به گزارش خبرنگار ایمنا، نشست صمیمانه سخنگوی دولت با نمایندگان تشکلهای دانشجویی استان اصفهان امروز _پنجشنبه، سیزدهم مهرماه_ در سالن سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دانشگاه اصفهان برگزار شد.
نمایندگان تشکلهای دانشجویی در ابتدای جلسه ضمن بیان صریح انتقادات و پیشنهادات خود به دولت سیزدهم سوالاتی را پیرامون چالشهای مختلف کنونی کشور مطرح کردند.
علی بهادری جهرمی در پاسخ به سوالات نمایندگان تشکلهای دانشجویی اظهار کرد: امروز در شهر اصفهان برای برنامه کاری آمده بودیم، اما میخواستیم خدمت دانشجویان هم باشیم، بنابراین این دو ساعت برنامه را سعی کردیم در خدمت شما دانشجویان باشیم، آیتالله رئیسی نیز گفتهاند که استانهایی که نمیتوانند با دانشجویان دیدار کنند در اولویت باشد.
وی افزود: برخی از مطالبی که اینجا پاسخ نمیدهم را منتقل خواهم کرد و رئیس جمهور نیز توصیه داشتند که در مسئولیت خود، وکیل مردم باشم و تنها سخنگوی دولت نباشم.
وی در پاسخ به یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان اظهار کرد: در بحث دانشگاه آزاد اسلامی باید بگویم که این مسئله در حیطه اختیارات دولت نیست و البته موضوعات اجرایی داخل دانشگاه دولتی زیر نظر وزارت علوم یا وزارت بهداشت است و قاعده کلی دانشگاهها زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
در دولت فعلی ۳۰۰ نقطه بحرانی شناسایی شده است
سخنگوی دولت سیزدهم با اشاره به سوالات پیرامون چالش کمآبی اصفهان خاطرنشان کرد: مشکلات کم آبی تنها مخصوص استان اصفهان نیست و در نقاط مختلف کشور نیز مشکلات کم آبی وجود دارد و البته این مشکل حتی در منطقه و جهان نیز وجود دارد، برخی از مشکل ریزگردها که در کشور اتفاق میافتد نیز به همین مسئله کم آبی برمیگردد.
وی تصریح کرد: در دولت فعلی در ابتدا ۳۰۰ نقطه بحرانی شناسایی شده است، اینکه به نظر دانشجوی ما انتقال آب به فلات مرکزی ایران یک مسئله دور از انتظار است، به این دلیل است که سالها این اولویتها گفته شده، اما عملی نشده است؛ برای این دولت این مسئله اولویت کشوری است و همانطور که در این دو سال دیدهاید به صورت جمعی در چند استان برنامههای افتتاح آب داشتهایم.
بهادری جهرمی ادامه داد: باید این واقعیت را بپذیریم که در کشور و منطقه مشکل تأمین منابع آب داریم و البته این انتظار وجود دارد که کشاورزان نیز همزمان با تلاشهای دولت برای تأمین منابع آبی به سمت طرحهای پیشرفتهتر برای آبیاری بروند، البته دولت تسهیلات ویژهای را در نظر گرفته است و تا ۸۵ درصد برای منابع آن به کشاورزان کمک میکند.
بهادری جهرمی در خصوص انتقادات پیرامون ناهماهنگیهای رسانهای دولت تصریح کرد: به عنوان یکی از اعضای تیم رسانهای ریاست جمهوری این را بیان میکنم که ما از شخص رئیس جمهور عقب ماندیم و البته من به عنوان سخنگوی دولت کار ویژهای که دارم بیان اظهارات رسمی دولت است.
وی تاکید کرد: صدا و سیما سازمان فرا دولتی است و البته صدا و سیمای ما نسبت به ۱۵ سال پیش افت دید داشته است، دولتها معمولاً در ابتدا با صدا و سیما و سپس خبرگزاریهای دیگر کار میکنند، ما در دفاع و مقابله با جنگ رسانهای دشمن به رسانههای داخلی تکیه داریم و اگر این رسانه داخلی ضعیف باشد، دولت نیز ضعیف میشود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: دولت این مسئله را در نظر دارد که اگر جایی ضعف وجود دارد، باید چندین برابر کار کند و در حال حاضر نیز در تلاش است تا به صدا و سیما بیشترین کمک را کند.
