به گزارش خبرنگار ایمنا، ۴۴ سال پیش، درست در چنین روزی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) خود را به سفارت آمریکا رساندند و لانهای را به تسخیر خود در آوردند که سرچشمه بسیاری از فتنههای بعد از پیروزی انقلاب به آن میرسید، تسخیری که امام خمینی (ره) از آن با عنوان انقلابی بزرگتر از انقلاب اول نام بردند.
همان جوانان جز نخستین کسانی بودند که با شنیدن ناقوس جنگی که صدام به پا کرده بود، خود را به جبهههای نبرد رساندند تا به دفاع از آب و خاک و انقلاب نوپایی بپردازند که برای به ثمر نشستن آن خون دلهای بسیاری خورده شده بود، در این گزارش از تعدادی از دانشجویانی نام خواهیم برد که در عرصه دفاع از ایران اسلامی در جنگ هشتساله ردای سرخ شهادت را بر تن کردند.
شهید محمود شهبازی
در میان دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره)، نام قائممقام تیپ ۲۷ محمد رسولالله (ص) به چشم میخورد؛ فرماندهای که دوم خرداد سال ۶۱ و در آستانه فتح خرمشهر آسمانی شد.
شهید محمود شهبازی که در سال ۱۳۳۵ در اصفهان متولد شد، در زمره جوانان مؤمن انقلابی و از دانشجویان پیرو خط امام (ره) بود که پس از شرکت در مبارزات انقلابی و همراهی با دانشجویان برای تسخیر لانه جاسوسی، با آغاز غائله کردستان و آغاز جنگ تحمیلی همچون دیگر جوانان مؤمن انقلابی راهی جبهههای نبرد حق علیه باطل شد و با نشان دادن شایستگیهای بسیار توانست به فرماندهی سپاه همدان منصوب شود.
سردار فاتح خرمشهر که به داشتن حسن خلق، تدبیر و تسلط بسیارش به تفسیر قرآن و نهجالبلاغه شهرت داشت، توانست به همراه رزمندگان همدانی در جبهه میانی غرب، منطقه سرپل ذهاب نقشی ماندگار و اثرگذار در این منطقه ایفا کند.
جوان دلاور اصفهانی که نقش ماندگاری در عملیات فتحالمبین ایفا کرده بود در عملیات الی بیتالمقدس نیروهایش را تا پشت دروازههای خونینشهر رساند، اما به جشن پیروزی نرسید.
شهید محسن وزوایی
یکی دیگر از دانشجویان فعال در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی که به فرماندهی در جنگ رسید، شهید محسن وزوایی بود، او هشتم اسفند ۱۳۶۰ با سازماندهی یک گردان رزمی در پادگان ولیعصر (عج) راهی خوزستان شد و به نیروهای مستقر در «پادگان دوکوهه» ملحق شد.
همانجا بود که گردان تحت امر وی به نام گردان «حبیببنمظاهر» نامگذاری و خود نیز به سمت فرمانده این گردان منصوب شد، در مرحله اول عملیات فتحالمبین، محسن و گردان او موفق به تسخیر ارتفاعات «علی گره زد» و تصرف موضع توپخانه سپاه ۴ ارتش عراق شدند و در مرحله چهارم عملیات نیز ضمن تسخیر قرار تاکتیکی سپاه چهارم عراق، شخص «صدام» را تا مرز اسارت پیش برد.
شهید وزوایی پس از خاتمه نبرد فتحالمبین به تهران بازگشت و پانزدهم فروردین ۱۳۶۱، طی حکمی بهطور رسمی به فرماندهی «تیپ ۱۰ سیدالشهدا (ع)» منصوب شد. بلافاصله چارت تیپ را آماده کرد وپس از تعیین ردههای ستادی آن، بار دیگر به جنوب عزیمت کرد.
او پس از توافق با حاج احمد متوسلیان، دو تیپ ۱۰ و تیپ ۲۷ محمد رسول الله (ص) در هم ادغام و محسن به سمت معاونت عملیاتی و فرماندهی محور «محرم» تیپ ۲۷ در عملیات «الی بیتالمقدس» منصوب شد. سرانجام در سپیدهدم روز دهم اردیبهشت ۱۳۶۱ در کنار جاده اهواز-خرمشهر بر اثر اصابت گلوله توپ دشمن، به شهادت رسید.
