصر ایجاد شود که برخلاف تکالیفش باشد، نقش تعالیبخشی خود را از دست میدهد.
لزوم برگزاری نشستهای علمی در راستای تقویت زیست عفیفانه
وی تصریح کرد: عفاف و حجاب یکی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است و برای تقویت زیست عفیفانه باید از ظرفیتهای موجود در جامعه استفاده کرد؛ دانشجویان و اعضای هیئت علمی ظرفیت بالایی برای ترویج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه دارند و برگزاری نشستهای علمی و کرسیهای آزاداندیشی میتواند به رواج این مهم کمک کند.
طاهری با اشاره به اینکه امربهمعروف به معنای بیتفاوتی در برابر منکرات جامعه نیست، گفت: اگر این مسئولیتپذیری را از کودکی به فرزندانمان بیاموزیم، بسیاری از منکرات بهخودیخود رخ نمیدهد، همانطور که نماز و روزه واجب است، حفظ حجاب نیاز انسان به شمار میرود و واجب الهی است.
وی اظهار کرد: اگر در جامعهای عفاف ارزش باشد، حجاب رفتاری است که آن هنجار و ارزش را با ابزارهایی معرفی میکند، تقسیماتی که در طول تاریخ برای ادیان مختلف وجود داشته تقسیم به ادیان اولیه، ادیان شرقی، ادیان توحیدی و ادیان ابراهیمی است، بنابراین پوششی که در اسلام به عنوان پوشش صحیح معرفی شده در حقیقت تأیید آن چیزی است که از گذشته بوده وجود داشت، بسیاری از احکام اسلام تأسیسی نیست، بلکه تأییدی است، مانند نماز، زکات و روزه که در همه ادیان وجود داشته است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور ادامه داد: بخش عظیمی از مردم جهان از نیمه دوم قرن بیستم به بعد تحت تأثیر فرهنگ غربی قرار گرفتند، به این دلیل که غربیها پول و رسانه داشتند و با استفاده از هنر، سینما و رسانه فرهنگ خود را در عالم جا انداختند.
وی با بیان اینکه در دین اسلام برای زن به عنوان عنصر تعالی بشریت ارزش زیادی مطرح شده و پوشش را برای دوری از ابزاری بودن زنان قرار داده است، افزود: انقلاب اسلامی نگاههای جنسیتی در حوزههای مختلف علمی و اجتماعی را از بین برده و این مسئله جزو دستاوردهای نظام است.
طاهری اظهار کرد: غرب به دنبال آن است بنیان خانواده را از هم گسسته کند تا اهداف کارتلهای اقتصادی که به دنبال بهرهکشی از زنان هستند را تأمین کند؛ امروز در جوامع غربی زن یک عنصر مرده است و پشت تمام شعارهایی که درباره حقوق زنان داده میشود، لذتگرایی و افول قرار دارد.
وی با بیان اینکه در جوامع دینی زن دارای کرامت بالایی است، افزود: خانواده در اسلام ترکیب اخلاق و حقوق است، اگر عناصر دستخوش تغییر شوند، از مسیرشان خارج میشوند، زیرا خداوند متعال زن را یک عنصر هدفمند در جامعه آفریده و برای آن تکالیفی را قرار داده است.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر کشور با اشاره به اینکه اگر تفاوتهای بین نگاه اسلام و غرب درست تبیین شود، خیلی از مشکلات جامعه اسلامی حل خواهد شد، تصریح کرد: خانهداری یک شغل است؛ در فرهنگ دینی زنان شاغل در کنار کمک به ساختار اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی خانواده، وظیفه همسری و مادری را بر عهده دارد، زیرا در نگاه دین، همسر و مادر بودن یک ارزش است.
فرهنگ غرب دور از آرامش است
وی اضافه کرد: گسست خانواده بزرگترین معضل امروز جوامع غربی است، فرهنگ غرب شاید آسایش را فراهم کند، اما نمیتواند آرامش را به وجود آورد؛ آرامش انسان در عمل به مسیر الهی و خدا تأمین میشود و دین آرامش و آسایش را به انسان هدیه میدهد.
طاهری با بیان اینکه آزادی مفهومی است که در حوادث اخیر زیاد مطرح شد، اما در عمل کاملاً خلاف آن ارائه میشود، افزود: آنهایی که امروز دم از آزادی میزنند فرهنگ و تاریخ را نمیشناسند، اگر حرفی از هویت و تمدن ملی زده نشود، دانشآموز و جوان هویت خود را در فضای مجازی جستجو میکند، فضای مجازیای که مدیریت آن در دست دشمنان است و آنها بر اساس فرهنگ و اهداف خود آن را مدیریت میکنند.
نظر شما