رضا غیاثوند در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درباره استفاده از چای کیسهای (tea bag) و مضراتی که ممکن است برای بدن به دنبال داشته باشد، اظهار کرد: کیسههایی که برای تولید چای کیسهای یا سایر دمنوشها استفاده میشود، بهطور معمول جنس آنها یا پلاستیکهای food grade یا کاغذهای فیلتر یا پنبه است.
وی افزود: در تحقیقاتی که در دانشگاه مک گیل کانادا صورت گرفت، مشخص شد که هر دانه چای کیسهای که از جنس پلاستیک باشد، حدود ۱۱.۶ میلیارد ذره میکروپلاستیک و ۳.۱ میلیارد ذره نانوپلاستیک داخل یک لیوان چای آزاد میکند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی تصریح کرد: به گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO) خطر این میکروپلاستیکها برای سلامت انسان کم بوده، هرچند تحقیقات بسیاری نیز در این زمینه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: از طرف دیگر اگر چای کیسهای از جنس کاغذهای فیلتر باشد برای اینکه ظاهر سفیدتری داشته باشد و در آب سریع باز نشود، ممکن است آن را با یک لایه epichlorohydrin آغشته کنند که این ماده وقتی در معرض آبجوش قرار گیرد، آزاد و وارد چای میشود؛ این ماده سرطانزا یا به اصطلاح کارسینوژن است و علاوه بر آن موجب ناباروری خواهد شد.
غیاثوند درباره استفاده نکردن از چای و دمنوش کیسهای خاطرنشان کرد: بهتر است که تا حد امکان از چای کیسهای یا دمنوشهای کیسهای استفاده نشود و آن را از مراکز معتبر بهصورت فلهای خرید و استفاده کنیم.
نظر شما