شهید سیدمحمدحسین علمالهدی
پنج شهید از دانشجویان پیرو خط امام از شهدای هویزه هستند، شهید سیدمحمدحسین علمالهدی پرچمدار این شهداست، سیدمحمدحسین در دوران طاغوت در شهرهای مختلف مبارزات گسترده و جانانهای علیه رژیم ستمشاهی انجام داد و در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی برای استقبال از امام خمینی (ره) به تهران آمد و یکی از محافظان مسلح مخصوص امام شد.
او پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در کمیته انقلاب اسلامی که در اهواز تشکیل شد، نقش اساسی داشت و برای مدتی هم مسئولیت کمیته انقلاب مستقر در کاخ استانداری خوزستان را به عهده داشت؛ همچنین عضو اولین شورای تشکیل دهنده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خوزستان بود.
سیدمحمدحسین بعد از شروع جنگ تحمیلی، به عنوان فرمانده سپاه هویزه در دفاع مقدس شرکت کرد و در ۲۲ سالگی در عملیات نصر به شهادت رسید.
شهید علمالهدی در روز اربعین فرماندهی ۶۰ تن از برادران پاسدار را برعهده داشت، این گروه به عنوان گروه پیشتاز به جنگ با دشمن میپردازند که در محاصره ۴۰ تانک دشمن قرار میگیرند و پس از ساعاتی مبارزه با دشمن، بر اثر اتمام مهمات و تشنگی و گرسنگی، یکی یکی به شهادت میرسند؛ آخرین نفر شهید سیدمحمدحسین علمالهدی بود که با آر.پی.جی خود ۳ تانک را منهدم کرد و با فریاد «الله اکبر» در حالی که قرآن در دست داشت، شانزدهم دی ۱۳۵۹ حسینوار در کربلای هویزه به شهادت رسید.
شهید عباس ورامینی
شهید عباس ورامینی، نخستین نفری بود که وارد لانه جاسوسی شد، جوان رعنای تهرانی که بعدها رئیس ستاد شهید همت در جبهه شد، او یک سال در لانه جاسوسی فعالیت داشت، حاجعباس در آن روزها مسئولیت آموزش نظامی دانشجویان پیرو خط امام (ره) را بر عهده داشت و برای آنان اسلحه تهیه میکرد.
او پس از تحویل گروگانها به عضویت سپاه پاسداران درآمد و در مرکز آموزش سپاه منطقه ۱۰ به فعالیت پرداخت، حاجعباس شبانهروز در سپاه کار میکرد و در دستگیری منافقین بسیار میکوشید، طوری که منافقین ترور او را در برنامههای خود قرار داده بودند.
حاجعباس که به عنوان قائممقام شهید حاجابراهیم همت در لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص) در جبهه فعالیت میکرد، روز بیستوهشتم آبان سال ۶۲ در مرحله سوم عملیات والفجر ۴ در ارتفاعات کانی مانگا در منطقه پنجوین عراق به شهادت رسید.
شهید ناصر فولادی
شهید ناصر فولادی، یکی دیگر از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) بود که موفق به تسخیر لانه جاسوسی شد، او در سال ۱۳۳۸ در کرمان متولد شد و تحصیلات ابتدایی را در دبستان جیحون و دوره متوسطه را در دبیرستان علوی به پایان رساند.
ناصر در سال ۵۷ دیپلم گرفت و در کنکور همان سال شرکت کرد و در رشته متالوژی دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شد. او در اشغال لانه جاسوسی نقش فعالی را ایفا کرد و پس از آغاز جنگ تحمیلی به سومار اعزام شد و مسئولیت انتقال شهدا و مجروحان به کرمان را برعهده گرفت.
او مسئول تبلیغات جنگ در خطّ اول شده بود و در نهایت بههنگام سیمکشی برای بلندگوهایی که به منظور دعوت نیروهای عراقی به بازگشت به حق در کنار اروندرود نصب میشدند، بهوسیله ترکش خمپاره به آرزوی دیرین خود یعنی شهادت رسید.
شهید بهروز سلطانی
شهید بهروز سلطانی نیز سال ۱۳۳۶ در آبادان به دنیا آمد، کودکی او در شهرستان آبادان استان خوزستان سپری شد و مثل همه کودکان به مدرسه رفت و تا اخذ مدرک دیپلم تحصیل کرد.
او در سنین جوانی به دانشگاه صنعتی شریف راه یافت و در رشته مهندسی صنایع به تحصیل پرداخت، با آغاز جنگ تحمیلی عازم خطوط مقدم رزم شد و بعد از نبردی مردانه در روز چهارم خردادماه سال ۱۳۶۱ در ۲۵ سالگی هنگام عملیات بیتالمقدس در خرمشهر به شهادت رسید.
نظر شما