به گزارش خبرنگار ایمنا، هرسال با شروع فصل پاییز بیماریهای تنفسی و فصلی شیوع بیشتری پیدا میکند و بهتبع دانشآموزان و والدین را بیشتر به این نوع بیماری مبتلا میکند؛ این در حالی است که در پاندمی کرونا به دلیل استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، بیماریهای تنفسی ناشی از این ویروسها بسیار کم شده بود، اما در پاییز سال گذشته شاهد افزایش موارد آراسوی و آنفلوانزا بودیم.
ضرورت رعایت نکات بهداشتی در دانشآموزان
محمدرضا سهرابی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر ضرورت آموزش نکات بهداشتی و خودمراقبتی و رعایت پروتکلهای بهداشتی در مدارس اظهار کرد: همزمان با بازگشایی مدارس و شروع فصل پاییز بهطور معمول شیوع سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی نیز افزایش پیدا میکند.
وی افزود: گرچه در حال حاضر در شرایط اضطرار اپیدمی کووید ۱۹ نیستیم، اما پایان وضعیت اضطراری به معنای پایان کرونا نیست و همچنان خطر ابتلاء به کووید و سایر بیماریهای تنفسی مانند آنفلوانزا وجود دارد؛ بنابراین توجه به پروتکلهای بهداشتی ضروری است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یکی از عوامل مهم و مؤثر در شیوع سرماخوردگی و سایر بیماریهای تنفسی را تجمع افراد در زیر یک سقف دانست و تصریح کرد: برای به حداقل رساندن خطر انتقال بیماریهای تنفسی شایع، باید تهویه فضاهای سربسته مورد توجه قرار گیرد و در و پنجرهها در فواصل معینی باز شوند تا تهویه هوا بهخوبی انجام شود.
وی از مربیان و معلمان خواست برای حفظ سلامت کودکان و نوجوانان توجه به آداب بهداشتی و خودمراقبتی را به دانشآموزان بیاموزند.
سهرابی تاکید کرد: کودکان و نوجوانان در سنین مدرسه و مهد کودک باید بیاموزند هنگام عطسه و سرفه به طور صحیح جلوی دهان و بینی خود را بپوشانند و از وسایل شخصی خود استفاده کنند.
وی از والدین و مسئولان مدارس خواست به علائم بیماریها حساس باشند و اگر دانشآموز یا کارکنان مدرسه علائمی مانند تب، سرفه و عطسه دارند در منزل استراحت کنند تا از شیوع بیماری جلوگیری شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به ضرورت استفاده از ماسک برای مبتلایان به بیماریهایی مانند سرماخوردگی، کرونا، آنفلوانزا و سایر بیماریهای تنفسی، خاطرنشان کرد: فرد بیمار برای جلوگیری از انتقال ویروس به دیگران حتماً باید از ماسک مناسب به شیوه صحیح استفاده کند.
وی با تاکید بر ضرورت دسترسی به مایع صابون در سرویس بهداشتی مدارس گفت: شستن صحیح دستها برای پیشگیری از بیماریهای ویروسی، میکروبی و انگلی ضروری است. بنابراین باید آموزش لازم در این خصوص به دانشآموزان ارائه شود.
سهرابی از مربیان مهد کودکها و مدارس خواست در قالب نقاشی، مسابقه و انجام فعالیت گروهی طرز صحیح شستوشوی دستها و آداب بهداشتی را با کودکان و دانشآموزان تمرین کنند.
وی بهداشت فردی به دانشآموزان را یکی از مهمترین ارکان سلامت در طول دوره تحصیلی دانست و از خانوادهها خواست به سلامت جسمی و بهداشت روانی فرزندان خود توجه کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به والدین تاکید کرد: چنانچه فرزندشان مبتلا به بیماری خاصی است یا از داروی خاصی استفاده میکند، موضوع را با اولیای مدرسه در میان بگذارند تا در شرایط ویژه بتوان با اولویت و اطلاعات کافی به این دانشآموزان کمک کرد.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان بهداشتی و مراقبان سلامت در خانههای بهداشت و پایگاهها و مراکز خدمات جامع سلامت همواره آماده مشاوره و پاسخگویی در زمینه سلامت دانشآموزان و بهداشت مدارس هستند.
عفونتهای ویروسی قابل انتقال هستند
پیشتر نیز آذرخش آذران، متخصص ویروسشناسی با اشاره به بیماریهای تنفسی پاییزی اظهار کرد: در پاندمی کرونا به دلیل استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی، بیماریهای تنفسی ناشی از این ویروسها بسیار کم شده بود، اما در پاییز سال گذشته شاهد افزایش موارد آراسوی و آنفلوانزا بودیم.
وی با اشاره به بروز بیماریهای ویروسی در پاییز گفت: فصل پاییز زمان اوج بسیاری از بیماریهای ویروسی است. عفونتهای ویروسی به راحتی قابل انتقال هستند و میتوانند برای کودکان، افراد مسن، زنان باردار و افرادی که ضعف سیستم ایمنی بدن دارند، خطرناک باشند.
=متخصص ویروسشناسی در خصوص رایجترین بیماریها در این فصل تصریح کرد: کووید ۱۹ و سرماخوردگی که ویروسهای مختلفی در ایجاد آن نقش دارند از جمله RSV، Rhinovirus، Coronavirus OC۴۳ و Coronavirus ۲۲۹E، آنفلوانزا، گلودرد باکتریال و اسهال و استفراغ ناشی از روتاویروس، بهطور عمده در کودکان و نوروویروس در بزرگسالان و کودکان، عفونت حاد گوش، برونشیت حاد، سینوزیت، آلرژی و آسم از رایجترین بیماریها در این فصل هستند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ویروس کووید ۱۹ و آنفلوانزا در حال گردش هستند، هر چند از شیوع ویروسهای دیگر تاکنون آمار دقیقی نداریم.
نظر شما