وی خاطرنشان کرد: از طریق رسانهها لازم است فضای عمومی مردم نیز شاد و امیدوارکننده باشد، به راحتی میتوان خبرهای خوبی را به مردم رساند، اما در دهه گذشته به این مسئله توجه نمیشده است، از همین جمع نیز تقاضا دارم که در این کار به ما کمک کنند، البته مسئولیت اصلی به عهده ما است، اما فرمان جهاد تبیین به صورت کلی برای تمام اقشار صادر شده است.
موفقیت دولت در حل ناترازی بودجه
بهادری جهرمی در رابطه با حواشی اخیر پیرامون بنگاه داری بانکها گفت: نظام بانکی ما در کنار مزایایی که داشته، در خلق پول مقصر بوده است و در تورم نیز سهم بسزایی داشته است، در بحث وام نیز برخی بانکها منابع درستی را برای ضامن در نظر نگرفتهاند، ضمن اینکه بانکها به سمت تولید نرفتهاند و دولت نیز اصلاح نظام بانکداری را در برنامه خود دارد؛ همچنین در سال گذشته دولت توانست ناترازی بودجه را حل کند و در سال ۱۴۰۱ ما ترازترین سال بودجه را داشتیم.
وی با بیان اینکه دولت در سال دوم بحث ناترازی بانکی را مدنظر قرار داده است، افزود: بانک مرکزی برای هر بانک برنامه عملکرد جداگانه داده است و سلامت شاخصهای بانکی در هر ماه بررسی میشود، میزان تسهیلات به آنها ابلاغ میشود و این ارزیابی هر ماه انجام میشود؛ در دومین اقدام در حوزه بانکی، اوراق گام ایجاد شده است تا تسهیلات بانکی هدر رفت نداشته باشد و به سمت تولید رود و این تأمین زنجیرهای تولید ادامه دارد تا به پایینترین زنجیره برسد.
گفتمان دولت از ابتدا دولت مردم بوده است
بهادری در پاسخ به انتقادی مبنی بر ضعف دولت در گفتمانسازی ضمن پذیرش انتقاد تصریح کرد: گفتمان دولت از ابتدا دولت مردم بوده است که شعار دولت نیز بوده است و گفتمان این بوده است که مردم به میدان بیایند تا مشکلات حل شود.
وی ادامه داد: فسادستیزی آیتالله رئیسی نیز با این مسئله همراه شده و اقدامات متعددی نیز انجام شده است، برای مثال بعد از تحریمهای آمریکا دولت فعلی با استفاده از مردم توانست برخی درآمدهای ارزی را ایجاد کند، همچنین مراکز تجاری در کشورهای مختلف تأسیس شد تا ارزآوری شود.
سخنگوی دولت افزود: البته دولت راه خود را ادامه داد و در سال ۱۴۰۱ حجم کالاهای صادراتی و وارداتی ۱۱۲ میلیارد دلار بوده است، اینگونه ایده حکمرانی مردمی محقق میشود و یکی از ابزارهای دشمن که تحریم است، خنثی میشود.
وی در پاسخ به سوال یک دانشجو مبنی بر منطق انتصابات دولتی اظهار کرد: آیتالله رئیسی حتی روی افراد خانواده خود نیز تعصب ندارد و خط قرمز دولت خدمترسانی درست به مردم است.
بهادری جهرمی افزود: فرایند انتصابات در دولت توسط جمعی از اساتید طراحی شد که دارای ۹ کمیسیون بود و حتی در یک سامانه نیز از مردم درخواست شد تا شخص مناسب برای هر پست معرفی شود، هر کمیسیون مبتنی بر بیش از ۵۰ شاخص، سه نفر را معرفی میکرد و یک کمیسیون دیگر نیز بررسی میکرد و به رئیس جمهور اعلام میشد که البته در مورد وزیر صمت مجلس این شخص را استیضاح کرد و دولت مخالف بود، ریاست جمهوری نیز کارگروهی را تشکیل دادهاند که از انتصابات بررسی به عمل میآید و گزینهها به صورت مداوم بررسی میشوند.
نظر شما